自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

個囡跌親,擦傷塊面...

請問可以搽什麼會快些好呀?

每當洗澡後傷口也會有少少發炎...濕濕的..

她一玩又給磨掉了面層....請問點算好呀?

好怕她留下疤痕呀... :-(

子爵府

Re: 個囡跌親,擦傷塊面...

Jazz

蘆薈蜂膠呀...可以消炎及去印又唔會"那"。
1)蜂膠為天然的抗生素,可以防止細菌的滋長
2)保護皮膚一維他命A會在傷口的表面形成保護膜,防止細菌感染,促進細菌生長。
3)可加速傷口愈合及細胞的再生能力,有助淡化疤痕
4)有抗菌、消炎、消腫的效果

如你想要的話,因有個媽媽遲遲未俾錢,一直hold係我到,你有需要我可以讓給你先啦...每支$115!!有的bk媽媽都識架...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

洋房

ming2,

Please check PM, many many thanks.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我個女係上星期都係由巴士上層落樓梯時跌了落下層..即是睇她就好似無問題,都可以行行走走。但淤到家就見到個knee就"魚"晒,個hip骨的位亦係。前兩日就話條腰痛和個腳踝位痛。

我們初步睇就摸唔到有斷骨,就算係裂骨都係勁痛的。

家下都唔知點算好...

別墅

其實, 小朋友跌親就應該即刻看醫生啦. 自己估估

禁止訪問

男爵府

點解你地唔幫bb買份保險呢?以你地既情況,我即刻帶佢地入院check~我三個bb都有買,每人每個月都係二百幾,二女最抵,買左第2個月就百厭係上格上跌落地,仲要係撞親個頭,睇著佢個頭撞起到壽星公噤,嚇死我,如果去急症室都唔知要排幾耐,結果去仁安住左一晚,照磁力共掁,好彩無事,埋單5千幾,全部都claim足,足足係兩年費~你話好個公立醫院,又話資源短缺,唔知會點處理我個b呢??

洋房

wa ...即去e院門診睇la..順便睇下需唔需要轉介去照 X 光... :cry:

男爵府

係呀,一家要去照,第日佢長短腳你就後悔~

首頁

尾頁

跳至