跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

引用:回覆+blueblue1226+的帖子學校話DEADLINE係

原帖由 cherry2013 於 13-11-26 發表
回覆 blueblue1226 的帖子

學校話DEADLINE係今個星期, 但打算放棄, 因為靈風堂係PM OFFER, 我想個女讀AM
你有冇申請轉am? 咁有其他am offer未?

複式洋房

有一間OFFER AM, 所以放棄靈風堂了

大宅

好媽媽勳章

我大女讀緊K2, 我覺得間學校老師同嬸嬸都好有愛心, 而家K2, 啲老師都無轉過, 所以我估老師對學校既歸屬感都應該好大~~呢樣嘢我覺得幾重要....

呢間學校既戶外活動都多, 小朋友唔係淨係日日坐喺課室上堂, 佢地主張小朋友實地視察勝於淨係課堂講解, 親子旅行一年有3次, 每個月都有一次親子勞作, 我覺得間學校雖然喺屋村, 但我女嗰班無操國語既同學, 應該無雙非gua

學校都好純樸, 我女帶錶, 書包扣都要除, 盡量以簡樸為主, 間學校好重視親子既活動, 學術方面就一定唔係好谷既學校, 跟教育局既進度去咁囉, 至於升小, 聖公會主風鍾意收呢間幼稚園既學生, 因為大家都係聖公會呀~

我女返學都好開心~

翡翠宮

引用:我大女讀緊K2,+我覺得間學校老師同嬸嬸都好

原帖由 naritawong 於 13-12-04 發表
我大女讀緊K2, 我覺得間學校老師同嬸嬸都好有愛心, 而家K2, 啲老師都無轉過, 所以我估老師對學校既歸屬感都 ...
多謝您既意見

首頁

尾頁

跳至