自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

巴 士 女 生 惡 爆

巴 士 女 生 惡 爆
一 人 霸 兩 位   雨 傘 篤 走 阿 伯

不 少 人 慨 歎 近 年 青 少 年 德 育 水 平 不 斷 下 降 , 日 前 有 網 民 用 相 機 拍 下 一 名 「 巴 士 女 生 」 惡 行 ! 該 小 學 女 生 乘 坐 巴 士 時 用 隨 身 物 品 霸 佔 隔 鄰 座 位 , 有 長 者 坐 下 , 還 用 雨 傘 「 篤 」 長 者 把 對 方 迫 走 , 好 讓 自 己 一 人 獨 佔 兩 座 位 , 不 過 她 下 車 時 卻 把 雨 傘 遺 在 車 上 , 網 友 均 說 惡 人 有 惡 報 !

「 我 親 眼 睇 住 個 阿 伯 坐 落 去 後 , 個 女 仔 唔 單 止 無 話 起 個 袋 畀 阿 伯 坐 , 仲 專 登 把 遮 篤 個 阿 伯 , 唔 係 一 次 , 係 幾 次 ! 」 直 擊 巴 士 女 生 缺 德 惡 行 的 網 民 媚 媚 描 述 , 由 於 當 時 車 廂 無 吉 位 , 阿 伯 惟 有 忍 讓 , 但 最 後 依 然 被 迫 走 。 她 拍 下 過 程 並 把 照 片 鋪 上 網 , 批 評 該 女 生 缺 德 。
「 個 阿 伯 後 來 見 前 面 有 位 , 就 轉 坐 去 前 面 , 個 女 仔 掛 埋 把 遮 上 扶 手 霸 位 , 等 唔 好 再 有 人 坐 落 , 對 面 位 係 佢 同 學 , 又 係 咁 樣 丟 書 包 度 , 等 其 他 人 無 位 坐 。 」 媚 媚 稱 不 少 乘 客 均 目 睹 其 惡 行 , 因 此 當 該 女 生 下 車 時 忘 了 拿 取 雨 傘 , 大 家 都 沒 有 提 醒 她 。

學 校 深 表 歉 意

不 少 網 民 看 過 照 片 後 均 批 評 女 生 缺 乏 公 德 心 , kk 認 出 該 女 生 就 讀 深 水 李 鄭 屋 官 立 小 學 , 於 是 把 照 片 送 交 該 校 投 訴 , 據 該 校 訓 育 組 師 回 覆 , 訓 導 主 任 已 向 全 體 學 生 訓 誡 , 在 公 共 交 通 工 具 上 應 有 的 行 為 及 禮 貌 , 並 稱 : 「 本 校 師 生 對 該 生 的 不 當 行 為 深 表 歉 意 。 」

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 巴 士 女 生 惡 爆

學校道歉有咩用.
係家教既問題

公爵府

有無攪錯呀

水晶宮

好媽媽勳章

呢個真係家教問題 咁細個就咁無禮貌,幾時先到大呀

男爵府

俾我見到一定敎訓佢

別墅

kitty0502 寫道:
呢個真係家教問題 咁細個就咁無禮貌,幾時先到大呀
http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

大宅

真係冇家教囉

子爵府

cheerio 寫道:
俾我見到一定敎訓佢

係羅,唔知當時有無人出聲話佢呢?
比我嚮現場,我實鬧水個衰女包!!!

複式洋房

別墅

racar 寫道:
[quote]
cheerio 寫道:
俾我見到一定敎訓佢

比我嚮現場,我實鬧水個衰女包!!! [/quote]唔好制呀!個衰女篤埋你呀!
http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇家教
愛 我 就 別 傷 害 我

別墅

真係無家教. 比我見到實會開聲叫佢拎開d野, 等佢知道自己咁樣做唔啱.

珊瑚宮

好媽媽勳章

不知所謂嘅垃圾,無家教,無品,無恥

子爵府

Fendi@gucci 寫道:
唔好制呀!個衰女篤埋你呀!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

民房

男爵府

咁又真係想見識吓佢有幾叻la..
Fendi@gucci 寫道:
[quote]
racar 寫道:
[quote]
cheerio 寫道:
俾我見到一定敎訓佢

比我嚮現場,我實鬧水個衰女包!!! [/quote]唔好制呀!個衰女篤埋你呀!

男爵府

別墅

水晶宮

畀面勳章

[size=large]如果我在場
一定"釣"七"個 C 女包

首頁

尾頁

跳至