嬰兒用品

跳至

首頁
23456...57

尾頁

男爵府

Re: 織番件衫仔比bb(III)-有用資料在最前

阿切
我星期日都去大埔毛冷市場,見到佢番了好多日本線,都覺得好貴,我想織果件又未買到本書,所以唔知買咩線好. 你話 online 同蝴蝶線,同richmore 比較起來,係點呢?

我想織呢套子母裝呀...應該用d硬定係軟d的線呢?
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

smile,

大埔好多靚野睇ka??? 近唔近火車站ka??

不過如果我go真係唔six路

你仲未有空去buy 呢本book??要唔要我scan比你sin??

tdy我都go 向日葵! or help你buy

公爵府

connie
你今日又去向日葵貢呀?? 你唔係前排入了貨咩???

男爵府

connie
我周圍搵到買唔到呀...好多地方都無得買...我已去了旺角,沙田,大埔,仲去埋粉嶺的冷鋪都搵唔到
如果你去開向日葵,幫我買啦...我下次入屯門找你...唔該晒...

大埔又唔算好多靚野睇,不過又真係平,我上星期日主要係去買埋件minnie的冷,superwool都係$32一個咋,佢又有埋蝴蝶冷喎,我估$34-5可以成交...呢間可以講價咁....

你不如帶囝囝去火車博物館行下順便去睇下...我上次都係咁樣發現架...大約一兩條街仔的距離

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

唔記得上次邊位搵迪士尼嗰本書vol. 2, 呢個yahoo賣家話佢有, 有興趣可以問下。

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1112835967

水晶宮

smile.,

aiya..我出左去sin見你reply我tim 我池time已經去左!!!仲見埋candy!!!

我help你打去向日葵keep底sin! 如果next week我過去就再help你buy 好嗎>>>

superwool都真係抵bor~
咁得意既仲可以講價

果樹幾點收ka? 我想放工去睇jar.. weekend bring埋仔仔咩都唔使睇la

水晶宮

emeraldlam 寫道:
connie
你今日又去向日葵貢呀?? 你唔係前排入了貨咩???

上次訂左本book tdy去law

你仲未生ar~~~~

男爵府

好呀...唔該晒...我都要勾好而家個件先會開工
我的編織作品溫暖牌  

水晶宮

Smilesun 寫道:
好呀...唔該晒...我都要勾好而家個件先會開工

smile,

已經留左 我law左call你 :mrgreen:

而家au ben 件??我都au緊件好似阿切果件型既 但唔g係咪條線係粗, 感覺唔太好

男爵府

connie117 寫道:

果樹幾點收ka? 我想放工去睇jar.. weekend bring埋仔仔咩都唔使睇la

大埔毛冷市場... 收6:30pm架, 夏天又收早啲...

水晶宮

sheeta 寫道:

大埔毛冷市場... 收6:30pm架, 夏天又收早啲...

thanks ! sheeta~

真係唔使go la~

大宅

我想問你地香港區或者旺角有冇買冷平地方....
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

男爵府

fallenstar023
旺角應該去好易織,資料係最前呀...
另外而家旺中地下有間毛冷??都好似平平地...

connie
你帶仔仔去火車博物館玩,你仔仔一定鐘意,之後找地方(係毛冷市場附近)坐低食野,咁等野食時,你咪去行下lor....
我的編織作品溫暖牌  

別墅

多謝hinhei 媽咪比個pattern我而家完成條裙仔啦。

相片

水晶宮

vivianho2 寫道:
我唔識post相出來,教教我吧

vivian,

你要先upload張photo上 album ...例如>>>here
之後再copy 番條img link入bk

水晶宮

莎朗 寫道:
想織俾初生bb
有無pattern可以提供?

莎朗

你可以參考下>>here
or here
有埋pattern在內!

水晶宮

終於交功課~

大宅

connie117

好靚呀

男爵府

connie117 寫道:
終於交功課~

嘩,又交兩件咁正的功課...
下面個件難唔難呀,暖最
我的編織作品溫暖牌  

水晶宮

珀珀,慧慧媽, smile,

thanks! 上面果件都織好左好耐! 但自己又lazy無影!
下面果件arm arm weekend埋尾! arm晒而家著, 因為呢隻線au出來都幾厚身 著起再影張你地睇效果更好~

smile,

下面果件都唔太難! 係au左1塊長方型, 然後對接, 再au2邊袖, 同領位~

你慢慢au la! 身體要緊! 係咪呢d天氣太濕攪到你更加唔舒服??
你this week會唔會入來tm? 入來就call我 :mrgreen:

我對手又停唔到..又開左工au件線背心比自己

首頁
23456...57

尾頁

跳至