在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

shipping-LC 問題

請問你們做L/C文件入銀行時,會不會經常給開証銀行找到文件有不符點而要扣錢. :-( :-( :-(

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

Re: shipping-LC 問題

不符點就一定有..但係文件就好少囉。

大宅

那通常是那些不符點呢,請多多指教.
famhappy 寫道:
不符點就一定有..但係文件就好少囉。

水晶宮

如果你同間bank 熟, 有時有d points, 佢可以俾你改架.

洋房

文件上有少少同LC 唔同, 銀行都會即刻 COUNT 你有 DISCREPANCIES.

例如 LC show xxx pcs 但妳文件打左 xxx pieces.

總之, 文件上既字眼一定要跟LC字眼一樣.

我係過來人. 不過, 而家轉左行啦!!

為妳~~解決家務上的煩惱 歡迎瀏覽本人之網址

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

就lfung1011所講..不符點真係好多架..!! 好難講得晒比你知...總之跟足L/C所打..多一個字小一個字都要跟足咁咪會小D不符點。

洋房

同銀行熟, 可以放一個圓印仔比銀行, 有少許錯佢地幫你改再加個圓印仔, 咁就好方便!!
為妳~~解決家務上的煩惱 歡迎瀏覽本人之網址

大宅

謝謝各位的保貴意見!

民房

mak 寫道:
請問你們做L/C文件入銀行時,會不會經常給開証銀行找到文件有不符點而要扣錢. :-( :-( :-(

你係咪冇乜經驗呀
咁你經常給開証銀行找到文件有不符點而要扣錢,公司有冇話你呀

首頁

尾頁

跳至