親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

硬的旅行箱好還是軟的好?

大家用緊邊種?
我之前用軟的,但不知是否自己問題,好容易爆.再之前用硬的,用了很耐.所以現在考慮緊買邊款.

公爵府

好媽媽勳章

Re: 硬的旅行箱好還是軟的好?

講耐用就當然硬, 講放野多就梗係軟, 之前like 硬靚d, 不過用得耐覺得放得好小野, 所以依家轉晒軟了

子爵府

agree with bby
bby 寫道:
講耐用就當然硬, 講放野多就梗係軟, 之前like 硬靚d, 不過用得耐覺得放得好小野, 所以依家轉晒軟了

珍珠宮

醒目開學勳章

軟的好, 較輕身容量又大 d

子爵府

各有各好,我老公買左個大軟喼我就買了一個細一個碼既 硬喼。 平時收個細硬喼係個大軟喼內,出外旅行時容易打爛個d就放係我個硬喼度,其他"質"得到既就"質"係老公個大軟喼度

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我鍾意用軟喼...因為可以放多好多野..同都好耐用丫...我個小軟喼用左幾年都冇問題

硬喼未用過...都唔想用..因為之前我有個fd買左個好靚既硬喼...但係用左一次就爛左

珍珠宮

畀面勳章

我2樣都有用. 大

男爵府

畀面勳章

我全部都係用硬o急…一來個款靚d…二來可以放d易碎ge野…穩陣d

男爵府

it is not a matter of size or pretty, but you have to consider the possibility of raining or snowing. The lugguage bags are not fully covered when being transferred from / to the airport and the plane. If it is raining / snowing, the soft case may get wet and so as the clothes inside. There was a case when I first traveled to Hawaii years ago, there was a couple in our tour with all their clothes in their soft case got wet on the first day of arrival since it was raining heavily.

別墅

軟的

翡翠宮

相比之下, 我個人鍾意軟喼, 一來可以好靈活咁放野,
二來唔駛俾人掟到個喼花哂 ......

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係呀.....

monchan 寫道:
我全部都係用硬o急…一來個款靚d…二來可以放d易碎ge野…穩陣d

大宅

我會選擇用硬喼囉,好似我個喼係samsonite度買,差不多用左10年啦,只係內裡有 d broken,但表面係一d傷痕都冇囉.所以都係硬的好.

複式洋房

BH Polo Club / ELLE 的旅行箱耐用D呢? thanks

大宅

我地都係用硬喼﹐不作他選﹐皆因耐用﹐能保護行李完好無缺。我家的delsey都10年了﹐跟我飛過無數次了﹐依然十分好用。同埋我覺得﹐硬喼容易清潔d﹐一抹就得。

相反﹐細喼我會用軟﹐反正手提既多﹐輕d方便d。

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

四個轆既硬喼 :-P

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

我成日驚軟的會易比人[界] 開;覺得出遠門都係用硬的好。
梁媽媽

首頁

尾頁

跳至