夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

唔好理咁多事得唔得?

複式洋房

嘩.....你同99真係好大仇口咁噃!!
但係你都有個仔呀,如果第二時你仔個新抱又係咁諗你,唔知你會唔會傷心呢?
SORRY!

原文章由 JessBB 於 07-9-25 00:41 發表
死八婆, 你知唔知自己好黑人憎, 你個仔都成三十歲, 仲結咗婚就嚟做人老豆, 仲洗唔洗你照顧呀!!! 比條鎖匙你就當自己屋企自出自入, 正PK, 成日煲涼茶你個仔飲借D意死上嚟, 你煩唔煩呀!! 涼茶我唔識煲咩, 唔洗你煲喇!! ...

男爵府

好媽媽勳章

人地阿媽:
你米成日講大話啦,有時仲要講埋我,我老公都知我所有野,
我又知我老公所有野架,你仲講埋d咁既大話,米仲衰,擺明比
我地知你攪攪震?-(

大宅

千言萬語, 盡是#$#$%(& .

如果只可講一句, 我想講我真係好q憎你. 唔該你唔好成日o係度挑撥離間.

你唔好成日迫我個女返大陸住, 佢唔係大陸妹, 做乜要返大陸

你唔好成日掉低個老公o係香港自己走左去happy唔理就好話個仔唔理個老豆

你唔好忘記你個仔(我老公)點解要捱得咁辛苦, 全因你個大仔做o既"好"事, 當然仲有你地o既幫忙啦, 一隻手永遠都拍唔響. 唔該你唔好要求咁高. 仲要我地o係你老公面前扮風光.

原來一句真係唔能夠宣洩心中所想, 而家舒服晒

大宅

99 你以前對我所做既一切, 依家有報應啦! 報應黎啦! 報應啦! :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

侯爵府

99: Get the hell out of my husband, baby and my life. Our family stuff is none of your business.

原文章由 Ivy124 於 07-3-26 12:43 發表
99: 希望你好好珍惜有個咁乖o既囝...如果我囝將來有自己daddy一半咁好咁孝順我已經笑到收唔到聲啦...不過哩d福你唔識享
:-D :-D :-D :-D

大宅

好媽媽勳章

我會同佢講:唔該你講野唔好禁大聲,
唔該你唔好用你自己以前果套生活方式黎管我地:lol:
唔好下下走去搵我阿媽講我是非
快樂可人兒
:-DResults:

大宅

我想講嘅唔止一句: 唔該老爺奶奶你地兩個
不要次次見到個孫都同佢講以下嘅嘢:
要食多d嘢先得, 又瘦咗啦, 又試面黃黄,
冲涼要叫媽咪幫你較水温, 落大雨返學怕唔怕濕身,
多d湯水飲, 食多d營養嘢, 做mug唔聽電話喺邊個教架,
食多d生果, 你自己唔食都要比個仔食, 做mug唔叫人喺
邊個教架............
次次都喺咁好煩, 講完.

大宅

原文章由 pandayumama 於 07-9-25 12:32 發表
嘩.....你同99真係好大仇口咁噃!!
但係你都有個仔呀,如果第二時你仔個新抱又係咁諗你,唔知你會唔會傷心呢?
SORRY!

我會比好多空間我個仔, 唔似得佢咁, 我嫁咗比佢個仔, 唔係嫁咗比我奶奶呀, 你咩都唔知, 況且呢度咁講關你咩事呀!!!

民房

點解您成日比$個大仔填氹,佢搵$重多過我老公,您清醒d啦!您咁鬼偏心!!!:tongue:

大宅

我好想講一句.... 我先係屋企既女皇.... 你返去你屋企當你既女皇... 唔好再來煩我....

原文章由 臻臻 於 07-9-26 18:52 發表
點解您成日比$個大仔填氹,佢搵$重多過我老公,您清醒d啦!您咁鬼偏心!!!:tongue:

公爵府

福祿東海.壽比南山..

男爵府

你放過我啦!我真係好唔想見到你!唔來食飯你又嘈,來了又餐餐都係黑面,真係你唔悶我都厭!做人真係要識得大家有下台階,好來好去囉!講真,你食鹽多過我食米,冇理由唔知架!
淡而無味

大宅

我好想同佢講以下說話, 但同佢講都晒氣
99 : 你唔好成日囉d報紙當枱布好唔好, d報紙好污....
99 : 你唔好成日用整完d豉油雞, d油囉返黎整餸啦, 好唔健康,
99 : why 你成日洗到我d衫, 有咁多塵, 洗完好似仲污,
99 : 你唔好成日識小小扮代表好唔好, 聽下人講啦 !!
99 : 間屋係住架, 唔好整到間屋好似垃圾房咁好唔好 ?

