親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

呢d好個人問題

禁止訪問

回覆:appl428 的帖子

伯爵府

你放心咪去囉,我自己就唔會喇﹗

大宅

回覆:walnutman0509 的帖子

BB痴唔痴我唔緊要,係我好痴bb所以我選擇帶埋佢去~~~ 去啲hea啲安全啲乾淨啲嘅地方,一家人去旅行先最開心~~~旅行影嘅相全部有bb份,第時睇番回味冇窮。 我次次旅行都帶bb, 冇後悔過^^

珍珠宮

哈哈.....我兩樣都試過.

9個月時, 我放低俾屋企人幫我手, 去了北海道玩了十天. 冇掛住 bb wor, 每天都 facetime bb, 仲識得同我講 byebye.

歲半時, 帶了佢去沙巴玩, 2歲時又去了兩次北海道, 係就係辛苦 d, 但我好開心, 因為同 bb 一齊生活就好開心, 每晚我都伴佢訓教.

大宅

我有兩個小朋友.
第一個小朋友未到2歲已帶佢去旅行. 到而家次次都帶.
到第二個小朋友今年出世, 得幾個月, 暫時唔帶 .
今年年尾12月淨係帶個大去, 細就係屋企, 到細b 大d 先一家四口一齊去.

大Pat鴨    發表於 13-11-4 22:51

別墅

回覆:會否留低仔-囡,兩公婆去旅行?

我由9個月開始帶囡去旅行,澳門,新加波,懇丁,曼谷,宜家19個月啦,次次都好開心,行程安排唔好咁密就得。聖誕我地仲plan左去韓國玩雪tim!

禁止訪問

回覆:會否留低仔/囡,兩公婆去旅行?

伯爵府

我岩岩都同bb(21個月)去完韓國,未去前都幾擔心,始終啲野吾多岩佢食!又驚佢扭計,因為我啲行程plan到好密!好彩佢算好乖,一日訓到黑,我都冇後悔同佢去,有下次旅行都一定會預佢,因為吾會捨得掉低佢自己去玩

禁止訪問

回覆:Yyannes 的帖子

男爵府

引用:有一個囡20個月,我係想同佢一齊去,但老公

原帖由 walnutman0509 於 13-11-04 發表
有一個囡20個月,我係想同佢一齊去,但老公想二人世界,去5日4夜,有無Jm有類似經歷?

三年無去旅行,未帶 ...
我從來都唔會留下小朋友,兩公婆去旅行!
係試過我自己同朋友去/老公自己同朋友去,無論點,總有一個大人留低!

:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

珍珠宮

你老公唔想就放低佢好啦, 免得到時辛苦大家鬧交!!

侯爵府

一定唔會留低佢,20個月開始去邊都同埋佢去播,泰國日本澳洲三亞............去邊都一齊去,不知幾咁開心.

生得佢出,去邊都會拎埋去,一家3口開心

禁止訪問

回覆:cfs 的帖子

琥珀宮

我大囡17歲,佢出世後未試過二人世界去旅行!今個星期會試第一次,而家已開始掛心同唔捨得!

琥珀宮

引用:我都係咁諗,我老公想二人世界輕鬆啲俾奶奶

原帖由 walnutman0509 於 13-11-04 發表
我都係咁諗,我老公想二人世界輕鬆啲俾奶奶湊,我奶奶照顧都企理,但自己湊埋去辛苦都值,一起經歷,加上唔 ...
你其實應該試下帶個b係香港出遠門玩下先,一黎就搭飛機出國我怕你自己都唔適應!我以前仔女細,同佢地住云香港既郊外酒店(黃金海岸、天水圍、機場、迪士尼)!

別墅

我試過阿囡五個月時和老公去咗大阪五日, 成個行程超掛住個囡, 好後悔唔帶埋佢去, 行街Shopping睇咩都係BB嘢, 又買咩都係比佢. 自始之後, 我地每次旅行都帶埋佢去了

禁止訪問

回覆:Chinghinmama 的帖子

水晶宮

盡量都帶佢去

首頁

尾頁

跳至