母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

洋房

阿B瞼黃

阿B出世18日la, 但係仲有瞼黃醫生又話唔駛照燈, 但是BB一路D黃都唔退, 想問下有無辦法可以令D黃快D退呀!!係唔係一定要食奶粉先會快D退呀! 因為阿B係全人奶的.......

大宅

Re: 阿B瞼黃

唔駛照燈即係唔係太嚴重, 我個b出世都黃左十幾日但係唔駛照燈, 唔駛食奶粉, 俾bb食多d奶, 瞓著都要拍醒佢食, (bb黃好眼瞓), 好快退黃架, 唔駛擔心.

複式洋房

BB只有食多啲,疴多些,將可將毒素排出,每論食奶粉或人奶也可以。但必須給他吹多些!

洋房

阿B由出世到依家都食得好好, 便便顏色正常係蛋黃色, 少便每次飲奶前都有, 但D黃都係KEEP住18度19度高, 醫生又唔話俾我聽要降到幾多度先得, 我真係好擔心佢....... :-( :-(

大宅

15度都可以唔駛覆診, 爭幾度咋, 唔好喊啦.

大宅

唔使喊喎, 密d 餵奶係有助去黃的, 我以前就每兩小時至兩個半小時餵一次奶.

人奶B 會黃耐少少, 只要BB 一切正常都無有怕, 我阿B 黃到個半月先唔黃.

洋房

最慘老公一d都唔明, 唔體諒..........想我轉奶粉比阿B食

大宅

唔駛擔心,我個b17-18度咗成個月先退,唔駛照燈,食人奶係慢些,到1個月後得番11度就不用再覆診了.

別墅

我都好擔心呀..我阿b已經滿月了..但d黃好似多過之前,,點算好...我都每兩個鐘餵一次人奶..醫生話如果6星期都係咁,要抽血驗下係咪血管塞咗..好擔心!!
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

大宅

我個b都黃到個半月, 可能我果時奶量唔多, 所以去黃慢d. 妳依家唔好食藥材, 木耳, 紅"早"果d補野唔好食住, 亞b消化唔到. 有好多朋友話亞b曬下太陽會快d退黃, 仲有可以飲d水. 唔洗擔心, keep住check就okay啦!! 但如果dr.建議加d奶粉幫亞b退黃都okay eh. 亞b過0左1個月應該可以接受奶嘴同乳頭. 唔洗0甘大壓力0家!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