跳至

首頁

尾頁

大宅

森永vs明治

阿囡個半月大,飲A+1,但好熱氣,極多眼糞,
大便兩日先一次,每三個鐘先飲3安奶重要有餘,
又出粒粒,又起痰,飲過幾次開奶茶都唔得,
打算試飲日本奶粉,請問森永同明治有乜分別?

大宅

Re: 森永vs明治

我囡囡飲森永,ok架,1日有2次大便.
我之前問過人,其實佢地係同廠,分別係明治DHA高d,聰明d, 適合男仔飲d, 而森永就適合女仔飲,話會皮膚白d同滑d喎!d日本人係咁分架!唔知真定假!

大宅

其實邊隻無咁甜

大宅

嘻嘻, 我囝囝食緊明治, 每日有便便, D 皮膚都白白滑滑...

heiheishum 寫道:
我囡囡飲森永,ok架,1日有2次大便.
我之前問過人,其實佢地係同廠,分別係明治DHA高d,聰明d, 適合男仔飲d, 而森永就適合女仔飲,話會皮膚白d同滑d喎!d日本人係咁分架!唔知真定假!

當你見到天上星星,可有想起哥哥...

大宅

唔該晒!我諗我會試下森永先!
希望問題可以解決!

男爵府

醒目開學勳章

森永無咁甜!

子爵府

我媽咪試過, 佢話差唔多架喎!

我仔仔飲明治食得好 d 同訓得好 d.

Karie 寫道:
森永無咁甜!

洋房

Woodyryan 寫道:
阿囡個半月大,飲A+1,但好熱氣,極多眼糞,
大便兩日先一次,每三個鐘先飲3安奶重要有餘,
又出粒粒,又起痰,飲過幾次開奶茶都唔得,
打算試飲日本奶粉,請問森永同明治有乜分別?

森永d防便秘配方勁d,而明治DHA就多d.
我都剛剛幫b仔轉左明治. :lol:
My baby's blog Best Regards, Nicola

首頁

尾頁

跳至