嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

應該買幾多個?
想趁特價入多D....但BB係咪會揀牌子..買幾個不同牌子會混亂嗎?

複式洋房

聽人講話半年就要換一個...

媽媽就會揀牌子

侯爵府

我生大仔時, 買左6個大4個細....

樽我就無換生, 反而只係半年左右就換個一批新奶咀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 luckybaby2011 的帖子

其實應該話,你會洗得幾密,
因為我用STEAM機,每次都係放6個,
所以買咗6大1小,
細個個用來飲水,其他飲奶,每日洗一次

別墅

回覆:初生奶樽問題

半年換一次都應該,日日用,衛生少少都好,因為BB太敏感喇!yahoo拍賣見到消毒奶煲連奶樽有套裝賣,TT牌子來的,幾好用的。

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:應該買幾多個?想趁特價入多D....但BB係咪會

禁止訪問

引用:應該買幾多個?想趁特價入多D....但BB係咪會

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

引用:我生大仔時,+買左6個大4個細....樽我就無換

原帖由 jjwmkk 於 13-10-28 發表
我生大仔時, 買左6個大4個細....

樽我就無換生, 反而只係半年左右就換個一批新奶咀 ...
同你做法一樣,但我承認如果膠質地奶樽應該要定時換一批。
我BB 初時已經肯用我揀左個隻牌子,反而係我自己見其他牌子d樽靚再買其他款佢用。BB 大少少適應性又高番,所以我認為都吾怕平時入左貨先。

首頁

尾頁

跳至