自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

醒目開學勳章

Re: 分享下當你生左肚入面個bb出來果時,果一刻做緊咩諗緊咩野

我有妊娠糖尿症,醫生估計陽光妹出世可能有13磅,所以我同佢由4個月開始間斷咁長住屯門醫院減肥到佢出世,本來開刀,不過政府醫生要試生,咁又生到喎! :mrgreen: 陽光妹出世時淨番7.5磅,BB隔o左3分鐘先喊,醫生要"的"佢去抽血24次驗糖尿,每個鐘一隻腳仔一滴,我就點點鐘喊一鑊,兩隻腳仔都瘀紫黑色,心痛到不得了 :-( :-( :-(

伯爵府

Re: 分享下當你生左肚入面個bb出來果時,果一刻做緊咩諗緊咩野

bb出世時第一個諗法係"出黎喇,舒服晒"到見到bb時就諗"乜阿仔個樣咁q串既"...佢果時食緊手指仲有玩口水波,而且一路眼定定咁啤住我,個樣真係好鬼串架
大b駿逸細b駿晞
該用戶已被刪除

男爵府

開刀生完之後, 護士抱左r b去張枱到, 跟住比左把交剪老公, 叫佢剪臍帶, 但見佢揸住把交剪發呆, 所以第一句講ge嘢係:剪la......第一樣唸ge嘢係:死蠢

大宅

好眼訓

伯爵府

做咩唔開刀呢~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

04年生大女個時, 佢一出來我好感動想喊, 因為我真係好想見到亞女
07年2月生細女個時, 佢一出來我只係聽到佢喊, 跟住姑娘一野比佢個臭par我睇, 跟住姑娘比佢個樣我睇, 一見到佢想打佢, 因為勁似佢老豆.
[img][/img][img align=left

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

仔仔出世果刻..我覺得佢滑出黎果間個feel好得意..見到佢好得意..又諗..終於可以sleep下..因為我痛左30個鐘...冇覺好瞓先生得佢出

重有當佢瞓係我心口度時好得意..好可愛..鍚晒佢..哈..哈

伯爵府

均均媽

咁岩ge,
姑娘抱亞囡埋黎話"bb錫啖媽咪啦",我又係閃開左(眼神)

均均媽 寫道:
生大囡時,佢SHU一聲滑左出黎,之後醫生逗佢埋黎叫我睇係仔定女,我超級大近視,周圍搵返副眼鏡話.."係女喎"
之後姑娘抱亞囡埋黎話"bb錫啖媽咪啦",但我閃開左

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

順產, 無用無痛, 著住去街衫自己爬上產床, 两個鐘就出世, 全神努力專心生b.

無預期既感動, 因為實在好鬼攰.

男爵府

生大仔順產, 好感動喊咗出嚟 !!
生細仔開刀, 好累想快D返病房瞓覺 !!

伯爵府

winnie_sh

e+bb健康o米得o米

winnie_sh 寫道:
我有妊娠糖尿症,醫生估計陽光妹出世可能有13磅,所以我同佢由4個月開始間斷咁長住屯門醫院減肥到佢出世,本來開刀,不過政府醫生要試生,咁又生到喎! :mrgreen: 陽光妹出世時淨番7.5磅,BB隔o左3分鐘先喊,醫生要"的"佢去抽血24次驗糖尿,每個鐘一隻腳仔一滴,我就點點鐘喊一鑊,兩隻腳仔都瘀紫黑色,心痛到不得了 :-( :-( :-(

伯爵府

藍藍

佢好肚睋呀一出黎就時食緊手指仲有玩口水波

藍藍 寫道:
bb出世時第一個諗法係"出黎喇,舒服晒"到見到bb時就諗"乜阿仔個樣咁q串既"...佢果時食緊手指仲有玩口水波,而且一路眼定定咁啤住我,個樣真係好鬼串架

伯爵府

鍾薏媽媽

你老公好攪笑wor
不過又好難講ge第1次嗎
你生多個ge話佢會好d架啦

[quote]
鍾薏媽媽 寫道:
開刀生完之後, 護士抱左r b去張

大宅

好媽媽勳章

生完阿仔之後好眼訓,係禁意喵左佢一眼,跟住就訓覺啦.仲訓左好耐,隔離床個阿太仲以為我死鬼左呀
快樂可人兒
:-DResults:

大宅

流下眼淚來,心諗以後要做母親,當姑娘抱ar B來時,我立刻雙眼係咁望,BB手手腳腳,樣子齊吾齊

大宅

大宅

個一刻好鬼攰~8點上產房催生
成2點亞b先出黎見我~又吊藥又鹽水又糖水
攰到餓到手震腳震~朝早食左半碗粥咋
跟住姑娘一野隊亞b係我面見~問我仔定女
我個刻呆一呆答仔~心諗照黎照去都照唔到
點知又係仔~轉頭好快就數亞B D手指腳指齊唔齊

大宅

bk又重複啦 ?-(

男爵府

首頁
12345...7

尾頁

跳至