男爵府

99我想同你講, 你個仔擺明就係錫我架啦, 咁又點呀, 吹呀? 如果我係你就醒醒定定咁做人呀媽做人99, 你唔好以為成日迫你個仔唔理個老婆, 唔比$個老婆駛, 你個仔就真係會聽曬你先得架, 而家你一見到個仔就煩佢, 成日"依依俄俄", 又係佢面前打我小報告, 你估你個仔真係蠢既咩, 佢唔駁你, 係唔想你難受同傷心, 你有個咁孝順既仔仲想點? 好啦,而家連你個仔都驚左你, 見到你都唔想同你講多兩句, 抵死, 呢d咪就係你自己一手造成囉.

99, 你估我真係好想同你一齊住呀, 當初係你同62要生要死咁迫個仔, 要佢結左婚之後一定要同你地住, 我唔想老公難做, 先肯應承(如果我當時知道佢地咁難頂, 真係打死我都唔會同佢地一齊住), 好啦, 而家你又係度講埋d風涼話, 又話當初根本唔反對我地搬出去住, 又話如果我地而家有$咪搬囉, 嘩! 正一pk, 我同老公原本買左層樓, 諗住結左婚之後搬入去住, 不過因為佢地, 我地先會租左比人, 如果唔係我而家有左, 我真係即該搬, 我駛係度睇佢地面色. 仲有呀, 唔好再話我地同你一齊住, d水電煤氣費唔駛我地交, 就已經幫左我地唔少, 唔該你啦, 你估間屋淨係得我同你個仔住咩, 你唔好忘記間屋仲有你,62 &一個大學畢左業但幾個月都搵唔到工做既姑仔, 再講, 我地而家冇比家用你咩?

你同62成日都話唔夠$駛, 如果你地真係唔夠駛, 就咪學人53-4歲就退休啦, 我呀爸都係50幾歲都仲要做啦. 其實你地退左休, 好心就搵d有意義既野做下啦, 唔好成日棟係屋企刨馬刨六合彩, 個個月就攞幾千蚊去賭, 自己冇收獲就懶屋企風水唔好, 真係痴痴地.

大宅

唔該你唔好再扮可憐喇...你記唔記得你老公我62都係比你害死架...你依家係米要迫死埋你個仔你先得安樂呀...大花筒...40幾歲人就唔做野...又唔係有咩病...只係識洗錢...仲夾埋你d豬朋狗友呃麻麻d錢...係米人黎架你

大宅

我會同佢講:
1. 99唔該你唔好再成日黎煩我同黎我屋企玩呀b啦,夜晚我地為左照顧呀b已經無覺好訓,日頭你仲要黎我屋企攪攪震仲要我地照顧返你轉頭,你唔好唔記得你只40幾歲人,唔係老人家呀。
2. 99唔該你講野唔好再咁大聲同咁尖啦,我地唔係聾架,你知唔知你黎我屋企玩呀b果日,佢果晚成晚都喊唔肯訓呀。
3. 99唔該你唔好再咁粗魯啦,我大緊肚時已經比你撞過幾次同踩過幾次,而家呀b出左世,我點敢比呀b你抱呀。
4. 99唔該你唔好再成日講大話啦,連老人家(你呀媽)d錢都呃,佢已經80幾歲人,成日搵埋搵埋d錢就咁比你呃左去,你於心何忍呀?

大宅

大宅

好媽媽勳章

99:其實我好想尊重你,我好想可以同你相處得好好,可能我真係一個唔稱職既新抱,或者你覺得我唔識湊對仔女,你覺得我寵壞佢地...其實我只係用我既方式去令我既孩子感到快樂幸福,因為我細細個父母管得好嚴,我好唔開心,我小學已經會唔開心到界手喇..家頭細務我識做既我盡力做,可能你覺得我要打埋洗腳水俾你先足夠,咁好對唔住,我真的做得不夠..請你大人有大量原諒我,我同你個仔一齊左5年,從來我冇聽過佢講過佢媽咪有幾錫佢,你只會挑剔佢,只會讚到其他仔女天上有地下無,其實佢最錫你..直至佢識左我,但我相信佢依然係最錫你,只係你唔識欣賞,好多時你話我既不是,佢會爭住我但佢唔係偏幫,而係好多時你太唔合理,坦白講,你真係令到我好憎你,雖然未至於憎到想你去死(我冇咁黑心 ),但我見到你前面都憎埋你後面..
你記得個日你衝入黎我房指住我係咁鬧,我一頭霧水唔知咩事,我一路喊咀都駁過一句,你話想星巴我,話我冇家教..我想同你講,我如果係冇家教既話,俾人星巴既將會係你,你估我唔敢嗎?
99,你出現晌我生命真係一個污點,簡直沒可能忘記你,我離開世上既一刻你都會活在我心中,直至永遠
99,估唔到原來我有咁多心底話要同你講:loveliness: 話唔定下一世我地會做到知心友

首頁

尾頁

跳至