自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

你地有無睇鏗鏘集, 重會唔會比子女飲牛奶

睇完之後, 我決定cut 一枝 由三枝cut 到兩枝
有捨必有得 有得必有失

大宅

Re: 你地有無睇鏗鏘集, 重會唔會比子女飲牛奶

What happen???

侯爵府

我以為7:30做.... =_=" 冇睇到呀, 講咩呀???

男爵府

大約是講 drink too much milk will cause cancer, 生長得快未必是好事喎 會引起過早發育, 早來月經, 過多 "chit kick" 素 會引起 cancer

stephenietam 寫道:
我以為7:30做.... =_=" 冇睇到呀, 講咩呀???

有捨必有得 有得必有失

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又唔會cut囉~~~

講真, 小朋友大大下就會飲少d奶, 大個左仲同你飲3支咩!? 順其自然囉, 慢慢就會飲少d, 唔駛咁擔心.

侯爵府

我囡囡一日兩枝, 有冇問題呀??

男爵府

我個女四歲 日飲三枝奶 會否太多
有捨必有得 有得必有失

子爵府

有無咁誇呀??
雖然我無睇~但我唔係好信囉!!! :tongue: :tongue:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

節目訪問左2個family, 都係由媽媽引致個小朋友(咁啱都係男仔)對奶產生敏感. 醫生話媽媽响懷孕期飲得奶多會影響bb出世後對奶敏感!!! 咁真係唔知點算

子爵府

方麗娟 寫道:
節目訪問左2個family, 都係由媽媽引致個小朋友(咁啱都係男仔)對奶產生敏感. 醫生話媽媽响懷孕期飲得奶多會影響bb出世後對奶敏感!!! 咁真係唔知點算

咁點樣為之飲得多?
我懷孕期每日至少飲2杯奶~多唔多?
但仔仔出左世~對奶無敏感bor!!

珍珠宮

會引致cancer果part我冇睇到, 只睇到如果小朋友對奶敏感就要戒, 唔可以再飲.
有個case係小朋友原本每日飲開3枝, 但成日有鼻水倒流, 跟住要戒半年, 之後只能再比佢飲返少少.

珍珠宮

racar 寫道:
[quote]
方麗娟 寫道:

咁點樣為之飲得多?
我懷孕期每日至少飲2杯奶~多唔多?
但仔仔出左世~對奶無敏感bor!![/quote]

節目冇講, 只係話有d人因為懷孕期持續飲奶而導致bb出世後對奶敏感. 又冇話一定係, 我諗都係因人而異啫.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

哎丫..miss左..有冇得係邊睇番架???

咁一日飲幾多先岩?牛奶等唔等於奶粉??
大肚飲奶對bb唔好?果時我日日飲2杯..冇問題喎

子爵府

月希 寫道:
哎丫..miss左..有冇得係邊睇番架???

咁一日飲幾多先岩?牛奶等唔等於奶粉??
大肚飲奶對bb唔好?果時我日日飲2杯..冇問題喎

我都想睇番~簡直引起恐慌!!

珍珠宮

節目有提過有小朋友對鮮奶敏感, 跟住要轉飲奶粉(好似唔係市面上買到果d).
但亦有個case係個小朋友本來飲開人奶, 後來個媽咪同個仔轉飲奶粉, 點知原來佢個仔對奶敏感, 所以成日鼻塞導致訓唔到. 要同佢戒奶半年, 跟住冇再鼻塞又好快訓到.

珍珠宮

仲有, 有個e生話奶和防止骨折係冇關係! 唉, 咁講法搞到奶好似一無是處反而對人體有害咁.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

咁搞法...即係飲好定唔飲好??但係個個都話奶有益喎....

子爵府

方麗娟 寫道:
仲有, 有個e生話奶和防止骨折係冇關係! 唉, 咁講法搞到奶好似一無是處反而對人體有害咁.

係羅~乜唔係不嬲醫生都叫飲多d奶對身體好既咩!! :-(

水晶宮

2024年龍年勳章

咁羊奶又關唔關事呢 ??
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

禁止發言

好媽媽勳章

首頁
12345...9

尾頁