嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

魚油食日本命力定挪威smartfish 好?

挪威smartfish有證書無水銀等雜質,命力都有,不過係日本自己檢驗,邊個可靠d? smartfish 可以加入粥仔,命力加入去會否好魚"星"?

大宅

Re: 魚油食日本命力定挪威smartfish 好?

smartfish好似係忌廉鮮橙味

我個b食緊 eye-q, 無"星"味

男爵府

日本命力,smartfish和eye q三種我都想知邊隻好??
上次我係屈記睇日本命力,它的EPA得好少,個sales說EPA是不需要太多,如果三種DHA&EPA就好似smartfish最多!!

複式洋房

我頭先研究過,smartfish 嘅DHA & EPA大約各有200mg, 而命力DHA就有約500mg, EPA 就無講( 我只係睇單張).好似命力勁D, 但EPA 緊唔緊要? 我無聽過EYE-Q, 係邊可以搵到資料? THANKS.

男爵府

你睇下這裡有D資料講DHA&EPA HERE

男爵府

eye q資料
eye q資料

大宅

我都係以前睇其他 forum, 見比較多醫生 suggest 食 eye-q

複式洋房

我頭先睇完d資料,見wto 說dha同epa都唔可以食太多, bb每公斤每日dha只可以20mg (咁24lbs都只可食約220mg),如果太多,bb會過渡興奮,晚上會訓得好差. 我想問eye q的dha 有幾多mg? 你哋係邊買?

大宅

hi monster,

http://www.equazen.com/default.aspx?pid=24

通常係 central 間藥房買

別墅

ReneeC,
Eye q Baby 嗎? 不用代理可central 藥房買? 在哪裡? 正貨嗎?

大宅

yes ah, just next to H&M
if 真係無貨, i think 都應該可以幫你訂!

首頁

尾頁

跳至