懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位我15號有驚無險地係st paul 生0左0拉.....

各位, 本來小b會係4月3號先至會面世, 但係因為上星期身體發生0左0的異樣, 所以我係上星期生0左0拉...

成件事係0甘0既...

你個幾星期前, 我番私家檢查時發現胎水好少, 我私家suggest 我提早係今個月催生...

但係因為我老公成日都想我番政府生, 但係又擔心政府唔會幫我0地係預產期前催生, 所以我係上星期四搵0左我另一個私家醫生, 問0下佢0既意見.先至係下星期一同二番贊育同私家家覆診再決定...

事實上, 好彩當日去0左另外一個私家'醫生B'到問2nd opinion, 因為原來我好危險...

我係短短幾日裡面, 突然間0的血壓升到1百60 幾, 而尿旦白有3個+, 再加上由2個月已經開始有0既嚴重腳腫... 妊娠毒血症0個3寶已經中齊....

醫生B叫我即刻搵我個私家醫生(醫生A)入院, 唔好再四圍走...我話我咩都無係手, 淨係得個手袋仔, 點入院呀? 佢就話如果我再週圍走, 隨時會係街到抽筋... 入院0的野就搵屋企人幫我拎0拉...

如是者, 我就call 0左我醫生, 佢就即刻同我book 0左床位, 我就直接坐的士入0左st paul. 係產房觀察0左2個幾鐘, 終於係當晚開肚拎0左小b出0黎,雖然輕磅0的, 得2.33kg, 但係都算母女平安....
違規簽名-超版代刪

大宅

Re: 各位我15號無驚無險地係st paul 生0左0拉.....

Congratulations! 大小平安!
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

男爵府

Re: 各位我15號無驚無險地係st paul 生0左0拉.....

大宅

Re: 各位我15號有驚無險地係st paul 生0左0拉.....

hihicathk,
哇 , 真係好好彩呵 ! 尤其係highblood pressure D case 真係同我個 friend d 好似. 好彩當機立斷呵! 小b都唔輕 wow, 成6磅, 好正常呵 ! 妳終於可以放心啦 ! 妳出左院啦 ? 我都 PM 左妳啦 !

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

Re: 各位我15號有驚無險地係st paul 生0左0拉.....

嘩, 乜個醫生A唔話你听架? 咁危險都唔知, 不過anyway 恭喜晒 !

男爵府

BH

呢幾日實在發生0左太多野, 搞到我都亂晒龍...

小b正確磅數係5磅3安士, 我0地今日中午出0左院0拉...

我醫生都好好人, 雖然所有野都係即刻幫我0地做, 但係佢都無收我0地emergency charge, 連upgrade 0左間房去private double ward, 都係4萬5蚊到找數...

初時我0的朋友問我知唔知找數大概要幾錢, 我同老公都話完全無idea... 反而我0地自己估要6至7萬, 真係執番生彩...

其實我醫生係事前唔知我會妊娠毒血症, 因為我由始到終都從未試過high bp, 只係間唔中係贊育check 時會marginal, 而通常醫生叫姑娘幫我重測時都會變番normal....所以絕對唔關佢事...
BH 寫道:
hihicathk,
哇 , 真係好好彩呵 ! 尤其係highblood pressure D case 真係同我個 friend d 好似. 好彩當機立斷呵! 小b都唔輕 wow, 成6磅, 好正常呵 ! 妳終於可以放心啦 ! 妳出左院啦 ? 我都 PM 左妳啦 !
違規簽名-超版代刪

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

你仲諗住入院

大宅

子爵府

大宅

請問你找哪位醫生開刀?

洋房

恭喜哂呀!
另外,我想買swarovski wedding ear ($150),請與我聯絡.e-mail : [email protected]

子爵府

恭喜哂呀!

大宅

恭喜晒你呀 !!! 大小平安
食多d補品, 休息多d呀
Love You Baby

民房

恭喜哂呀!
祝你BB快高長大,身體健康

大宅

恭喜恭喜,
其實宦b都唔算輕啦, 我生qq都係2.51kg, 放心啦, 好快追番磅數.
我最後都冇去到瑪麗, 因為唸唸下我順產/開刀都會去私家生, 所以費事浪費時間週圍走.

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

hihicathk
恭喜晒你呀! 好好彩你睇左醫生b ja ! 之前係想生bb 度已經睇開你d message la ! 好好休息, 大小平安, 祝你BB快高長大,母女身體健康 !!

複式洋房

hihicathk,

congrats!! luckily u made a right decision to see another doctor!

take care!

cheers

男爵府

patsyng

因為小b突然間提早出現, 令到我0地都失晒預算...

而家間屋, 執到亂晒, 所以唔可以搵番對耳環..

我遲0的再contact 你呀!!
patsyng 寫道:
恭喜哂呀!
另外,我想買swarovski wedding ear ($150),請與我聯絡.e-mail : [email protected]
違規簽名-超版代刪

男爵府

我是找林文英醫生, 手勢很好, 傷口又唔係點痛,
totochu 寫道:
請問你找哪位醫生開刀?
違規簽名-超版代刪

首頁

尾頁

跳至