母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人同我一樣呀?

我都好想埋身呀......但我個nipple比較平
所以要pump出再比佢食
有冇方法可以埋到身呢?
同埋我而家都係pump到1oz.........
請問有冇人可以teach me點做呀?
:-(

男爵府

Re: 有冇人同我一樣呀?

可唔可以泵1-2分鐘先,等個乳頭比較突出d先再比bb埋身?

別墅

我今日試過俾佢食.....因為個breast冇咁硬!
但係佢都係啜兩啜又唔肯啜喎!
d奶奶又係咁流喎........所以都係泵

民房

你試在喂b前拉下個奶頭比佢突出d先喂...同時係要不停比b啜先會突出來,初初係甘,因b啜唔實奶頭就會啜兩啜就放棄,要比d耐性喂,同時亦會比較辛苦,加油唔好放棄,如b用慣奶樽就會唔啜...

洋房

我個nipple都是比較平,在醫院護士教我用手先噤偏個乳頭然後塞入亞B個口越入越好,我初初都吾得架但try try 就得咗,因為亞B食得多個乳頭就會突啲架,努力加油!

別墅

阿b而家都叫肯食........但我個nipple好痛
點放入去都唔得! :-(

大宅

我初初都係咁,都係餵到2邊都損哂。
健康院d姑娘話我個b唔識食,要重覆又重覆咁教佢食先得,
要佢開好大個口先比佢食,唔好由得佢好細個口就忍痛比佢啜,佢一食錯就拿返出黎,再比佢開大個口先比佢食,一細個口就又拿出黎要開大0個大先比佢食。
我教我個b好似學左幾日先識食到我唔痛,加油呀!!
過左呢關慢慢就會好好多架啦。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