論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

得成僱庸中心好唔好?

我想知得成好唔好?同想問賓賓好啲定印印好啲?

珍珠宮

Re: 得成僱庸中心好唔好?

我响BK咁耐見過最多人鬧嘅 agent!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

大宅

sandra..你真係衰既啫,咁講野...笑C~
SandraLo 寫道:
我响BK咁耐見過最多人鬧嘅 agent!

伯爵府

佢個名咁臭都仲有咁多potential client, 都係因為佢地賣廣告最多最響, 層面又廣.

樓主, 我地唔扼妳, 真係求其搵間(agent)都好過佢.

民房

我比得成玩死,你千萬不要揀佢,詳細資料你可以入我既個人資訊睇下,諗起就把鬼火
:-?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好

珍珠宮

開門見山 寫道:
sandra..你真係衰既啫,咁講野...笑C

你知我一向都好直接架啦.....
淨係我都識兩個人中招,佢好極有限
最近睇到報紙話佢老板俾條友扼錢,不知幾心涼!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

子爵府

[quote]
SandraLo 寫道:

複式洋房

多謝大家意見.我差啲想揾佢哋添.好彩!

民房

not qualified maid( she don't know how to do domestic helper duty) with very bad follow up service. They have no finished contract maid provide. Most of their maid are first time to HK or first time work oversea as a helper. Even if they can change another maid for me by giving them serveral hundreds, I find another agency to employ a finished contract maid in HK.
After that, I heard that they are the "No.1 poor agency" from the forum.

VERY BAD! VERY BAD!

民房

I agreed! I am same case with you. I just file the bun bun, but no one sale to follow up. very BAD!

民房

得成僱庸中心must be black list in hk market
小心bb 該用戶已被刪除

別墅

正一100%黑店o黎架!

我剛剛領野,10日唔到被兩個完約印傭毀約,之後佢地推荐個極品"玩野"完約印傭俾我,o黎我屋企3日已經不停"玩野"迫我炒佢,又嚇我BB,明明自己話走,屈係我炒佢,想屈我賠一個月糧,好在我向傳媒同消委會投訴,不過佢o黎3日我已經要蝕回程機票二千幾,路費五百幾,外傭稅一個月,保險費......仲有俾無良"得成"佣金$3980!

最抵死係當工人屈我時,"得成"話"勞工處"o羅! 絕無任何意見,亦無幫我任何野! 佢地收僱主$3980幾易搵!

記住,同佢地客服投訴係無用o既,因為你講咩佢地取巧咁回應! 完全唔承認佢地介紹o既工人質素有極大問題,亦唔承認佢地經營手法有問題!

總之,"得成"專介紹"好野"工人,你有仇家就向佢推荐啦!自己就唔好以身試法了!

別墅

仲有,據佢地客服透露,佢地只收工人$340佣金,所以大把"玩野"工人會搏經佢地搵僱主!

同埋,佢地會氹僱主簽"聲明書"=免責金牌,有咩事或工人有咩問題,佢地頂多在六個月保用期換俾你,好似我咁,自從送走個玩野工人番印尼,佢地係不停介紹完約工人俾你,不過係變相"燃燒"保用期,等保用期一過,佢地只會俾你換海外工人.

好似我個玩野工人12月尾走,佢地不斷介紹工人,整整下無人follow up添!

"得成"正一超級無良黑店!

有留意各大報章周刊投訴版o既人,實熟悉佢地大名!

男爵府

黑店!

首頁

尾頁

跳至