跳至

首頁

尾頁

大宅

鑽石山媽咪,快D嚟啦!(三)

各位開新頁啦!

黃子>>望就係咁望啦!出年輪到妳啦!

:-P :-P

男爵府

Re: 鑽石山媽咪,快D嚟啦!(三)

點解唔見黃子媽但係panchu媽你有回應嘅

黃子媽>>近來好嗎?公司現在怎樣呀?我公司暫時算震完一段落,老闆同老闆娘好可能會分開,以後我會跟我老闆,有d前路茫茫感......

芝士仔媽>>好耐都唔見你地入黎呢樹,係咪好忙呢,芝士仔家下係咪好百厭呢,有時間多d上黎啦,呢樹近來都真係幾靜 :-P

carrai>>做咩你好似消失左ga 呢排因為公司地震,所以我都好早就出門,每日去到地鐵站都見唔到孖b,有d失落tim 反而呢排去到地鐵站都撞到Miss Lee,真係掛住2個小粉頭..............果4行鼻涕蟲

男爵府

Hi! :-P 早晨各位媽咪!
呢輪個個都好忙呀?

彥彥媽,
搬屋攪成點呀? 而家住呢度賣唔賣? :-P

Panchu媽,
身體ok呀! :-P 見你無乜野就放心!

Lopo,
芝士仔點呀?
有無高左好多呀?行未呀? :-P

男爵府

himbb>>你換左相,呀仔好有形wo 好似好大個仔咁 :-P

男爵府

tinhei 寫道:
himbb>>你換左相,呀仔好有形wo

tinheima,
hehee.......有形...多謝! :-P
himhim呢輪d脾氣差左,一唔like就喊/飛d玩具! :-x
好鬼惡lor!但有時又好嗲!

甘你公司震完,而家雨過天晴啦! :-P

男爵府

himbb>>小朋友有個階段都係咁,呀仔以前有段時間鍾意咬人tim,攪到我幾擔心,好彩依家大個左,知道唔可以亂黎,你要多d同佢講,不斷咁同佢講話咁樣係唔啱ka,媽媽會唔開心ka,你要錫錫d玩具,玩具壞左就無得玩啦.......

公司都尚算過一段落,等遲d搬埋我就更加安落 :-P

男爵府

各位, 你地好, long time no chat la.

芝士仔宜家真係無時停, 每晚同佢玩, 佢就爬係我個身度, 因為佢鍾意企. 企完又跌, 跌完又企.
不過, 下星期無得同佢玩lu. 因為星期六我會fire 個工人, 以後芝士仔會由我家姐湊, 到星期六,日先由自己湊返. 芝士爸同我都好掛住個囝, 但都無計啦, 比我家姐湊會安心d.

男爵府

芝士仔媽>>咁你唔再請工人,你咪會好辛苦law,你家姐同你住得遠唔遠呀,如果近,可以每晚返去睇下佢,同佢玩下先返屋企 我諗佢都會好掛住你地

別墅

LOPO >> 比家姐take care會安心好多.不過冇得日日見芝士仔好慘 :-(

carrai >> 你快o的出來,唔係叫panchu出覓人廣告.

tinhei >> 我同panchu有密約 :-P ,唔講你知. 現在終於重出生天,老闆同我傾完,就將工作重新分配.唔使等佢以為我生完BB工作不上心.其實是我太天真比人玩都唔知.

HIMBB >> 將相大個仔好多.好醒目. :-P

PANCHU >> INTERVIEW 有冇什麼心得.分享下. 林浣心校長有講座你會唔會去聽?

男爵府

黃子媽>>家下你重出生天就真係all里吉帝,我覺得有時煩公司野仲煩過屋企野,屋企野都可以自己話下事,公司野有時都唔知應該點好 :-x 有密約 我又要,加埋我得唔得呀

別墅

tinhei >> 密約是子腹為婚,你要唔要加埋你呀 公司真是煩過屋企.

