夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

大家嘅水瓶C6或C9係點嘎?

男爵府

回覆:MrsChans9 的帖子

我係水瓶女 我都想知係男人心目中係一個點既老婆 哈哈

大宅

回覆:甘多人問星座,唔爭在問埋水瓶啦!

我都好想知水瓶座人諗咩,好難明白同了解佢地

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

C6 是水瓶座....超級自我, 表面就人,好一個YES MAN, 實情佢有佢主見, 應左就算....唔會為人考慮..... 佢所謂GE尊重, 就只是唔同你SAY NO....

柏仔媽咪    發表於 13-11-15 04:15
keitani  我老公都咁上下  發表於 13-11-13 08:08

Stay Hungry , stay foolish !!

大宅

我係水瓶太太,哩個問題要問先生嚕
不過佢冇玩bk

佢應該會話我煩、野蠻、成日諗埋啲無謂嘢

公爵府

引用:C6+是水瓶座....超級自我,+表面就人,好一個

原帖由 hinhin_ma 於 13-11-13 發表
C6 是水瓶座....超級自我, 表面就人,好一個YES MAN, 實情佢有佢主見, 應左就算....唔會為人考慮..... 佢 ...
又幾啱喎~

男爵府

自私大男人,做嘢只諗自己。可能係好愛家庭但永遠唔會表現出現,爛玩貪玩唔顧結果。乜嘢都收收埋埋。。。。。做佢朋友好過做佢老婆。

keitani  中  發表於 13-11-19 23:15
kate198348  Yes!中晒!做佢朋友好過做佢老婆!  發表於 13-11-18 05:42
柏仔媽咪  係呀,我件唔難玩,但唔㾒家囉  發表於 13-11-15 04:17

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

水瓶男同女好唔同...
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

大宅

littlejoey104 發表於 13-11-13 08:22
自私大男人,做嘢只諗自己。可能係好愛家庭但永遠唔會表現出現,爛玩貪玩唔顧結果。乜嘢都收收埋埋。。。。 ...
做嘢只諗自己....認同爛玩貪玩....認同
做佢朋友好過做佢老婆...認同

另外, 我的C6 好怕煩, 好怕束縛愛自由, 情緒可以一下由零爆發到一百, 很外出街和運動, 旭少一陣都身痕

但, 專一, 運動細胞強, 很攪笑, 對朋友好, 有柏力活力, 有很多思想和IDEA 的一個人.

carmen89  認同。。  發表於 13-11-17 01:24
柏仔媽咪  認同  發表於 13-11-15 04:18

男爵府

hinhin_ma 發表於 13-11-13 03:27
C6 是水瓶座....超級自我, 表面就人,好一個YES MAN, 實情佢有佢主見, 應左就算....唔會為人考慮..... 佢 ...
認同~ 有時真係唔知佢諗緊咩

大宅

水瓶係咪一般專一嘅星座?

我係水瓶女人,我好專一。我前夫天蠍..... NO comment!!

我曾經嘅男伴都話我唔會聽佢地講,雖然好樂意問佢地意見但最後都係忠於自己。
我都係好怕被形式束縛,所以冇可能加入宗教。
對愛情絕對專一,仲勁死心塌地,但生活上就好愛自主自由。而家有個女,我就點乜都預埋女一齊,以佢為中心去plan我地嘅自由日子。

大宅

引用:Quote:littlejoey104+發表於+13-11-13+08:2

原帖由 selina86 於 13-11-13 發表
做嘢只諗自己....認同爛玩貪玩....認同
做佢朋友好過做佢老婆...認同
100% agree, 還有講說話吾會理人感受!

公爵府

好媽媽勳章

水瓶人係重視朋友多過另一半的人,朋友地位較重要
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

男爵府

我C6係水瓶:
專一,就算有女仔埋身佢都會避開。
錫老婆,買乜都聽老婆講,老婆揀。
完全零控制欲,老婆就算要跟佬走都零爭取,最叻講"你自己揀既〜"。
無朋友,痴家,趕佢出街都唔願約朋友。
長唔大,狂迷玩具。
睇戲食飯會先問人鐘意睇邊套食乜野,但最終只揀自己想要既野。
視錢財如糞土,無理財觀念。
無時間觀念,永遠遲到。
對外人彷如啞既一樣,返屋企講到唔比人訓。
心地善良,孝順。
有不滿都會硬食唔反抗,之後又搵人呻。
唔識氹人,太直,甜言講唔出口。悶!

