跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

有無打左一歲針既上黎報告下呀!

Hi, 各位!

我恩恩今日打左支傳聞好犀利既一歲針啦!大家不如上黎report下幾時打完跟住又有無反應呀!

大宅

Re: 有無打左一歲針既上黎報告下呀!

HI,
我ar B 11/4打左,即晚已有少少發燒,
今日重燒到38.2呀!
醫生又話4-5先會有反應

伯爵府

我BB明天打呀 ,
有人話呢支好勁架!

[quote]
FiFi618 寫道:
HI,
今日重燒到38.2呀!

複式洋房

0下?我妹豬27/4打,我只請咗三日假喎~唔得,我要apply埋1MAY嘅假先得到!!(shift duty)[quote]
kiki523 寫道:
我BB明天打呀 ,
有人話呢支好勁架!

[quote]
FiFi618 寫道:
HI,
今日重燒到38.2呀!

大宅

我哋思蘊b都係11號打咗啦
暫時都重未有反應&針口都冇"種"
你响邊間健康院到打

[quote]
FiFi618 寫道:
HI,
今日重燒到38.2呀!

大宅

你哋打針前有冇做足準備
例如飲竹庶矛根咁...................打打底
但係我個衰囡5肯飲,所以淨係食咗2日西瓜,5知得5得呢 ?-(

大宅

醒目開學勳章

叻叻係4月9日打左啦..一支mmr同一支水豆(varicella)
hk都係打呢兩支架啦...
因叻叻打之前既針都係冇燒既, 但醫生都話打完呢支針要5-7日先會發燒, 而家我仲睇緊佢既情況既. 針口唔覺有咩野呀..食野都ok...係咁啦...報告完畢

大宅

BK Milk勳章

朗軒11/4打咗, 晚上失眠, 早上11時至起身, 之後就好精靈通屋走, 昨晚同今朝同佢玩時佢都好似無咩野咁, 但我已叫工人姐姐留意佢嘅情況, 打針前只煲咗一日開奶茶, 唔知幫唔幫到佢

民房

我個 b 10/Apr. 在馬鞍山健康院打咗一歲針, 到現在
都冇發燒喎, 想請問係唔係一定會發燒呀?
打針前我都冇煲開奶茶比佢飲.

別墅

想問下在健康院打針的媽媽..
1) 一歲針係打咩架? 唔記得左..
2) 打針前d人話食蛋白你地有冇試?
3) 除左打針仲會做咩在健康院? 有冇咩test or checking for baby ?
4) 打完針姑娘係唔係話要留意7日有冇反應?

男爵府

我哋Elgin都係11號打咗啦
暫時都重未有反應&針口都冇"種"

複式洋房

楚翹10號打完到而家冇發燒,不過今日我阿媽話佢有紅色一達達o係隻腳同面度,但姑娘之前話5-7日後先可能會有,佢尋日即打完2日已經有兩度地方有,今日就到隻腳有,唔知係咪唔舒服好扭計呀!如果之前冇飲定d清熱野,而家先煲比佢飲唔知得唔得呢?唔知會幾耐先散呢??
http://www.babyhome.com.tw/chor_kiu

別墅

報告報告!恩恩尋日打完針後暫時都重好精靈!亦未有反應同針口都冇腫....希望佢無事啦..... 我都有叫工人夜晚留意下佢有無發燒之類既野....因為朝早我可以留意到,夜晚恩恩同佢瞓...

別墅

亞wing,

我都有俾恩恩飲左四日竹庶矛根馬蹄水同埋食蛋白(查實係成隻蛋食晒),乜西瓜都得架咩??

wing0919 寫道:
你哋打針前有冇做足準備
例如飲竹庶矛根咁...................打打底
但係我個衰囡5肯飲,所以淨係食咗2日西瓜,5知得5得呢 ?-(

別墅

jackiesum,

1) 一歲針係打咩架? 唔記得左..
**麻疹、流行性腮腺炎及德國麻疹混合疫苗
2) 打針前d人話食蛋白你地有冇試?
**有呀,睇下佢會唔會對蛋白敏感!
3) 除左打針仲會做咩在健康院? 有冇咩test or checking for baby ?
**都係磅下重、度下頭圍、高度、問下食幾多餐之類咁既野啦...無特別做乜野test or checking for baby喎!
4) 打完針姑娘係唔係話要留意7日有冇反應?
**姑娘話5-12日內可能會發燒或出現紅疹,唔係7日咁少呀!

別墅

carrie,

香港淨係打mmr架喳!要打水痘針要自己俾錢出面私家打架.... 無美國咁好福利....

大宅

醒目開學勳章

咁你地會唔會帶bb出去打水痘針呀?
乜打針會熱氣既咩..? 

複式洋房

唉~~ carrie

其實我都唔知枝針會唔會熱氣,要飲竹庶矛根.....都唔知 ,都係昨天同佢o地 msn 傾開先知要飲,都算飲咗兩日 la~~
幫唔幫倒都唔知 ga. ?-( 我都有問過醫生,洗唔洗飲定打低,佢就答.........以前 d 老人家係咁講,飲唔飲都冇乜所謂,不過飲都可以當平時清熱 ge!

水痘我就一定同謙謙打 law,因為我成日都見倒 d 出水痘既病人,出得好辛苦同好肉酸,又高燒,唔洗諗點都要打 打咗小朋友同大人都會舒服 d

Carrie210 寫道:
咁你地會唔會帶bb出去打水痘針呀?
乜打針會熱氣既咩..? 
謙謙 boy

別墅

kikihoo,
唔該哂你, 其他媽媽話飲竹庶水.
想問你用咩材料煲? 要煲幾耐? 同埋飲幾多次, 每次飲幾多?
即係打針前飲幾多日好呢 ?

別墅

我都係用竹庶茅根同馬蹄一齊煲,用大火煲半個鐘,跟住用中火煲兩個鐘,不過要一開始時落多水先,如果唔係會無晒水.....我俾恩恩一日飲120ml...飲左四日先打針....

首頁
12345...7

尾頁

跳至