自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

男爵府

回覆:情緒極度低落,求支持

明白你嘅感受!依家你能夠做嘅,就係多啲休息、食多啲嘢,好好咁安胎!有信仰的話,“交給祂“吧!祝福您!

侯爵府

四個醫生都話冇問題,你都唔信?你唔信又可以做到咩呢?唔好杞人憂天喇,做個樂天媽媽。 可能打孖冇空間比佢地郁啫。

侯爵府

引用:平平地買胎心機,得閒聽下,relax

原帖由 JASON1124 於 13-10-30 發表
平平地買胎心機,得閒聽下,relax
放心啦!唔好緊張。你會影響到她們的心情。買左部機就唔洗自己嚇自己。另外產檢做密d等自己了解bb發展進度

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

聽古典音樂呀!有一套莫扎特Mozart 係for bb聽的,其中一隻係for懷孕中聽,對你嘅情緒有幫助。

我之前有情緒問題,成日都失眠,之後上網search左一隻for失眠聽嘅古典音樂(好似叫sleeping disorder),喺圖書館借咗返屋企,聽住瞓,真係work,減少我腦裡不停諗啲負面野,就會較易瞓著了。

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

醫生都話無事,你仲係擔心bbs,咁有無諗過可以為bbs 做d咩?

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

加油呀,放鬆心情對bb 係最好既

男爵府

引用:明白你嘅感受!依家你能夠做嘅,就係多啲休

原帖由 CSHMaggie 於 13-10-30 發表
明白你嘅感受!依家你能夠做嘅,就係多啲休息、食多啲嘢,好好咁安胎!有信仰的話,“交給祂“吧!祝福您! ...
將憂慮交給天父,祝福你們平安🙏🙏

水晶宮

引用:Quote:原帖由+JASON1124+於+13-10-30+發表

原帖由 FunWong 於 13-10-30 發表
放心啦!唔好緊張。你會影響到她們的心情。買左部機就唔洗自己嚇自己。另外產檢做密d等自己了解bb發 ...
樓主的精神狀況同心理質素唔適宜買胎心機,一陣擺唔arm位聽唔到仲嚇餐懵。

大宅

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表
已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦!精神就快崩潰,誰可救我?

陀住孖囡已經踏入第28週 ...
我都係好遲先感覺到胎動
廿幾周既胎動未必感受到
照超聲波看到bb 郁?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你住邊?我送莫扎特隻碟比你呀!第一隻懷孕期聽的,裡面有啲歌會好澎湃,如果聽到唔舒服,你可以跳左佢唔聽。希望幫到你

男爵府

其實你係咪有產前抑鬱?去看心理醫生或輔導,精神科醫生冇用的。

水晶宮

樓主,咁多醫生都話無事,你都唔放心?你宜家日日夜夜擔心胡思亂想,又十一日唔訓,對你自己同兩個b都好傷。
訓響一個舒服的地方,關窗簾,開柔和的音樂,乜都唔好想,摸住個肚,同兩個b傾下計,你同佢地講多d野佢地先會比多d反應你嘛。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

樓主放鬆啲啦, 加油! 努力!

男爵府

畀面勳章

之前我媽咪坨我 我冇動成個星期 冇事!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:Quote:原帖由+FunWong+於+13-10-30+發表放

原帖由 bluetulip 於 13-10-30 發表
樓主的精神狀況同心理質素唔適宜買胎心機,一陣擺唔arm位聽唔到仲嚇餐懵。

...
Agree

珍珠宮

放鬆D,兩個bb空間有限只可以作有限郁動吾好擔心,我和家姐都是孖女,七個月出世,我媽話我哋出世時只有佢隻鞋咁大(6號)陀住時吾多覺我哋有郁,而且肚好細佢生我哋前幾個鐘仲返緊工(車3)
我和家姐都好健康~而家都有自己嘅幸福家庭~
開心地迎接你的bbs吧~

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

支持你

相信醫生啦!可能bbs響肚裡面活動空間唔大所以郁得比較少!你要開開心心bbs先會開心架!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

別墅

我就係怕有抑鬱去左睇精神科,醫生只話再訓唔到要食藥,我唔想食想靠意志,但已經第11日都完全訓唔到,好恐怖

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:醫生都話無事,你仲係擔心bbs,咁有無諗過

原帖由 eeb 於 13-10-30 發表
醫生都話無事,你仲係擔心bbs,咁有無諗過可以為bbs 做d咩?
你可以為bbs 做既,唔係擔心,而係放鬆心情,食同瞓同做下產前運動,開開心心咁去迎接兩個新生命

識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

首頁
12345...8

尾頁

跳至