跳至

首頁

尾頁

別墅

請問葵芳邊度睇兒科好?

各位媽媽請問葵芳邊個醫生睇兒科好好架??
俾d意見ar ~
睇開個個醫生放左假又唔知邊個醫生睇好
好急架因為今日要帶佢去睇

男爵府

Re: 請問葵芳邊度睇兒科好?

我囡囡上個星期出水痘,
我同佢去睇葵涌廣場張允傑,
我覺得佢幾好,
我囡囡而家已經好返嚕

大宅

我以前看王志剛,開頭覺得佢幾好。於是join佐保險。佢係網絡醫生。之後我帶BB去看,通常看2次都唔好。唔知道係唔係因為保險緣故,俾既藥差佐。

大宅

冇間好!!! :cry:

旅遊分享>[開心遊日記]

男爵府

chrisli 寫道:
冇間好!!! :cry:

男爵府

mingmama 寫道:
我囡囡上個星期出水痘,
我同佢去睇葵涌廣場張允傑,
我覺得佢幾好,
我囡囡而家已經好返嚕

我大仔上星期第一次搵佢睇傷風咳, 都ok架.
夾唔夾個仔, 就要touchwood睇多一兩次先知.

男爵府

我朋友住葵芳, 佢女女睇開葵芳閣樓下
陳達醫生, 即係投注站後面個到~~

複式洋房

我個B曾經看過葵涌廣場”陳思強”都OK嫁, 佢夠細心

大宅

葵涌廣場兒科我覺得張允傑幾好呀!!!
我個仔通常1次至2次就Ok

大宅

王志剛 will "Dum Ching" if using card:tongue: :tongue: . And wait too long long long
張允傑 is ok but also too many people.
鄧偉材 is ok also but he is not always on time and need to wait .
I have seen a new one called 王俊傑, dont need to wait and is also ok. But her nurse is little rude :tongue: :tongue:

男爵府

我囝囝睇開王志剛, 我地無用醫療咭, 佢同囝囝幾夾, 同埋佢唔會成日都開擴生素, 不過佢真係幾多人, 要等好耐下。

別墅

我都覺得王志剛Dum証, 所以轉左梁彥鈞sofa ka

原文章由 mirage 於 07-7-3 21:01 發表
王志剛 will "Dum Ching" if using card:tongue: :tongue: . And wait too long long long
張允傑 is ok but also too many people.
鄧偉材 is ok also but he is no ...

大宅

唉!真係對葵芳既醫生冇晒信心。BB昨天咳,去看王俊傑,佢同BB好仔細咁檢查,我仲以為終於係葵芳遇到個好醫生,佢話BB小問題,但又係開重藥,仲要食5種藥,BB食完昏昏慾睡,但咳得比之前更利害。爸爸今早馬上請半天假帶BB看返以前舊屋果邊既醫生(要搭地鐵,落佐地鐵仲有排行),醫生一check就話BB支氣管炎,仲聽到BB既痰係氣管咳唔出來。俾王俊傑D藥佢看,醫生話有隻係兩種藥水溝藥,最好唔好俾BB食。唉,葵芳真係冇邊個醫生好,個個都係開重藥。王X剛仲次次要BB每種藥食5ml。

洋房

5種藥!!!
咁多......俾著我個仔未去到第三支就喊晒口

原文章由 winghw 於 07-8-13 22:45 發表
唉!真係對葵芳既醫生冇晒信心。BB昨天咳,去看王俊傑,佢同BB好仔細咁檢查,我仲以為終於係葵芳遇到個好醫生,佢話BB小問題,但又係開重藥,仲要食5種藥,BB食完昏昏慾睡,但咳得比之前更利害。爸爸今早馬上請 ...

大宅

係!我BB都係喊晒口,唔肯食。不過以前舊屋那邊醫生既藥,佢就好鍾意食,會自己話食“藥藥”。最弊係太遠了,佢又唔開星期日,所以急就只好看返葵芳既醫生,但我看過晒以上各位媽咪提過既醫生了,冇個好。

原文章由 chansiuha 於 07-8-14 01:41 發表
5種藥!!!
咁多......俾著我個仔未去到第三支就喊晒口

男爵府

原文章由 winghw 於 07-8-14 11:52 發表
係!我BB都係喊晒口,唔肯食。不過以前舊屋那邊醫生既藥,佢就好鍾意食,會自己話食“藥藥”。最弊係太遠了,佢又唔開星期日,所以急就只好看返葵芳既醫生,但我看過晒以上各位媽咪提過既醫生了,冇個好。

你去青衣方唔方便呀? 我都係住葵芳, 細仔次次打敗仗都要入青衣城搵周醫生先得.:-| 我細仔對呢個醫生d藥唔抗拒, 仲追住要....

不過佢星期日就休息o既, 另外偉景o既莫醫生就係佢o既2nd choice, 因為佢星期日上午都開.

大宅

多謝你既建議。我去青衣都方便,不過一樣要搭兩個站地鐵,我舊屋既醫生近南昌站,所以都係搭兩個站地鐵,所以都係差唔多,最弊都係D好醫生就係會星期日休息。

原文章由 一一B 於 07-8-14 13:27 發表

你去青衣方唔方便呀? 我都係住葵芳, 細仔次次打敗仗都要入青衣城搵周醫生先得.:-| 我細仔對呢個醫生d藥唔抗拒, 仲追住要....

不過佢星期日就休息o既, 另外偉景o既莫醫生就係佢o既2nd choice, 因為 ...

男爵府

原文章由 winghw 於 07-8-14 21:35 發表
多謝你既建議。我去青衣都方便,不過一樣要搭兩個站地鐵,我舊屋既醫生近南昌站,所以都係搭兩個站地鐵,所以都係差唔多,最弊都係D好醫生就係會星期日休息。

唔駛客氣, 大家交流下, 不過我d仔o係葵芳都搵唔到一個好夾o既醫生就係真o既....

touchwood星期日先黎料, 好大機會要吽到星期一先睇到醫生.

洋房

我個仔同個女都有睇王志剛, 佢開d藥ok, 我兩個小朋友通常食四日藥都好返, 有時好多人要等幾耐, 不過可能佢真係好細心同問得好詳細, 所以都值得等:D :D

大宅

我個BB得幾個月既時候,我帶佢看王志剛,看佐幾次,覺得佢幾好,跟住就買佐醫療保險,用醫療卡看佢。之後BB病,連續看佢兩次都唔好。最唔好既係,唔記得由幾時開始,佢每只藥要BB吃5ml,每日4次。我BB依家先得20個月咋,其他醫生都係要BB食2.5ml,每次BB食緊佢既藥,表面似乎好D,但一停藥,個病徵又來返,看完第二次,食晒D藥,個病都係未好晒。
佢係好多人看,其中一個原因係佢接受好多醫療卡。我認識一個曾經在診所做既姑娘講,用醫療卡其實不太好,因為保險公司只係俾返好少錢個醫生,所以用醫療卡,醫生係唔會開較有效既藥。特別係BB既藥,效果好的,往往比較貴。

原文章由 hellomm 於 07-8-15 21:52 發表
我個仔同個女都有睇王志剛, 佢開d藥ok, 我兩個小朋友通常食四日藥都好返, 有時好多人要等幾耐, 不過可能佢真係好細心同問得好詳細, 所以都值得等:D :D

首頁

尾頁

跳至