跳至

首頁

尾頁

大宅

喂人奶係咪唔會有M COME?

我一直都有喂人奶, 初初可以全人奶, 不過依家阿B大食左, 都係一半人奶, 一半奶粉先夠食.

聽好多人話喂人奶唔會來M喎, 不過唔知點解今日好似來M咁樣, 點算好? 使唔使睇醫生呢? 我前兩日先去醫生做產後檢查, 一切正常, 依家點解會咁既?

禁止訪問

Re: 喂人奶係咪唔會有M COME?

大宅

唔該晒, 但係我好似有少少M COME左一日, 跟住又無乜喎, 點解咁既?

因為我係開刀生BB, 我係有D驚唔知係咪傷口問題, 不過上個WK睇完醫生, 佢又話子宮收縮得好好喎, 所以有D擔心! 唉......

彤b^^ 寫道:
會有m come架,
不過睇番個人唔同幾時來,
我響母乳餵哺睇倒,有d媽咪3個月左右就來,
不過佢仍然有餵緊, :mrgreen:

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

我都 arm arm 來了m 幾日, 但係流量比平時少一半有多.

大宅

蘋果仔媽咪, 真係唔該晒你呀, 咁我依家都無咁驚, 我D M來左一日就無左啦, 好奇怪!

ANYWAY, 我又無咩唔舒服, 又無肚痛, 咁應該無咩事既, 之後又可以繼續喂人奶啦, 不過我要再補奶粉囉!

你好叻呀, 兩個BB都係全人奶, 我就快番工, 所以遲D都唔會再喂啦, 唉.........

applecarey 寫道:
KITTYKID

我同你一樣

都係有少少m咁,但係好少好少

我一直都全人奶,無加過奶粉

上一胎我全人奶,4-5個月先黎m

不過今胎好似好早

黎m其間可以繼續餵人奶

不過人奶的奶量會少左

m黎完就會回復正常

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至