自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦!精神就快崩潰,誰可救我?

陀住孖囡已經踏入第28週,原來係多麼高興的里程碑,但過去兩週我活在谷底,受著沒有胎動的困擾。

其實孖囡一直由20週有輕微胎動開始就沒有再多過或大力過,從沒有大力踢我,我從來的感覺就只有彈一下,沒有滾動,沒有鼓包,什麼也沒有,直到26週之後就沒有再感受到胎動了,已經睇過3個私家,又入過產前病房,所有醫生都說沒有問題,超聲波見到有心跳有活動,叫我走。仲話照晒所有野沒有問題,臍帶血流正常等等。我的不安感覺好強烈,我知道沒有胎動的胎兒很不正常,心裡面十分清楚我的孖囡是很有可能有先天問題所以唔多郁,我好痛苦,唔敢再同家人講佢地話我痴線,我老公話我咁既情緒bbs冇問題都變有問題,我同精神科講沒有胎動令我好困擾醫生都話係我自己亂諗,我好無助,我唔敢準備bb野,身邊既人好興奮等待孖囡出世,而我清楚知道那一日會係好黑暗,因為唔知bbs問題會有幾嚴重

睇過4個婦科都話睇唔到問題,我仲可以點做?好想當冇事開心過埋呢兩個月,但我偽裝唔到,尤其老公想買bb野時候我直頭想喊,我真係好痛苦,點解本來咁開心既事會搞成咁?我知道冇人幫到我,但我唔可以同屋企人講,佢地怪我亂諗野影響bbs,佢地唔明冇胎動對準媽媽黎講幾恐怖,所以我只可在這平台舒發一下。

另外,我想問再訓唔到會影響bbs嗎?已經第11日冇訓過訓唔到,睇過精神科佢話唔訓唔會死只叫我放鬆入睡唔好亂諗野,但我控制唔到呢種不安感覺

babymama07  Relax!! Rest more, relax and you'll have a cute bbs....don't think too much.....  發表於 13-10-31 11:33
janetlam74  我個B個時成日訓很小動,都唔知有無2次..出黎後MONKEY仔咁~  發表於 13-10-31 08:31
janetlam74  你愛BB嗎? 愛BB就要多休息,保持心情開朗,BB感受到先會成長,媽媽加油^^  發表於 13-10-31 08:30
janetlam74  我陀B時很小很小有胎動..我都有小小擔心,但媽媽好影響BB成長,你好佢先會好  發表於 13-10-31 08:28

男爵府

回覆:twingirlbabies 的帖子

信医生啦!放鬆放鬆

大宅

吾好亂谂野,之前我Bb都冇很多胎動,而家咪健健康康,祝平安

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆:情緒極度低落,求支持

醫生們咁專業〜 信得過〜〜〜

其實會唔會係因為孖胎,肚裡裡面比較逼啲,所以胎動先無咁明顯?

安心迎接你的寶貝吧〜

子爵府

平平地買胎心機,得閒聽下,relax

男爵府

畀面勳章

我明白你感受,我亦曾經歷過感受唔到胎動既日子但你真係要信醫生同信bbs,囡囡好需要媽媽正面支持架~你唔開心佢地會feel到,放鬆心情啦~佢地愈大間屋就愈細,一個都難郁啦,何況你有兩個?我都學左好耐放鬆,今日37週喇,我好期待見到自己bb,我相信bbs都好想見到你架要放開懷抱迎接佢地,一定冇事架!你要相信佢地呀!

minlok    發表於 13-10-31 13:01
MARCHYAN    發表於 13-10-31 09:39
winnie19992000    發表於 13-10-31 01:21
My Dear Son, CaydenMama love you forever

大宅

準媽媽,放鬆啲,醫生都話無事,信醫生啦。BB們知道媽媽的心情,所以你要同佢哋一齊努力。

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

放鬆啲啦媽媽,信E生講啦,你咁樣會影響到BB發育架,你唔肯瞓BB都要休息架,E 生都話冇事就冇事架啦

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

但妳依家情緒咁差,又瞓唔到對bb都唔好架,信醫生,放鬆啲。。

大宅

2019勳章

我BB當年都唔多胎動的,可能你的是孖胎無位郁!求天父保守你的BB一切正常,也拿去你的担心,讓你開心迎接BB!amen

別墅

回覆:ILA 的帖子

我知道醫生應該相信的,但超聲波唔係萬能的,我只知道就算孖胎都唔會冇胎動,我都好想厄自己佢地係正常沒有問題,但我未做到

大宅

去双胎b過边有多d人有經驗,。 你老公是對的,把所有焦慮交比他吧。你要relax

子爵府

樓主請放輕鬆吧! 既然已做了那麼多檢查還是說沒有問題,請你先放鬆。休息多點對你和BBs也是好的。

水晶宮

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表
已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦!精神就快崩潰,誰可救我?

陀住孖囡已經踏入第28週 ...
孖囡越來越長大,活動空間變得小左,咪唔多郁囉。如果你睇左幾個醫生無話正常,就應該相信專業人。唔通你想接生都靠自己?

天空之城, 快樂之地

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

重有你開心 BB 就開心,你心情會影響到佢,真係有胎教架

男爵府

Relax
吾好諗埋一邊啦!

961123    發表於 13-10-30 20:51

別墅

回覆:uns 的帖子

好多謝妳,我好需要平安的心境黎孕育我的bbs, 再咁落去我怕我會痴線傷害自己同bbs,有一刻我諗過如果bbs唔正常的話我唔想佢地出世受苦

大宅

畀面勳章

回覆:uns 的帖子

保持心情開朗對bb都好d.唔好諗太多。

公爵府

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表

陀住孖囡已經踏入第28週 ...
買個胎心機check心跳啦會安心好多

伯爵府

已經28週,所有野已成定局,就算真係有事,你都冇野可以做到,我明白你既擔心,但你真係冇野可以做到,只可以等佢地出世……那倒不如放鬆心情去面對

首頁
12345...8

尾頁

跳至