烹飪搵食

跳至

首頁
34567...32

尾頁

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 高速煲 ??? 真空煲 ??? 〈Part 2〉 之 高手過招~

係 law 差成兩,三倍價$喎,真係好吸引架 [quote]
jenning1111 寫道:
嘩! 追完呢幾版, 發覺你地都中毒幾深喎, 買完一個又一個~~

不過如果 mail order from Canada 又真係幾抵, 難怪你地咁瘋狂

禁止訪問

Re: 高速煲 ??? 真空煲 ??? 〈Part 2〉 之 高手過招~

大宅

新手報到
[url=http://www.baby-gaga.com/][/url

大宅

美女廚房-----買左先講 !!!

黎緊5月母親節唔知有無得平呢 ,等緊大減價 加入高速煲大家庭[quote]
manicheung 寫道:
先斬後奏 la [quote]
monkeyyyy 寫道:
[quote]
manicheung 寫道:
佢梗係想我

[url=http://www.baby-gaga.com/][/url

侯爵府

好媽媽勳章

如有集體order, 請預埋我~ 我想買5L

大宅

叉燒媽咪 寫道:
如有集體order, 請預埋我~ 我想買5L

係 canada 訂返黎果隻 lago, 好似冇 5L 啵,
得 7L / 9L / 12L ... 7L 連運費 HKD700 左右 !!

男爵府

我問過香港lago, 2隻煲d膠圈size唔同,香港not suitable for Canada煲.

大宅

Pretty2036 寫道:
我問過香港lago, 2隻煲d膠圈size唔同,香港not suitable for Canada煲.

好彩你問問唶 .....

果邊個網都有膠圈賣架, 可以順便訂埋 !!

男爵府

好wor~~

[quote]
Pretty2036 寫道:

好彩你問問唶 .....

果邊個網都有膠圈賣架, 可以順便訂埋 !![/quote]

大宅

Pretty

你頭先有冇問過 .... 係果邊訂 ...
d 煲既安全有冇問題呀 ??

大宅

各位高手你地好

我都想跟你地學野呀, 請多多指教
我都有用開Lago煲湯,
不過唔認識用個高速呢煮第d野.
我成日係度偷師,
見你地話可以滾湯steam餸一次過,好厲害呀
我都心思思想買個呢5L炆餸.

今日去永安睇過Fissler有一set 10L + 4.5L,$28XX
好心動,個Sales姐姐好好人,
佢話如果唔急用,就唔好買住,
因為5月23日至27日係一年一度既永安大減價,
各位姊妹,睇定有咩啱用啦,
到時去掃貨啦

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

高速煲,是否好用過真空煲 ? ?-(
高速煲,是否要排氣?(我怕唔記得,怕麻煩)
我d fd話真空煲,只須煲老火湯15-20分鐘(大火),之後放返容器到,就可以等3小時,d老火湯就可飲得,是嗎? ?-(
甘....高速煲,是否一樣這種做法呀?
另外,我一家三口,buy咩size啱呀? (我多數煲湯及炆野)
價錢如何??
thx大家

侯爵府

好媽媽勳章

甘我要7L or 9L 喇, 唔知9L幾錢?
係 canada 訂返黎果隻 lago, 好似冇 5L 啵,
得 7L / 9L / 12L ... 7L 連運費 HKD700 左右 !!

大宅

ru_663th 寫道:
高速煲,是否好用過真空煲 ? ?-(
高速煲,是否要排氣?(我怕唔記得,怕麻煩)
我d fd話真空煲,只須煲老火湯15-20分鐘(大火),之後放返容器到,就可以等3小時,d老火湯就可飲得,是嗎? ?-(
甘....高速煲,是否一樣這種做法呀?
另外,我一家三口,buy咩size啱呀? (我多數煲湯及炆野)
價錢如何??
thx大家

[size=large]係 part 1 你已經問左幾次啦
火石妹再post 1次過呢位ar 生知啦 :mrgreen: :mrgreen:

大宅

唔好意思要更正係24/5 to 27/5.

aunt-amie 寫道:
各位高手你地好

我都想跟你地學野呀, 請多多指教
我都有用開Lago煲湯,
不過唔認識用個高速呢煮第d野.
我成日係度偷師,
見你地話可以滾湯steam餸一次過,好厲害呀
我都心思思想買個呢5L炆餸.

今日去永安睇過Fissler有一set 10L + 4.5L,$28XX
好心動,個Sales姐姐好好人,
佢話如果唔急用,就唔好買住,
因為5月23日至27日係一年一度既永安大減價,
各位姊妹,睇定有咩啱用啦,
到時去掃貨啦

大宅

monkeyyyy

早兩人終於買咗樹記的腐竹及腐皮喇
真係幾香喎!
想問吓未食嘅鮮腐皮可以點保存呀?
因為我未來幾天會唔喺屋企
怕佢會變呀!

另外見你個blog寫轉咗食糙米
仲好過紅米
是真的嗎?
其實我都想知紅米同糙米的分別是甚麼?
是同一種米的不同處理
還是兩種不同的米來呢? ?-( ?-(

大宅

有無 kr 既代理電話ar ,去完西田再去永安都無 kr 買,唔通 only sogo 有得買. 報下料ar
仲有 用緊 kr 姊妹講下好唔好用 ar ,因睇d blog ,大多數d人
都係 fissler 同 lago 既 無咩參考到

大宅

[quote]
yuenfong 寫道:
monkeyyyy

早兩人終於買
該用戶已被刪除

男爵府

Jordon wingon and Taipo Jusco, have counter ar..

首頁
34567...32

尾頁

跳至