個人覺得好壞參半,總括黎講算好,壞既都唔係影響太多!

wcpcelia    發表於 13-11-18 19:09
車仔人    發表於 13-11-15 09:49
978212  我c6同你c6有啲相似,有責任心,視錢財如糞土,無理財觀念  發表於 13-11-15 08:50

別墅

回覆 smileemily 的帖子

我老公都係水瓶:
專一,就算有女仔埋身佢都會避開。<------好岩
錫老婆,買乜都聽老婆講,老婆揀。<------好岩
完全零控制欲,老婆就算要跟佬走都零爭取,最叻講"你自己揀既〜"<---未知
無朋友,痴家,趕佢出街都唔願約朋友。<------好岩
長唔大,狂迷玩具。<------唔岩哦..我老公唔鐘意玩玩具,覺得好浪費金錢
睇戲食飯會先問人鐘意睇邊套食乜野,但最終只揀自己想要既野。<------佢中意問我食咩睇咩..亦都係我最終選擇
視錢財如糞土,無理財觀念。<------每條數都會記得清楚.只係因為佢唔想亂用錢
無時間觀念,永遠遲到。<------我老公係超準時的.仲係會早到..
對外人彷如啞既一樣,返屋企講到唔比人訓。<------好岩
心地善良,孝順。<------好岩
有不滿都會硬食唔反抗,之後又搵人呻。<------好岩
唔識氹人,太直,甜言講唔出口。悶!<------好岩

俾你講曬..諗唔到添.
總結.我覺得我老公係好好.HAHA

公爵府

引用:回覆+smileemily+的帖子我老公都係水瓶:專

原帖由 KenEva 於 13-11-14 發表
回覆 smileemily 的帖子

我老公都係水瓶:
我嗰個都係咁!
簡直—模—樣~

男爵府

回覆:null

水瓶係做野有目標有要求,喜愛進步及求变,興趣多多,幾開朗及古靈精怪咁。貪靚鬼一名,好專一
我及男友也是水瓶人

男爵府

引用:水瓶係咪一般專一嘅星座?我係水瓶女人,我

原帖由 liz107 於 13-11-13 發表
水瓶係咪一般專一嘅星座?

我係水瓶女人,我好專一。我前夫天蠍..... NO comment!!
"對愛情絕對專一,仲勁死心塌地,但生活上 就好愛自主自由。"......so agreed!!

liz107  Yes! Yes!  發表於 13-11-15 11:31

男爵府

引用:我C6係水瓶:專一,就算有女仔埋身佢都會避

原帖由 smileemily 於 13-11-14 發表
我C6係水瓶:
專一,就算有女仔埋身佢都會避開。
錫老婆,買乜都聽老婆講,老婆揀。
我果件剛好相反,口花心花,唔痴家,由細到大都唔中意玩玩具只愛蒲。就算依家戒左去蒲都寧願留向架車到扛機都唔願返屋企。

別墅

我和C6都係水瓶,他點看我我就唔知,他呢,就:

好多女埋他身,但他對愛情好專一,好認真,所以表面享受,內裡知道分寸,又會自動報告,比信心我;
錫老婆錫到燶,我需要咩鍾意咩,買到的都會買比我,特別係比我補身的和必需品;
在外面表現成熟穩重,在我面前就成個細路甘;
無理財觀念,無儲蓄習慣,用剩先儲起,有左我先開始知道要儲錢,但又唔會慳我豪自己;
心地善良,孝順,顧家,有上進心;對好多事物,生活,態度,甚至身邊的人都好有要求;
自我中心,大男人但有時又好小朋友(e.g. 脾氣,行為);
EQ好差,情緒容易大起大落,脾氣差,但脾氣過後就咩事都無;
講野好掘好直,不理人感受,容易傷害人或得罪人,俾人誤解;
唔多體貼細心,唔明白女人心事,唔識在別人的角度想下,體諒人;
時間觀念超差,常常遲到;
喜歡自由,唔喜歡受束縛,無人逼到他做自己不喜歡的事;
等等等等。。。。。。

首頁

尾頁

跳至