美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我生完要減61磅呀,試中藥減肥,直擊報導

我剛剛係2月14日生左女女, 身高169cm,未有之前, 只重120磅,都ok接受咖, 但有左之後, 體重直線上升,臨生前已到194磅, 但因無任何身體不適, 所以醫生話唔駛節食 :-(
而家坐完月都仲有181磅呀!!4月就要返工喇, 所以好急切開始減肥, 希望盡快回復舊貌啦!!!
前幾日係BK見到一個關於中醫減肥既TOPIC,昨日終於膽粗粗走左去試,我明白好多媽媽既心情都同我一樣, 所以希望大家支持我戰勝果61磅吖!! THANKS!!!

28/3 : 第一天開始食中藥

伯爵府

Re: 我生完要減61磅呀,試中藥減肥,直擊報導

hello ivy,
我都曾經都係過內人呀,我170高,原先120-125磅,有左第一個時體重升得好快,到生果日就207磅,其實唔係好明仲咩肥得咁勁,生個亞b又唔係巨大喎,生完坐月期間仲係18x磅,之後下定決心做運動減肥,因為我餵人奶,唔可以食藥,日日望到自己肥腫既身形,真係好唔開心,所以只好靠自己,半年減到120磅,不過冇耐我又有左,今次一開始已經好驚又係好似上一胎咁脹得咁快,已經好警惕自己食野,不過到生既時候都有19x磅 :evil: :evil: 生完又係17x磅,真係傷心,不過今次唔同既係我已經唔可以做運動啦,因為揍住2件,但係又要餵人奶,我唯有等到第2個轉飲奶粉時先開始搵藥食黎減肥,試過好多隻都唔work,不過後來有朋友介紹食某隻減肥藥,咪試囉,食左10盒倒就減番哂,宜家都仲keep到冇返彈,真係謝天謝地!!!!!
所以,我好明白你宜家既心情,加油呀,支持你呀

民房

Hello奀豬mami 你用边隻減肥藥,可以pm我嗎?thank you [email protected]

男爵府

hi ivy,
我都好明白你ge心情ga, 因為我亦都係過來人, 其實生r b之前, 我都唔係瘦嗰隻, 不嬲都係肥底ge~~
到生完r b之後收左水(03年), 都仲有191lbs, 真係自己都嚇c, 跟住都冇即刻減返肥, 05年到都減過1次, 但唔多, 仲為食肥返, 係到上年頂自己唔順, 知道真係好唔掂, 就'的'起心肝, 同自己講今次1定要成功, 就開始自己控制飲食, 係屋企跳aerobics, 就咁我就由2月191.5lbs減到10月128.5lbs, 咁之後因為返左hk, 又為食la, 都重左成10 lbs ga, 之後仲失去左恆心, 仲開左個topic, 睇下大家有冇d好ge方法去推動返自己, 不過le幾星期, 我又再'的'起心肝最減返lohh, 因為我下星期會返hk, 所以le個係最大推動力~~
所以我想你知, 只要你有恆心, 減肥之ma, 難你唔到ge, 其實係減完之後, keep sin要有耐力, 我就係係到努力緊la~~我地不如1切努力, 加油la!!

伯爵府

ivy,
減肥冇得急架,好似中藥咁好多都係all,而且係慢慢黎架,不過我都有好多朋友睇西醫減肥,係就係好快囉,不過負作用都好多,其實你4月都番工啦,同你既身形都唔關既,係人都知你岩岩生完bb,都唔會講d咩比你聽架啦,你只係生完bb一個月多,身體都未調理好哂就咁急減肥,對你既身體都唔係太好啦,你都想靚靚咁見人架啦,所以都係慢慢黎好

男爵府

冇錯, 奀豬mami講得啱, 減肥le家嘢係人都想快ga la, 我宜得下聽朝瞓醒就冇左10 lbs tim 但係減得快, 唔只對身體唔好, 仲會反彈得仲快, 雖然le d道理係人都識.......

大宅

其實我都明白減得太快會好唔健康咖, 所以我都同自己講若果有任何副作用出現就即刻停止唔食!!!
但有時照鏡見到自己真係好唔開心, 之前明知有左好易愈食愈肥, 但為左唔影響BB磅數, 所以有營養同人地話對個胎好既都照食, 結果就......
所以而家只好安慰自己, 肥始終會減到咖, 最安慰係BB出世時足磅同健康!!!!聽了你地既留言, 我決定給自己9個月時間, 希望大除夕前瘦返啦,多謝你地既留言同鼓勵呀!!! THANKS!!! :lol:

**另外,奀豬mami , 我地個case真係好似呀, 我都好想好似你咁叻減到呀, 你用邊隻減肥藥呀, 食左有無唔舒服呢, 可否給我有關資料!THANKS!!!

大宅

奀豬mami 你用邊隻減肥藥呀??
可唔可以PM我??

大宅

睛靈勳章

奀豬mami ,

可唔可以PM我,你用邊隻減肥藥呀??

男爵府

ivylai530,

可以PM中医的资料给我吗?

谢谢!

:-D :-D :-D :-D

男爵府

畀面勳章

ivylai530︰
可以 pm 資料比我嗎﹖
你要加油呀!yayaya!

大宅

牛年勳章 好媽媽勳章

Dear 奀豬mami

I need to reduce 20lbs, pls pm us,tks!
奀豬mami~~ 寫道:
hello ivy,
我都曾經都係過內人呀,我170高,原先120-125磅,有左第一個時體重升得好快,到生果日就207磅,其實唔係好明仲咩肥得咁勁,生個亞b又唔係巨大喎,生完坐月期間仲係18x磅,之後下定決心做運動減肥,因為我餵人奶,唔可以食藥,日日望到自己肥腫既身形,真係好唔開心,所以只好靠自己,半年減到120磅,不過冇耐我又有左,今次一開始已經好驚又係好似上一胎咁脹得咁快,已經好警惕自己食野,不過到生既時候都有19x磅 :evil: :evil: 生完又係17x磅,真係傷心,不過今次唔同既係我已經唔可以做運動啦,因為揍住2件,但係又要餵人奶,我唯有等到第2個轉飲奶粉時先開始搵藥食黎減肥,試過好多隻都唔work,不過後來有朋友介紹食某隻減肥藥,咪試囉,食左10盒倒就減番哂,宜家都仲keep到冇返彈,真係謝天謝地!!!!!
所以,我好明白你宜家既心情,加油呀,支持你呀

禁止訪問

禁止訪問

大宅

to: ss1008 & 502

當然可以啦!!!

係呢個topic既第21頁就有曬價錢同地址喇!

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=148319&forum=8&start=300&viewmode=flat&order=0

大宅

to:cherrymuimui
想問下如果見營養師, 貴唔貴呀?埋同d餐單難唔難跟呀!!!

男爵府

奀豬mami ,

你用边隻減肥藥,可以pm我嗎?
Thanks very much.

titik

大宅

奀豬mami ,
I want to know too, kindly please pm the details to me. thank you very very much.
:wave:  :wave:  :wave:

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至