跳至

首頁

尾頁

大宅

e兩日俾bb嚇c....

話說4月1 日,呀b大哭,於是同佢ng ng,只見片片有3粒ng ng,,但佢依然 :-( :-( :-( ,於是
豬丙豬丙......

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: e兩日俾bb嚇c....

[size=large]MoMo頭兩日喺Bangkok都無ng ng, 第3日先有, 但都幾硬, 見佢痾時個用力樣都"鄧"佢辛苦 我家姐教我, 如果bb疴唔出時, 用手喺佢肛門兩邊按落去, 咁舊cc就會"bit"到出嚟, 唔會整損pat pat喇. 不過我就未試過得唔得 做亞媽真係偉大

大宅

[quote]
DoDoDoDo 寫道:
[size=large]MoMo頭兩日
豬丙豬丙......

大宅

係咪飲食問題令佢d便便咁硬呀
要多飲水同食水果先得

大宅

係唔係濕熱呀.
可以比多D開奶茶佢飮吓

別墅

My daughter also had this situation before when she was 7-8 mths old. I aslo worried about that very much.

But this situation cannot be solved immediately ( I mean in 1-2 day), need give BB drink lots of water/juice/soup/yogurt and eat more fruits/veg, then around 1 week, he can be back to normal.
So don't worry.

男爵府

問題應該唔太大, 唔駛太擔心.......飲多d水, 食生果應該可以改善嘅.......

仲有, 每次佢ngng時, 你搓暖對手按摩下佢肚仔, 幫助d腸郁得好d, 或者都有幫助

大宅

用雙手按落去佢每邊PETPET中間,
有舊骨架 ! 令bb會有大便的反應,
大人都得. 另外可以接摩肚仔打圈.

[size=large]我家姐教我, 如果bb疴唔出時, 用手喺佢肛門兩邊按落去, 咁舊cc就會"bit"到出嚟, 唔會整損pat pat喇. 不過我就未試過得唔得 做亞媽真係偉大

別墅

會唔會係轉咗3號奶粉呀,我聽有D媽咪講,轉咗之後D cc就好硬.
[img]ht[url=http://lilypie.com]tp://b1.lilypie.com/EVx6p8/.png[/img][/url]

伯爵府

我試過真係得 :lol:
[size=large]MoMo頭兩日喺Bangkok都無ng ng, 第3日先有, 但都幾硬, 見佢痾時個用力樣都"鄧"佢辛苦 我家姐教我, 如果bb疴唔出時, 用手喺佢肛門兩邊按落去, 咁舊cc就會"bit"到出嚟, 唔會整損pat pat喇. 不過我就未試過得唔得 做亞媽真係偉大

公爵府

畀面勳章

食下火龍果都得架
我個仔呢兩日ngng無問題但比佢玩死, 知佢食左飯就要ng, 咪坐痰罐囉, 係要企起身, 按番佢坐又要企, 搞左10分鐘乜都無痾, 咪算囉, 一企起身先痾尿我眼都未凸完再黎痾臭臭, 搞到一地都係:-(兩日都係咁呀 :-( :-( , 真係唔知點算好

首頁

尾頁

跳至