在職全職

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

全職媽咪,又要同埋老爺+99+姑仔一同住,一起訴訴苦,吹吹水

大家好,我叫阿清,我有一個囡囡,2歲多 :lol: ,我結婚後同埋老爺+99+2個姑仔一同住,一家7口,有時都好煩,所以開此話題讓大家訴訴苦,吹吹水

大宅

Re: 全職媽咪,又要同埋老爺+99+姑仔一同住,一起訴訴苦,吹吹水

我都係全職媽咪, 都係同6299住, 但係我無問題架, 我6299對我好好......之前姑仔都係度住, 依家搬咗去同男友住, 佢間房比埋我個女......

大宅

BK Milk勳章

Re: 全職媽咪,又要同埋老爺+99+姑仔一同住,一起訴訴苦,吹吹水

hi~我係全職媽咪,個b依家7個月大
我唔係同6299住,但係我同我c6既兄弟住.....仲有我6299日日都上黎煮飯比佢地食
我都覺得好煩 (becoz 99要我係廳餵人奶 :evil:囉= =有男人出出入入,佢都shot既,佢唔mind我勁mind囉 :-( ),so佢地一抱佢我都勁唔like,仲"bear"住佢地,務求佢地放低我個仔 :-x
卓軒  30/8/2006

複式洋房

hello,fongcy,
E......你奶奶咁架,要我係廳餵人奶,你唔好理佢啦!!叫你6同佢阿媽講咁樣唔係幾好喎,大家都係女人,佢點可以咁 , 佢個腦係唔係有問題 ?-( 咁多男人想餵都冇奶出啦,咁 鬼尷尬
6299安真係好煩 .我都唔鍾意佢地抱,有時我會返娘家一排,咁返到6299邊時,62即刻抱左佢去,又話:〔有冇食飽飽,黎,等22睇下你有冇食飽,個肚仔唔係好脹,係唔係無食飽呀!〕我同c6講62咁講啦,c6話:〔唉...阿爸佢無野講,搵野講姐〕,禁即係話我無比飽飯佢食姐 :tongue: 做阿媽,點會唔比飽飯仔女食呀,只有佢地唔食,一定唔會餓襯,一係只有阿媽食唔飽架姐 :-( 就算無野講,講其他都好,偏偏次次都咁講 我99都好煩,我地都試過因湊BB而吵架.初初係食奶,沖涼水溫(真係好hot,bb次次沖涼都cry :-( 我話hot,佢又話沖下d水會cold)後來我襯佢去馬會 ,自己搞點,唔等佢 :evil: 人多手腳亂.佢仲係我阿媽面前話我小器,好衰呀 ,仲有好多,希望下次再能同你講過 唉....我d姑仔都好多問題 :-( :-(

大宅

我同我6299就無咩問題......
我99都好NICE.....就算我一日到晚响屋企但唔做野佢都唔會話我.....可能因為佢自己仲有做野....個人開通D啦~

但講起我個所謂姑仔就真係火都黎
我都唔知算同佢有無關係...事關我結婚佢都無出現過...
仲成日同我個囡囡講"我同你無關係架,唔好叫我姑媽呀,叫親彈你個咀架!"
雖然我個囡得歲半...未聽得明哂...淨係知要叫佢姐姐囉...
但大大下就識野架嘛...同小朋友講埋D咁既野...都唔知佢有無病.....
至慘係佢鍾意就同我個囡玩....唔鍾意就當佢隱形兼叫佢死開....小朋友又唔明....明明自己無做錯都要俾人咁對待...

至死係我深信佢會嫁唔出.....而我又等緊公屋....起碼仲有2年.....要自己買樓又有排儲錢....短期內都無咩可能...除非中六合彩啦~今晚2000萬幾大都要買.....
但中六合彩我都相信我擺脫唔到佢....我老公係長子...如果佢買樓唔會唔預佢父母...佢父母又唔會唔理個女.....

