跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 0407 靚靚媽咪吹水區 (Part 22)

esmehouse 寫道:
今朝 Esme 一起身就走入我間房,我當時係廁所架,點知我一返房佢就話 Mammy 訓唔好返工,我米扮訓囉,佢又扮訓仲要訓係我 & 老公中間
跟住你點 luck 身

珍珠宮

今朝 Esme 一起身就走入我間房,我當時係廁所架,點知我一返房佢就話 Mammy 訓唔好返工,我米扮訓囉,佢又扮訓仲要訓係我 & 老公中間

He 有冇 cry ar, when you left home ?

珍珠宮

esmehouse,

Esme 個 chinese name 你 5 係搵人改 ga 咩

珍珠宮

cway 寫道:
上次梓淳都係讀緊 Emme

myson too la, Emme

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我米同佢講 Mammy 要返工搵錢架比 Esme 讀書,放工就帶 Esme 去玩呀,佢一聽到讀書就會立即囉書睇,仲會話 Mammy 搵錢錢,Esme 冇錢錢呀,之後米同我講 bye bye

cway 寫道:
[quote]esmehouse 寫道:
跟住你點 luck 身 [/quote]
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

今朝 write 完 blog tim lu, today 真係好無聊 ar

珍珠宮

我米同佢講 Mammy 要返工搵錢架比 Esme 讀書,放工就帶 Esme 去玩呀,佢一聽到讀書就會立即囉書睇,仲會話 Mammy 搵錢錢,Esme 冇錢錢呀,之後米同我講 bye bye

好乖 ar

On Thursday, o係我 on the way 返屋企既時候, 老公 call 我, 佢o係個 cam 度見到 myson arm arm 返到屋企 (去完婆婆度), myson 一入屋就自己攞書睇, 老公話 : "好感獨" 呀

珍珠宮

professor 寫道:

好變態 wor

I shall be on AL on Apr 2-4 ar and my maid is on AL from Mar 31 to Apr 10 !!

I am happy that I can bring/pick up myson to/from school on Apr 2-4 ar
我一入呢間公司已經知道佢地呢d 變態野架喇, 已經習慣lu

你工人放假返菲律賓

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

希望我地幾個小朋友都有讀書緣啦

千萬唔好做社會既垃圾呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

要搵食真係冇辦法

寶石宮

cway

我公司米一樣都係咁變態

珍珠宮

千萬唔好做社會既垃圾呀

YES, YOU ARE RIGHT AR

珍珠宮

今朝 write 完 blog tim lu, today 真係好無聊 ar
同我地一路傾, 好快就收得工

寶石宮

Esme 都知道如果買野就要用錢架,所以每當買野時我都會話 Esme 要努力讀書,咁就可以搵錢囉,我問佢知唔知,佢話知

珍珠宮

好乖 ar

On Thursday, o係我 on the way 返屋企既時候, 老公 call 我, 佢o係個 cam 度見到 myson arm arm 返到屋企 (去完婆婆度), myson 一入屋就自己攞書睇, 老公話 : "好感獨" 呀
咁叫老公快d 生多個, 就可以有雙重感觸

珍珠宮

千萬唔好做社會既垃圾呀
我都好希望梓淳起碼大個左有自己照顧自己既能力!

珍珠宮

cway 寫道:
你工人放假返菲律賓

yes ar, her daddy will do an eye operation on Apr 2 ar, it's good that she will be in Philippines at that moment.

I bought her many things for her nephew and 1 bag of mushroom for her parents. She said : Mom, you really gave me a lot I said : Don't mention it, work hard for me & love myson more, that's enough !! (好感人咁 )

珍珠宮

cway

我公司米一樣都係咁變態
你復活節假期都一樣要返 你個行果幾日返工都好似冇咩做喎

珍珠宮

cway 寫道:
咁叫老公快d 生多個, 就可以有雙重感觸

老公冇返 home 4 days la ma, that's why he miss myson so much & has 感觸 lor

珍珠宮

Esme 都知道如果買野就要用錢架,所以每當買野時我都會話 Esme 要努力讀書,咁就可以搵錢囉,我問佢知唔知,佢話知

myson always 自言自語 said : when we buy something, we pay money

首頁

尾頁

跳至