自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆:情緒極度低落,求支持

放鬆,諗d開心野。咁babies 出來都容易湊。加油加油

子爵府

我都係開頭動多啲, 之後無咩動, 所以你不用太緊張

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

引用:放鬆啲啦媽媽,信E生講啦,你咁樣會影響到B

原帖由 豬仔mami 於 13-10-30 發表
放鬆啲啦媽媽,信E生講啦,你咁樣會影響到BB發育架,你唔肯瞓BB都要休息架,E 生都話冇事就冇事架啦

...
加油

男爵府

樓主,如果這是你第一次懷孕,你點知正常胎動嘅感覺係點? 你又認為胎動係點? 會踢到你感覺痛?

如果你咁杞人憂天,你又點可能教出一對性格樂觀的孖女呢?

如果你真係控制唔到自己的心情,你最好去接受專業輔導,要食藥的話就食,唔好以為自己會頂得順。

男爵府

畀面勳章

回覆 twingirlbabies 的帖子

Relax.....四個醫生都話無問題,你就相信自己對孖女啦,可能孖女斯文d,係一對小淑女,所以動作細而溫柔je,媽媽放鬆早d休息啦

禁止訪問

回覆:twingirlbabies 的帖子

子爵府

可能太迫,郁少左,放鬆吧,加油

大宅

媽媽,唔好擔心!你胎孖B會因郁動空間會少左而胎動少咗,所以唔好太擔心!我果時胎1個兼成日唔郁,日日嚇到提心吊膽,結果咪又順利生產

男爵府

樓主 , 我 tor 個兩胎 , 兩胎全程10 個月都無 mud 點郁過 , 最多試過係個肚左右2邊振兩振 , 加埋得幾次, 當時都好擔心 ga , 2 個又無 mud 特別唔正常 woh , 而家好大個啦, 重幾乖添放鬆D 啦樓主

禁止訪問

大宅

好明白你嘅感受,我當年陀B時都因為自己身體問題受好大困擾!但既然醫生都話bbs無事,你就要放鬆,有咩擔心就同老公講,揾朋友傾,上BK講下,呢度好多jm都撑你㗎!

別墅

我真係好感動呀,估唔到有咁多支持同分享,我宜家個心定左啲,冇錯,我要對孖女有信心,佢地一定可以平安出世的

男爵府

樓主放鬆啲!相信e生們既專業!可能孖胎冇乜位所以郁動較少唧!快啲養足精神迎接bbs

男爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

引用:我真係好感動呀,估唔到有咁多支持同分享,

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表
我真係好感動呀,估唔到有咁多支持同分享,我宜家個心定左啲,冇錯,我要對孖女有信心,佢地一定可以平安出 ...
你而家最重要係充分休息,令身體強壯,儲夠精力等對寶貝同你見面架
比自己勁多信心,你一定得嘅

子爵府

2023年兔年勳章

做人要堅強啲, 唔好怕, 做該做嘅事就得啦! 身邊有好多人會幫你。
試下同bbs傾多啲偈啦, 話佢哋知媽媽好期待佢哋出世, 好想陪住佢地成長, 一齊努力!
準媽媽, 放鬆啲, 日後要忙的事還多著呢, 好好休息啦。

大宅

加油!準媽媽
我胎個囡時都係好少郁,見醫生話BB好少郁,即上房駁機check ,個B就郁個不停,好似話我知佢無事咁
最後我要開刀生,因為佢懶到吾倒頭,胎咁耐都無轉個身。
依加亞囡就快8歲啦!係一位文靜的小女孩

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

樓主,我係陀孖胎嘅過來人,陀孖胎擔心嘅比陀單胎嘅多,最容易出現就係早產,所以你要放鬆心情,情緒唔好都會影響架,當然唔開心就發洩出黎。我個時陀住試過返工唔開心匿埋喊,喊到個肚實哂,你諗下佢地響個肚到咁迫我仲chok住喊你話佢地幾唔舒服!唔好諗咁多負面野,生完你更加要多休息養好身子,比定心理準備你,照顧孖b比單b辛苦好多好多,加油呀!

複式洋房

加油呀,準媽媽,我駄一個喺肚入面都迫到頂到冚,你駄住兩個一定迫到無得郁,放鬆d呀,信醫生,一定平安健康咁出世,你開心,BBs自然會開心,笑多d,同佢地傾下計。

大宅

買催眠輔導好啲,精神科只識俾藥,你要加油呀!

首頁
34567...8

尾頁

跳至