天呀~~~~~~~~~~我點都擺脫唔到佢呀~ :-( :-(

子爵府

ALL
同是天涯人,我三年前和老爺+99+1個叔仔一同住,另+多個姑隨時侯命,everyday,i cry with my 囡囡,有時想放火一鑊熟........now 我有自己的home,,,,清清不開心你要抱囡囡出去.......walk walk

大宅

QQTAFFY,
同你一樣都有個pk姑仔,佢0既賤野一言難盡.....好采佢已經搬走左.....佢賤到連我個仔都害 :tongue: 大賤精
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

fongcyf,
你99有病呀?痴痴0地 ?-( ?-( ?-(

all mami,
大家為左BB....努力啦~總有一日可以脫離魔掌
我只係同99住而家,但幸好99係好人...但係個姑仔賤,雖然冇同佢住,但佢9唔9就上黎托....真係見到佢都憎,有機會真係要大家坐低傾下佢0的賤野~
[size=x-large]一個幸福的家,就因為Bubu and Loklok~

大宅

BK Milk勳章

係都唔定卦~所以我依家返到屋企見到佢我都會係咁"bung"門......總之我係勁唔妥佢啦

大宅

BK Milk勳章

早幾日我姑媽出殯,佢走黎搭我膊頭話走wo
我咪一手fing開佢囉
你地都知好唔吉利ga嘛
仲有呀~佢第晚喊....話我唔比面佢
跟住佢個個仔都bear住我連我c6都係咁話我......
我費時同我c6解釋....因為講黎都o徙氣丫嘛
你地話係咪?!!!!!!

大宅

fongcyf 寫道:
我咪一手fing開佢囉
你地都知好唔吉利ga嘛

你99真係識膊同情wo~

大宅

我都係全職媽咪~
同老爺+姑奶一齊住~
簡直想死~

大宅

BK Milk勳章

係丫~
佢耐唔耐就一劑.......
我都冇佢符= =
鬼叫做左人地新抱咩

複式洋房

You are so pround of full time mummy + 老爺+99+姑仔一同住

I have only live with 99. But I felt very unhappy.
I have to do few months of full time mummy.
She is so lazy. So now I apply a helper and go out to find a job asap.

大宅

99唔好又係慘d.....長輩丫嘛........
我同我果個所謂姑仔咪大家當大家隱形law....
又唔駛買佢怕...話之佢.....反正我老公都唔鍾意佢.....
我99又知自己個女格衰......唔會怪我...

noddybanana
你個姑仔搬得走咪好囉.....
我果個自己搵得6k....又搵唔到人要.....
日見夜見簡直想死

大宅

QQTAFFY,
同你0既情況好相似,99都知果件痴0既~我同老公都唔多會埋佢...

大家繼續努力同0的怪物搏鬥

大宅

同意~
正一扮野王 :tongue:
[email protected]@ 寫道:
[quote]
fongcyf 寫道:
我咪一手fing開佢囉
你地都知好唔吉利ga嘛

你99真係識膊同情wo~[/quote]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想請問下妳地 62 99 有無怨言說妳們為何不外出工作, 要他們的兒子辛苦地一個人外出工作養活家中咁多人

我本身都是同 62 99 住, 但他們經常都對我不滿意. 已經講出口說我搵得錢少, 不能令他們享福. 雖然我真的很想做全職媽咪, 專心照顧我兩個小朋友. 撇開錢銀方面唔諗住, 我都要考慮兩位老人家. 話哂都朝見口, 晚見面. 到時真的做全職媽咪, 咁我咪要聽他們更多的"單單打打"
hello hello ~~

大宅

丁丁* 寫道:
我想請問下妳地 62 99 有無怨言說妳們為何不外出工作, 要他們的兒子辛苦地一個人外出工作養活家中咁多人

我99又無怨woo....佢諗野好得意....佢好似預左老時要去老人院住....
不過佢都想我請個賓/印返黎湊b兼做家務....因為其實屋企d野都係佢做多....我都唔識........

民房

各位媽媽:講個笑話比你哋聽呀,我99同我C6講話我大肚係醫院果陣,聽到我姨媽,我阿爸煲嘢比我食,佢都話佢唔鐘意,你話係咪搞笑,不過都唔奇,因為我坐月个過月佢物都無煲過比我食,仲有話我唔比錢佢洗,点解我要比錢佢用,但係个C6唔洗嘅,唔知边个先係佢个仔,就係佢我先每个月無咗$11000人工,要自己揍,你話佢係咪有病.

首頁

尾頁

跳至