產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

第一次懷孕, 唔該回答我

尋晚用驗孕棒check到有BB, 我想排期做產檢, 程序要點?
去睇街症, 然後再去母嬰健康院排期? 定直接去母嬰健康院排期呢? thanks!
大家都係講個信字, 記住對得住人, 做個有良心既人呀!

複式洋房

Re: 第一次懷孕, 唔該回答我

一定要先睇街症, 有張紙prove你有bb.
如果你想到私家, 就用這張紙.
如果係到govt生, 便要到個間醫院先打電話問有無位, 再親自去排期.

複式洋房

補充: 去政府都要呢張紙証明你有左.

別墅

睇私家吾一定要有o個張紙ge~
冇都得喎~

民房

本人第一次有BB, 打算明天book東區(99住東區), 因本人住東涌, 有無人知可唔可以book東區, 但檢查在東涌健康院做?

伯爵府

如果你想喺健康院做產驗,你可以攞支驗孕棒去健康院排期,就唔洗去私家度攞懷孕証明.......我fd都係咁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你報你99個地址咪得囉!

大宅

而家要有住址證明, 你睇下就咁用你99地址得唔得先.
但應該唔可以返去東涌產檢, 要跟返佢地東區既健康院.

AJ112007 寫道:

本人第一次有BB, 打算明天book東區(99住東區), 因本人住東涌, 有無人知可唔可以book東區, 但檢查在東涌健康院做?

民房

各位唔該晒!
醫院己confirm 23/4做檢查,希望一切順利。
另外提一提各位,如果流啡一定要小心,c+ 及政府都話有機會作小產,我便因此休息一星期

首頁

尾頁

跳至