自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+13-10-27+發表我

原帖由 魚仔餅 於 13-10-27 發表
你有冇搽髮尾油,試一下,可以改善
髮尾油對白髮有乜作用?

公爵府

回覆:老公同身邊嘅同學朋友已出晒白頭髮

夜瞓有無關?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

之前呢度有人教按手指穴位,對黑髪有用,我跟住做,頭髪黑左,又掹白髪,而家好少白頭髪,不過我本身頭髪好厚,無甩頭,同埋係呢兩年先多白髪.

翡翠宮

男爵府

回覆:魚仔餅 的帖子

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

前幾日聽收音機講有白頭髮冇禿頭
我係男人都寧願有白頭髮,仲型

男爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由+emiliarabbit+於+13-10-27+發

係?係咪坐月食左d好野補過下??
一來,二來陀個陣臨生個2個月早餐放2匙黑芝麻

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

男爵府

引用:之前呢度有人教按手指穴位,對黑髪有用,我跟

原帖由 sukkiu 於 13-10-27 發表
之前呢度有人教按手指穴位,對黑髪有用,我跟住做,頭髪黑左,又掹白髪,而家好少白頭髪,不過我本身頭髪好厚,無 ...
可唔可以分享下點做穴位?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+魚仔餅+於+13-10-27+發表心痛

原帖由 pingu_k 於 13-10-27 發表
咩係barcode頭?將—執執頭髮由左"bang"去右果d??

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 fungcandy 的帖子

按尾指第一和第二節中間100下,左右手都按,按了一段時間,應該無一個月,C6都話我頭髪黑左.

我諗成頭白髪就唔得,同埋有人講油抜法都有用,不過我按左穴位先,都有效,呢排做油抜法.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

魚仔餅 發表於 13-10-27 09:58
心痛老公,多左好多白頭髮,但佢覺得冇所謂,反正有我認左頭。 身邊由細個一齊返學嘅男同學,有個 ...
女同學都好多肥c9

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我家族遺傳,阿媽家姐都好早有白頭髮,我生完阿囡都多咗好多,一直忍住唔染,結果俾朋友話我,唯有三個月染一次髮

I 大蚊豬   

男爵府

引用:我自己都勁多白髮,+個幾月就要搞一搞,+我

原帖由 TMC3012 於 13-10-27 發表
我自己都勁多白髮, 個幾月就要搞一搞, 我係遺傳
我同我哥仲惨過妳!隔代遺傳我阿嫲!我哥十幾歲果陣己經白晒3分2!我依家都白哂3分1!最惨我发現我囡(未够4歲)己經有1.2條!

男爵府

TMC3012 發表於 13-10-27 10:13
我自己都勁多白髮, 個幾月就要搞一搞, 我係遺傳
X2 包括埋我隻佬,我兩個月就白哂⋯⋯
所以我地估我地個女都不能倖免,唉!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+13-10-27+發表冇

係有位住印尼華僑朋友教我,佢成50近60歲,但成頭黑髮好油潤,我問佢點keep, 佢話佢地由細外婆教佢地,早晚 ...
請問搽完要過水嗎?

男爵府

成熟穩重既象徵

伯爵府

歲月不撓人

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想唔認老都唔得...

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我中學已經有白頭髮啦

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

遺傳
十歲已有白頭髮
一到唔駛返學就keep住要染髮

首頁