自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:好多謝妳,我好需要平安的心境黎孕育我的bb

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表
好多謝妳,我好需要平安的心境黎孕育我的bbs, 再咁落去我怕我會痴線傷害自己同bbs,有一刻我諗過如果bbs唔正 ...
放鬆,我之前個囡都係超小郁,我都有擔心過會唔會有d咩事(因為第一個時,5weeks已經冇心跳),到生果陣都唔郁,係醫院痛足三日,加催生落左幾次藥都唔出嚟,差D要開刀

最後出世都要吸佢出嚟,而家6歲,都係小懶蟲一名

Relax,多d同佢地傾計,佢地會聽到架

別墅

回覆:yoko_hau 的帖子

多謝妳鼓勵呀,希望bbs只係懶啲,最緊要健康就得

男爵府

回覆:情緒極度低落,求支持

你可以向好既方面去諗架嘛!比如你兩個囡囡好乖好文靜好温柔好C文所以咪唔會成日郁黎郁去囉!又或者兩個系入面好迫,家姐驚踢親個妹個妹又驚踢親家姐咪小D郁囉幾乖

男爵府

引用:好多謝妳地,我知道再係咁大細都危險,我會

原帖由 twingirlbabies 於 13-10-30 發表
好多謝妳地,我知道再係咁大細都危險,我會努力,支持落去的
胎心機!

男爵府

回覆:twingirlbabies 的帖子

明白你的擔憂!!!
但不如你相信下醫生啦好嗎?
你唔訓覺唔開心bb係知道的....放鬆d

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

twingirlbabies 發表於 13-10-30 23:56
我真係好感動呀,估唔到有咁多支持同分享,我宜家個心定左啲,冇錯,我要對孖女有信心,佢地一定可以平安出 ...
呢度好多jm 支持你,正面d吾好再咁辛苦自己辛苦bbs啦

大宅

佢地係女孩子黎架嘛,梗係文靜d啦

大宅

我朋友試過,最後問番生雙胞胎媽咪,原來自己諗多左!請放心!加油!

男爵府

信e生啦,仲唔睡bb點喎,放鬆放棄,幫你禱告!

男爵府

引用:信e生啦,仲唔睡bb點喎,放鬆放棄,幫你禱

原帖由 KG2013 於 13-10-31 發表
信e生啦,仲唔睡bb點喎,放鬆放棄,幫你禱告!
係放鬆放鬆,不能放棄,手快快按錯

別墅

引用:你可以向好既方面去諗架嘛!比如你兩個囡囡

原帖由 梁梓軒bb 於 13-10-31 發表
你可以向好既方面去諗架嘛!比如你兩個囡囡好乖好文靜好温柔好C文所以咪唔會成日郁黎郁去囉!又或者兩個系 ...
我都覺得係驚踢親對方!樓主,要享受懷孕每一天呀!bbs出世有排忙呀!加油!

大宅

加油

水晶宮

放心啦,2位千金一定係非常斯文先咁乖。開開心心咁懷孕, 2位千金出世有排你忙,到時想訓都無時間啦。 宜家乖乖地休息多啲,訓唔到唔好迫自己,可能 i 下,聽下歌,會慢慢入眠。唔駛急住一上床要自己訓著。

翡翠宮

愈緊張愈對子宮環境不利:荷爾蒙急劇轉變真係會影響個胎㗎,你唔肯放鬆自己真係會弄假成真變小產㗎。你不如買個聽肚機(手電筒型放肚皮上聽bb心跳)日日聽住啦。

話就話28週但你陀住兩個,bb體形個比陀一個嘅細好多因為唔夠位嘛!變相唔能夠當普通胎兒嘅表現作準,實際得10零周大又點會有明顯胎動呢?

你真係愛bb嘅必須放鬆心情,唔得都要得!唔係將來點做媽媽?做媽媽就係點都堅強應付!做媽媽係一世嘅:點都為子女想辦法、拆掂佢!有子彈飛嚟你會為佢地擋嗎?如會,請用同樣心情勇氣面對懷孕,驚,對事情有幫助咩?

失眠,可向醫生要求開平和嘅瞓覺藥如某傷風丸,懷孕唔係唔食得藥而係小心選擇。

如閱讀懷孕資訊令你不安,放下、不看不聽,生左b再睇。

祝你們平安、喜樂。

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

男爵府

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦!精神就快崩潰,誰可救我?

陀住孖囡已經踏入第28週 ...
你應該似產前抑鬱

公爵府

你上youtube睇吓套外國片,好似叫i didn't know i was pregnant 類似咁嘅名,有好多集,每集唔係好長,係講啲媽媽陀b 過程一直無任何反應,到生嗰刻先知自己有左!人地都無任何明顯的胎動,但b b 出世非常正常

我擔心你第時講俾阿女知,佢地笑到你面黃,佢地只係郁得唔明顯,人地斯文啲就話人有問題

自己又唔係醫生,信科學同儀器好過
快啲去瞓覺,唔好上bk 住,瞓返足啲,生b 要用好多力,你仲要打孖上。身體好壞,日子都要過,梗係揀身體好,捱得舒服啲!

唔好諗住死,你依家做阿媽都咁為兒女憂心,你一走了之,你諗吓愛你嘅父母家人心情係點?唔講啦!goodnight

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦

已經失眠第10日,係一分鐘都冇訓過,好痛苦!精神就快崩潰,誰可救我?

陀住孖囡已經踏入第28週 ...
傻豬!有人活躍無時停,有人懶到出汁日日訓!我個佬呀!番工好smart 做野爽手,番到屋企就乜都唔識唔郁啦!

你有四個醫生檢查過,唔洗太擔心呀,快d 訓啦,唔係將來你兩個bb 都好似你咁唔訓覺,到時晚晚要你陪玩就幣傢伙啦。

男爵府

你睇咁多個醫生都唔信佢地?如果再瞓唔到你要同醫生講你既嚴重性了
我依家第二胎,係第一胎時我醫生同我講30週前feel唔到胎動都係正常,唔需要刻意諗同數架,乖乖地變番個開心準媽媽啦
你既情緒都會影響孖b的

男爵府

btw,唔記得提,我個大仔係我肚都唔係點郁,出世到依家19個月,真係好斯文架

男爵府

你而家係產前抑鬱,要睇呢科先幫到你

首頁

尾頁

跳至