嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

海馬牌d 床褥有無買過比BB用??

今日去門市問,3"厚要$240不過唔記是用什麼床褥,仲要成8日先有貨, 床褥方面邊隻好d??? Sinomax 個隻得1.5"撫上手好似好軟好薄

別墅

好媽媽勳章

Re: 海馬牌d 床褥有無買過比BB用??

海馬very good,有隻專for bb,可訂造fit bb床,兩面不同軟硬for bb different stage.我訂好似$3xx for size 117x57cm,bb用不可太軟ka!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10711;80/st/20051223/n/Kan+Yuet/k/8288/age.pngurl=http://www.TickerFactory.com/][/url][url=http://www.TickerFactory.com/]

別墅

我睇個隻都是不同面的,一邊平,一邊凹凸多d,不過個sales話一面暖d一面無o今暖,等我問下是不是就叫軟硬面

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

海馬ok呀,夠挺~

sinomax 太薄了, 枕頭就唔錯. (唔係for 嬰兒那種)

子爵府

我都係買左海馬比bb,我訂3"要差唔多$300

大宅

海馬好OK, size又可以訂做(1 week), 仲always做半價, 好抵!
我係買4吋軟硬面, 依家BB訓軟面, 我覺得好舒服

大宅

我都係訂海馬的,大牛張床訂左4"厚 --- 軟硬面(單人床size 約$5xx,now sleep軟面,好舒服,我成日同佢一齊sleep),二牛就訂左3"厚 --- 軟硬面(105cm x74cm 約$300,將會比佢sleep硬面)
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

別墅

我都係訂海馬古落網床比阿仔訓~~好好

大宅

3"厚應該是"健康床褥",我覺得幾好,夠硬,價錢合理

我去過問,個sales講左話通常會介紹3種,"安全鴛鴦","健康床褥",同"金海馬",硬度就以"安全鴛鴦"<"健康床褥"<"金海馬",不過,佢話"金海馬"可能就會硬左D,所以,我選左"健康床褥",當時佢話10日先有貨(因為是訂做的關係),同埋,是要"自取"的

別墅

唔好用Sinomax
佢d質地好怪
冬天會好凍
不過夏天就好熱
我阿女冬天訓好耐都唔會暖
夏天就一定會訓到成身臭汗
http://img12.picsplace.to/img.php?file=img12/1/DSC02836.JPGhttp://ktzhk.com/file/avatar/a1/20050916114800_etQK.gif

別墅

今日訂左軟硬面4"厚床褥 41" x 21.5"$260.5, 3"個隻好似叫健康面要$225.5,自取價

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實海馬都係焗身既, 因為都係珍珠棉做, 夏天一定好熱, 不過我多數在夏天時會加一張蓆仔在床既, 咁就無咁熱.

太過軟身既床褥, 即係一按下去, 會立即凹陷果 d, 唔可以呀!! 好危險的, 因為當 bb 識轉身時, 就會發生焗親既意外.

水晶宮

好媽媽勳章

想問下如果想買張比nb訓落網床,咁要點度內籠既size呀?
可唔可以教下我,我想訂張fit d架

大宅

kitty0502,
你張網床有無床板?我都係比小b sleep網床,我係照度張床板,好fit...
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

水晶宮

好媽媽勳章

我張床有上格架,咁我係咪度上格個床板就ok?thx
jilljojo 寫道:
kitty0502,
你張網床有無床板?我都係比小b sleep網床,我係照度張床板,好fit...

大宅

我果張網床都有上格,而張床板係可以上下格2用(放上格或下格都得)...咁你張床仔係有2張定係1張床板?如果有2張床板,咁個尺寸相差多唔多?
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

水晶宮

好媽媽勳章

我個張係上下格兩用架
我果張網床都有上格,而張床板係可以上下格2用(放上格或下格都得)...咁你張床仔係有2張定係1張床板?如果有2張床板,咁個尺寸相差多唔多?

大宅

咁同我果張一樣~就咁度床板就ok喇~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

水晶宮

好媽媽勳章

唔該晒你呀!你知唔知依家去訂仲係咪半價呀?
咁同我果張一樣~就咁度床板就ok喇~

子爵府

有呀,我4月8日去訂的,3吋健康床褥都係$276.5(自取價)。你都快d啦!!

首頁

尾頁

跳至