自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地有冇小朋友係天水圍既公文式度讀呀????

新北江或者係銀座都得...

我想比個仔去讀呀...

thanks!!!
[url=http://hk.myblog.yahoo.com/jw!o_GcsGiBERqFyIk5R9BjxYvvsq8-[/url]我們這一家.... Click http://www.geocities.com/tokyo/shrine/6823/mhalbum.gif 旻熹今年邁向小一

大宅

Re: 你地有冇小朋友係天水圍既公文式度讀呀????

我大女响銀座讀,你想問d咩.... :-P
曉彤&曉陽~

大宅

martha.bb 寫道:
我大女响銀座讀,你想問d咩.... :-P

我想知

1. 個度d staff 好唔好
2. 同埋佢個d 功課係點樣
3. Timetables 係點樣

旻熹而家四歲半.九月k3

Many thanks for your advice

[url=http://hk.myblog.yahoo.com/jw!o_GcsGiBERqFyIk5R9BjxYvvsq8-[/url]我們這一家.... Click http://www.geocities.com/tokyo/shrine/6823/mhalbum.gif 旻熹今年邁向小一

大宅

個人睇法....

1. 個度d staff 好唔好~比新北江成熟d
2. 同埋佢個d 功課係點樣~miss會分7日功課(10 worksheets/day),每日聽cd+book+worksheets,約10分鐘,mark時間.我女女7歲,聽完再憑記憶用copy book自默+自對+自改生字.上堂miss再對.
3. Timetables 係點樣~1堂1星期,每堂半小時.200 worksheets/grade,通常4堂完1個grade,第5堂test,ok就升grade.買書$60,1 grade 1 本.

其實kumon 4月有2星期試堂免費promotion,你可以試下.而且報名時要book時間聽講座先架.
我揀銀座係因為係環境(商場),同埋如果就算上堂期間小朋友要去洗手間,miss講明係一定會親自陪伴,咁我安心好多law.

曉彤&曉陽~

大宅

請問幾錢學費?讀左後成績有冇改善?

大宅

AngelyHo 寫道:
請問幾錢學費?讀左後成績有冇改善?

$500/月,讀左後成績都有改善,本身低分麻
曉彤&曉陽~
該用戶已被刪除

男爵府

畀面勳章

成日見到人地拎住個公文袋,我都有興趣報,我仔就黎四歲半,想報元朗大馬路個間,請問你地初時報係會報咩料先?同埋好似話要考咩分級試

大宅

RACHEL&MAVIS 寫道:

[quote]
個人睇法....

3. Timetables 係點樣~1堂1星期,每堂半小時.200 worksheets/grade,通常4堂完1個grade,第5堂test,ok就升grade.買書$60,1 grade 1 本.

點解禁快可以升級,你讀緊邊科/邊級?

[/quote]
RACHEL&MAVIS ,

讀ERF,舊年9月到而家,7A升到3A,但3A就讀左2個月喇
曉彤&曉陽~
該用戶已被刪除

大宅

[quote]

讀ERF,舊年9月到而家,7A升到3A,但3A就讀左2個月喇

好叻叻呀 !

不過我鍾意北江個間公文![/quote]

點解呢?可以分享一下嗎?
呢區選擇不多,我也想知多一點.

其實小女在3A中,要學熟拼音才能升grade,miss額外教的,在每次聽cd後,要在每個字中找其響音mark符號,所以學耐d.佢今日test,都未知會否順利呢?
聽講座時都提過,佢地希望5 week升1grade.
曉彤&曉陽~

大宅

吉蒂 寫道:
成日見到人地拎住個公文袋,我都有興趣報,我仔就黎四歲半,想報元朗大馬路個間,請問你地初時報係會報咩料先?同埋好似話要考咩

開頭報名要聽講座,小朋友就做評估,開始時報1科,適應好後可報其他.
分級試~即係完成1grade後既test.
你有興趣報,其實去左講座,如果覺得唔啱可以唔報架,況且依家有promotion試堂.我嗰時都冇 :cry:
曉彤&曉陽~
該用戶已被刪除

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hello RACHEL&MAVIS,

請問新校是那一間 :-P

我一向認同公文,小女成績唔錯,讀公文都係原因之一,於是我幫她們轉校,新校返得很開心,不到半年公文升了四級,每個月都換到禮物回來,現在才明白什麼是開開心心學習,什麼叫自學自習,細女見姐姐升了四級,連第三科都讀埋,依家三科都應付得好好
hello hello ~~

大宅

丁丁* 寫道:
hello RACHEL&MAVIS,

請問新校是那一間 :-P

仲有舊校又係邊間呢?

今日佢test完升2A.
miss話開始學8大詞滙...
曉彤&曉陽~
該用戶已被刪除

別墅

這兩間不是同一負責人的,是嗎?

呢區得兩間,新校當然係我鍾意個間
該用戶已被刪除

大宅

明白
可能小女同miss E夾喇,成日準時返學揀miss架

現在2A,要開始背8大詞類同5種句式,先背中文後背英.
曉彤&曉陽~
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至