自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

回覆:你地會帶生定熟野食回校燒烤?

子爵府

醒目開學勳章

以上好多媽咪都提過, 搞清楚有邊個識透爐先, 然後多帶易熟的腸仔,丸類, 棉花糖之類, 扒/雞翼最多都係一件算數.

另外你或者可以考慮整D大半熟的粟米蕃薯,包咗錫紙燴下就食得(小心唔好燴爖咗), 又飽肚.
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

大宅

我記得我5,6年班去旅行bbq已經係成班買自己燒,放心啦,大個女搞得掂的:)

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

牛扒 , 雞扒, 豬扒, 牛丸 到最後叫人幫我買了各一磅. 分給8人. 希望佢地會食晒喇! 先其唔好帶回家. 屋企冇人食架.

drm  牛扒 , 雞扒, 豬扒--cut it very thin, so easier to cook and fast to be done.  發表於 13-10-31 19:49
drm  I think other students should pay you some money back la.  發表於 13-10-31 19:48
drm  Did you ask the teacher why your daughter have to buy all the foods for 8 people?  發表於 13-10-31 19:47

男爵府

畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

從來無諗過會帶熟野去燒, 我以前6年級已自己搞掂, 最多返黎肚疴下啫, 一係帶丸類嗰啲, 唔熟都唔怕

伯爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 畀面勳章 BK Milk勳章

老師今日係家課冊中,提及要煮熟帶回校。

水晶宮

煮熟帶回校bbq????!!!!!!!

男爵府

rubyplk 發表於 13-10-31 06:32
要全熟咁燒黎做咩??
佢地可能根本唔想燒,只想快快食完走走玩!

大宅

回覆:birdbird 的帖子

小五好大過啦。。。。無可能唔色吉野黎燒, 係你未放心比佢做姐

侯爵府

回覆 魚仔餅 的帖子

Yes la. May be just bring one kind of meat (e.g. chicken breast)
:-D :-D :-D :-D

伯爵府

呢個老師都幾特別, 帶熟食返去BBQ加熱...
不過, 我覺得樓主的囡囡可能在學校一向好人, 所以同學們旨意晒佢買野

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

BFIF 發表於 13-10-31 19:15
佢地可能根本唔想燒,只想快快食完走走玩!
我記得我細過小學時, 好鍾意去旅行BBQ, 因為去到郊野公園都無野玩

首頁

尾頁

跳至