跳至

首頁
12345...14

尾頁

禁止訪問

Re: st'paul 大埔n1

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

天瑜 寫道:
[quote]
天瑜 寫道:
HI MAMA1210,

暫時買了三套p.e.衫及一套裙.

其實, 校方會在7月7日通知各家長, 有關影學生相事宜, 不需要太心急!

(妳記得參觀學校時, 看到每位小朋友都有一個物件架, 架內貼了兩張學生照, 一是大概A5 size的, 而另一張就普通size.)

我想我會俾囡囡穿spn校裙, (因為好可愛law!)

[quote]
mama1210 寫道:

你帶左囡囡影証件相未??

係呢, 7月7日駛唔駛著校服番去話???
[/quote][/quote]

天瑜:
你一買就買左4套啦? 勁!!!! 我每樣買左一套咋, 老帥話遲下唔夠可以再買, 所以都係睇定d先. 見呀, 見呀, 見到好多小朋友既小照片........唔知用咩底色影出黎最可愛呢....hahaa.....

子爵府

苯小孩 寫道:
St.Paul's學生相~著住校服衫(見到校章)就可以了~ :lol:

Thanks!!! 你大女原來今年畢業啦?? 升左邊間小學呀?? 咁你細仔係咪今年讀n1呀??

別墅

Hi mama 1210 :

我上星期六1100 左右到, 我今日要去換校服因為細碼裙現在只是剛剛好,要去換中碼,

子爵府

cookieng 寫道:
Hi mama 1210 :

我上星期六1100 左右到, 我今日要去換校服因為細碼裙現在只是剛剛好,要去換中碼,

7月7日一定記得帶埋你tel. no.出街hehe....我個女個套係xs 係咪太just fit呢

別墅

去換套細碼,因為我換左中碼發覺不是大很多,只是衫身鬆小小

子爵府

去換套細碼,因為我換左中碼發覺不是大很多,只是衫身鬆小小

係???? 咁.......麻煩下學校都要啦..... :-P :-P

係呢, 你囡囡介片未呀?

別墅

佢現在只是Sleeping 才用片

禁止訪問

子爵府

佢現在只是Sleeping 才用片

叻叻 我都要加油先得啦.... 你而家女女邊個湊架?

子爵府

苯小孩 寫道:
[quote]
[quote]
苯小孩 寫道:
St.Paul's學生相~著住校服衫(見到校章)就可以了~ :lol:

Thanks!!! 你大女原來今年畢業啦?? 升左邊間小學呀?? 咁你細仔係咪今年讀n1呀??[/quote]
mama1210:係呀!阿女今年畢業啦~
未知讀邊間小學~要等6月頭~政府派位先知道~
阿細佬08年先足2歲~都係讀st'paul k1..... [/quote]

哦....咁預祝佢派到間心儀小學先 你細仔08年先夠2歲??? 睇落又唔似喎, 睇佢好似好大件頭呀

禁止訪問

子爵府

苯小孩 寫道:
[quote]
哦....咁預祝佢派到間心儀小學先 你細仔08年先夠2歲??? 睇落又唔似喎, 睇佢好似好大件頭呀

係呀~佢食得訓得~係長肉D~出世成8磅

複式洋房

請問妳地點解會選st' paul ge, 妳地小朋友入學考o的咩ga?? 聴人講, o呢間學校好出名ge, 咁妳地ge囡囡囝囝咪好叻lor...

其實我囡囡係今年4月先出世, 但見有o的媽咪巳經開始報名啦, 咁如果要報st' paul, 應該咩時候報先至唔會太遲ar???

thanks

禁止訪問

大宅

june1231,

要20個月大先可以入表.
你女女今年4月出世, 即係要09年8月入學, 咁你08年尾入表, 09年頭interview, 時間好fix喎.

我大仔讀緊n3, interview都係見下面, 冇考野喎, 所以入左都唔駛好叻.

讀spn因為我一定要個仔入幼兒園, 讀全日班, 加上宗教因素.

複式洋房

唔該哂 samuel mum :mrgreen:

嘜唔洗考ge , 唔係好難入ga咩

請問妳讀全日制多少錢ar?? now要預算下啦真係, 第時支出好大

:mrgreen:

大宅

june1231,

而家全日收$3360全包喇, 冇其他費用.
除左有時個別活動會收$10車費, 不過都n3後至比較多.
錢呢, 多有多用, 少有少用, 唔好擔心太多.

你去網站睇睇: http://www.spcn.edu.hk/tpmain.htm
在 關於本園 > 簡章內有.

mama1210,
妹妹8月入n1
咁星期六咪可以一齊睇做運動囉.

首頁
12345...14

尾頁

跳至