跳至

首頁

尾頁

大宅

説實話, 我又唔覺d老師好後生無經驗, 我個仔上年n班, 班主任看起來年過三十, 而且言談間知道佢小朋友已過了幼稚園階段。
我最欣賞佢地做溝通工夫做得很好, 嬸嬸勁nice有耐性, 我個仔每次賴尿或去大小二便都多得嬸嬸照顧咋

大宅

引用:回覆+julinata+的帖子請問妳囡囡幾時讀此校

原帖由 sumlee 於 13-11-12 發表
回覆 julinata 的帖子

請問妳囡囡幾時讀此校? 現在小朋友返學時, 老師沒有用糖引他們入園. 家長送完子女入 ...

大宅

引用:回覆+julinata+的帖子請問妳囡囡幾時讀此校

原帖由 sumlee 於 13-11-12 發表
回覆 julinata 的帖子

請問妳囡囡幾時讀此校? 現在小朋友返學時, 老師沒有用糖引他們入園. 家長送完子女入 ...
我唔係指用糖引小朋友入幼稚園,而係在入面,唔知幾時比糖的,家長放學先知道的。
我女而家剛升上小學。

大宅

引用:説實話,+我又唔覺d老師好後生無經驗,+我個

原帖由 echanhl 於 13-11-12 發表
説實話, 我又唔覺d老師好後生無經驗, 我個仔上年n班, 班主任看起來年過三十, 而且言談間知道佢小朋友已過了 ...
我只係話:“有部份年輕的老師麻麻地”
唔係話啲老師好後生無經驗。

大宅

回覆:邊陳之娟幼稚園

請問呢間幼稚園有校車嗎?

大宅

回覆:P牌媽咪 的帖子

冇,面試講左。

大宅

引用:Quote:原帖由+sumlee+於+13-11-12+發表回覆

原帖由 julinata 於 13-11-13 發表
我唔係指用糖引小朋友入幼稚園,而係在入面,唔知幾時比糖的,家長放學先知道的。
我女而家剛升上小學。
請問你女依家升左邊間小學呀

複式洋房

我仔仔在這間讀緊N班,好麻麻,K1會轉校!!

大宅

引用:我仔仔在這間讀緊N班,好麻麻,K1會轉校!

原帖由 qzl1988 於 13-11-20 發表
請問點麻麻地法?
係邊方面?

大宅

有冇媽媽已俾左註冊費嫁?

大宅

引用:我仔仔在這間讀緊N班,好麻麻,K1會轉校!

原帖由 qzl1988 於 13-11-20 發表
可唔可以分享下,真係好想知

大宅

引用:有冇媽媽已俾左註冊費嫁?

原帖由 P牌媽咪 於 13-11-21 發表
有冇媽媽已俾左註冊費嫁?
我呀,因為第一間收offer,你呢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+qzl1988+於+13-11-20+發表我

原帖由 P牌媽咪 於 13-11-21 發表
可唔可以分享下,真係好想知
我仔開學頭兩禮拜,就在學校跌親,撲落台角度嘴仔裡面都裂左,好彩不需要縫針!在這件事學校可能有按程序做,我作為家長覺得欠缺好多野!比如件衣服應該好多血,她們在學校洗乾淨(是否隱瞞當時嚴重性) 完全無同我提及過!其二 傷到甘在家休息一星期,學校無一個電話慰問,到重新返學就比張紙我簽交代,幾點仔仔跌親 幾點打比家長黎接!就甘...
可能有JM問仲想學校做d咩,其實我吳知!感覺問題,
仲有上面話有年輕老師麻麻,我都覺,有次提前接仔仔 我按完鐘話接@@ 然後不夠一分鐘另一個媽咪 接她的小朋友 又按鐘啦當然, 傳來的聲音竟然係好兇的話,(等陣呀媽咪) 我O曬嘴, 甘噶脾氣點做幼稚園老師

大宅

引用:Quote:原帖由+P牌媽咪+於+13-11-21+發表可

原帖由 qzl1988 於 13-11-21 發表
我仔開學頭兩禮拜,就在學校跌親,撲落台角度嘴仔裡面都裂左,好彩不需要縫針!在這件事學校可能有按程序做 ...
我就係講年輕老師麻麻的家長。
我女都試過比頑皮同學推到撞落唔知邊到,眼角瘀黑。
而果個頑皮同學真作好討厭,講野好粗俗。佢係混血兒。
咁一般人都會覺得一個唔同種族既小朋友會有啲特別,但佢既行為,令我寫過信去幼稚園反映。
記得學期尾,依個頑皮同學仲上台攞獎,洗唔洗咁崇洋呀。
仲有好多古怪野。
我女係k1先入去讀,初初都有適應期,第一日在幼稚園食埋茶點,我接放學果時,離遠就見到我女塊臉有舊野,我奇怪阿女做咩變左大粒癦,老師拖住佢出黎,我見到原來果大粒係肉醬意粉啲肉醬,我覺得有無搞錯,就算想佢自立,唔幫佢抹,都可以提下佢啫,咁大舊竟然無人理。
講住咁多先。

禁止訪問

引用:有冇媽媽已俾左註冊費嫁?

大宅

引用:Quote:原帖由+P牌媽咪+於+13-11-21+發表有

原帖由 jasmine623 於 13-11-27 發表
me,交了。
可能我仔仔同你bb做同學仔

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+jasmine623+於+13-11-27+發表

大宅

我個囝都試過在學校撞親, 不過我覺得n班小朋友係好細, 發生意外唔多唔少實有, 我寧願放手交比老師, 讓佢地學識自己去經歷。

別墅

BK Milk勳章

我女女都讀緊N班,我都唔like嗰個班主任,黑口黑面!又無愛心,無耐性!

大宅

引用:我女女都讀緊N班,我都唔like嗰個班主任,

原帖由 Elika 於 13-12-12 發表
我女女都讀緊N班,我都唔like嗰個班主任,黑口黑面!又無愛心,無耐性!

...
咩老師?

首頁

尾頁

跳至