大宅

嘩!無上嚟一陣就傾咗兩頁,你哋都好犀利吓喎

黃子>>我考學校無乜心得ga,順其自然啦!最緊要揾一間啱自己嘅小朋友讀,佢哋又唔會有壓力,讀得開開心心就得啦! 仲有一樣開心嘢話你哋知,琴日我去panchu學校攞評估報告,老師話佢好叻女,超越哂同年齡嘅小朋友所學同所做嘅,對佢讚不絕口,我聽咗有小小飄飄然,但又唔敢咁囂張咁話:「係因為佢係年頭女啫!」跟住老師話,佢果組都好多年頭嘅小朋友,但係佢係最叻嘅一個!開心得我呀!即刻掩住半邊咀笑hehe.......... :lol: :lol:

himbb>>你個仔仔真係大個仔咗好多呀! :-P

lopo&黄子>>快D換呀芝士仔同埋軒軒嘅近照比我哋睇吓啦!

別墅

panchu >> 有其母必有其女:-P 是你的心血結晶,都有琴上下 panchu真有福.

大宅

你唔好笑我啦! :-P 我淨係想佢做一個愛主愛人嘅基督徒就夠啦!

大宅

tinhei 寫道:
黃子媽>>家下你重出生天就真係all里吉帝,我覺得有時煩公司野仲煩過屋企野,屋企野都可以自己話下事,公司野有時都唔知應該點好 :-x 有密約 我又要,加埋我得唔得呀

我都好認同Hei Ma所講公司野煩過屋企。前排係office好唔開心,同個中心主任有少少意見,返到屋企好唔開心,但開心的是有個明白我心情o既仔仔昊霖,佢知道我返工好唔心,但幾日後,我開心番,佢又識得問我“你今日返工開唔開心呀”,見到仔仔觀察咁細微,知道我的心情起伏,仲明白過老公,我真係好欣慰,就算工作更辛苦,返到屋企見到兩個寶貝仔就會忘記所有的不快
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

男爵府

tinheima, vicky
我家姐住將軍澳, 都比較遠, 所以只可星期六, 日去湊返屋企.平日我都會去睇下佢o既.
以後所有家務都會由我自己做啦. 我知會好辛苦, 不過, 無計啦. 為左個囝好, 自己辛苦d 都要啦. :-x

男爵府

homingm>>唔知係咪羲羲同昊霖都差唔多大,做既野都差唔多,之前我整親個背脊骨,有段時間唔可以攞重野,羲羲有時見我放工後攞住d餸,佢都會問我,媽媽你今日個背脊好番未,仲痛唔痛呀,有時仲會走黎打個背脊幾下,佢話咁樣會舒服d wor,雖然有時都真係幾痛,但佢所做既野已經可以令到我lum~lum~lum~ :-P 係呢,中心既事依家好d未呀,希望你到好似我咁,好快會雨過天晴啦~

大宅

LOPO

我諗你平日都要多D去探芝士仔先得呀,如果唔係第日佢痴姨媽多過痴你呀,因為佢同姨媽一齊的時間多過你。不過我估你每次探完芝士仔離開的時候就會有種依依不捨的感覺。我諗番起昊霖以前係奶奶度湊咁,每次探完走的時候果種味道真係不好受,每次離開的時候都要忍住眼淚,出到門口先敢喊出來 :-(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

男爵府

panchu 寫道:

黃子>>我考學校無乜心得ga,順其自然啦!最緊要揾一間啱自己嘅小朋友讀,佢哋又唔會有壓力,讀得開開心心就得啦! 仲有一樣開心嘢話你哋知,琴日我去panchu學校攞評估報告,老師話佢好叻女,超越哂同年齡嘅小朋友所學同所做嘅,對佢讚不絕口,我聽咗有小小飄飄然,但又唔敢咁囂張咁話:「係因為佢係年頭女啫!」跟住老師話,佢果組都好多年頭嘅小朋友,但係佢係最叻嘅一個!開心得我呀!即刻掩住半邊咀笑hehe.......... :lol: :lol:

PanchuMa,

聽到都鄧你開心呀! :-P
比我直頭開心到飛上天呀!

男爵府

芝士媽>>無得成日見芝士仔真係幾慘ka :-( 可能錯失左一d佢第一次講既字同動作,不過亦可向好既一方想,芝士仔會更珍惜與你地見面(雖然佢年紀還細,但我相信他是明白的 )而且給姨媽睇住你會更加放心

另外,不請工人自己做家務係會辛苦d,但無請工人又可以省回一筆,亦可不再為工人的事而勞氣,我炒了工人後,最大得益是瘦了15磅,以前想減都減唔到咁多

首頁

尾頁

跳至