跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 香港保護兒童協會按摩班 [第二班]

maggieman:
http://hk.myblog.yahoo.com/happybs0611/article?mid=121&new=1[/url]加左上去0611blog啦 點解小左1個媽媽既!!同埋可否講番順次序媽媽在相上既名呢!!等我加係相中!! thankyou

hello maggie, have sent photos to your mail box... pls check la..
我叫樂樂呀, 我媽媽想我同個名一樣, 時時刻刻都咁快樂!!

大宅

收到啦!!upload左上去0611blog個相簿啦!!
因為未知道晒相中d媽咪個名,我已經加左上張相啦,但因為未
齊所以未upload上去cover而家個張相!!稍等!!
希望d媽咪會自首啦~~~~~~麻煩click去0611yahooblog,睇番左至右自己排第幾,報比我知道啦~~~~~thankyou啊!!

複式洋房

左邊起數第3個就係禾同小蕎喇~

大宅

其他.....你識唔識呢............

伯爵府

睇完第2班d相, 真係好想快d到星期日喇

大宅

唔好意思我同小b都無去到, 因為個日我老公駕車去, 但唔知地址係邊, 又打極電話去保兒會都無人聽, 我老公停了車係油麻地個邊見上海街既號碼係380幾號(砵蘭街係後面條街) 諗住砵蘭街都係, 點知行到砵蘭街先知係70幾號, 我老公又去左搵位泊車(諗住好近) 由12:45分抱住呀b(臭豬成18.5磅)由油麻地行到太子, 真係想死, 行到身水身汗, 行左成半個鐘有多先行到太子, 阿囡由好精靈到訓著覺到發皮四&勁喊, 去到太子後又搵唔到387號, 搵到386, 跟住就跳到394號, 搵到我發哂皮四都搵唔到, 又要安撫阿囡, 又要平伏自己,成1:30分左右我老公先行到太子搵我地, 一齊find都find唔到係邊樹, 真係超忟勁想喊(因我十分期待個按摩班的),之前係1:15左右老公話保兒會打過比佢話係mtr d出口一出就係, but我地find極都唔見, 後保兒會係差唔多2:00左右叫我地係下面等接我地, 但我個刻真係好唔開心好無mood覺得個course都差唔多完, 我又唔想上堂對住阿囡唔開心,又同我老公炒嘴(我覺得佢好似唔係好上心個按摩班咁), 之後就同保兒會講算數了, 真係超唔開心到喊左出黎(好眼淺), 好忟自己唔check定個地址(因我係旺角返工以為好容易find到), 又忟我老公咁(係咪男人都唔多上心), 見到你地既相真係鄧你地開心呀

大宅

chuchu_!!
唔好咁啦,因為如果連自己都控制唔到好既情緒,身邊既如果都唔識控制既話,就只會小事化大,有左小朋友,就應該要學懂控制情緒,bb而家仲細,好多野都唔識,唔知!!白紙一張,如果愈來愈大,見到自己一扭計,一喊,daddy mami就會即刻跟佢唔開心,佢就會知道呢種方式係可以影響到你地,而家佢仲未識,但將來會好多un皮野出黎,到時一出街你就會比而家更加臭皮氣,可以話會因為小朋友變左痴線婆一樣!!所以唔好怪責自己唔睇定地點,去唔到,最多轉節目,一家三口既然出左黎,就去飲下野坐下都好!!等情緒平伏番!!(如果再有同樣情況出現)
所以我成日都會叫d媽媽多d同bb出去行下,奇實主要既目的除左等bb見多人同事,唔會因為小小陌生而大吵大鬧外,其實另外一樣野就係訓練到媽咪本身呀,bb出街好小唔扭或喊,有d媽媽怕左bb出街就喊而唔出去,其實呢個想法好傻!!只要媽媽自己嘗試得多,有信心控制到,跟本唔係問題呀!!唔會有人因為你bb喊而比面色或說話我地聽,所以唔洗因為bb喊而攪到心亂手亂!!嘗試吧!!希望可以有機會見到你黎到0611既活動啊!!

大宅

網誌已被刪除???

大宅

http://hk.myblog.yahoo.com/happybs0611/article?mid=130&prev=-1&next=127
<===呢到
suki_pang 寫道:
網誌已被刪除???

大宅

同埋如果照睇明明有3位無到既話,點解仲會有13位bb出現既.......百思不得其解...... ?-(

大宅

maggieman,

有pair係家姐 + 細佬 ... 係龍鳳胎..
佢地 報名時用1個名...

maggieman 寫道:
同埋如果照睇明明有3位無到既話,點解仲會有13位bb出現既.......百思不得其解...... ?-(

大宅

thanks maggieman~~~

左起第5個就係臭b了...
著到黃甘甘果個就係我囉...
而隨後著黑衫者就係c6...

大宅

oic~~~~~~~~............!!
咁又想問點解呢.....報名份list得14個家庭既呢??仲欠一個!!
suki_pang 寫道:
maggieman,

有pair係家姐 + 細佬 ... 係龍鳳胎..
佢地 報名時用1個名...

[quote]
[/quote]

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

我坐在中間著黑衫+牛褲果個呢! 後面著紅衫就係c6.

收到啦!!upload左上去0611blog個相簿啦!!
因為未知道晒相中d媽咪個名,我已經加左上張相啦,但因為未
齊所以未upload上去cover而家個張相!!稍等!!
希望d媽咪會自首啦~~~~~~麻煩click去0611yahooblog,睇番左至右自己排第幾,報比我知道啦~~~~~thankyou啊!!

大宅

圖中未有名既媽咪請自首,報上位置!!thankyou

禁止訪問

環保接龍勳章

複式洋房

左邊數第4個係karenleung

大宅

最右邊係我同c6

大宅

thanks thanks ~蕎B媽~ !!

伯爵府

左邊第二個係kittyBBB+正正
圖中未有名既媽咪請自首,報上位置!!thankyou

首頁

尾頁

跳至