夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

結左婚9年的老公講對我冇哂感覺,係咪得離婚先可解決呢?

我老公最近常常都約其他人食飯,我初初都以為冇野,因佢成日話要俾D空間佢。點知有日俾我睇到佢寫左封信俾1個女仔,信入面猛講我的不是,不是好媽媽(我們有個7歲的女),不是好老婆,又話希望同個個女仔多D了解,我好傷心,喊左成晚,跟著問佢,佢終於話係同其他女仔食飯,因想搵1個佢真心而個女仔又真心鍾意的人,仲話同我開始第2年已想分手,但怕我受唔住做傻事,便留低,怕他要背著負心漢的名。佢話早成10年前已對我冇感覺,冇哂feel,已冇想對老婆好的感覺對待我。

而家我好傷,我仲鍾意佢,唔想離婚,但呢好幾年,都過得唔開心,佢一唔開心,就辱罵我來出氣,初初還動過手,即使大肚時,佢唔鍾意,都會係條街到指著我個頭大喝大罵。但我始鍾唔想佢離開我,但無論我點祈求,他都是冷冷的說我好煩,點都對我唔會有番feel。我好痛苦,又唔講得俾我媽媽同99知,係呀女面前又要扮冇野,但個心就“拿”住“拿”住。我D friends都話佢變左心,又對得我唔好,我應該要死心離開。但我真係好唔想,我點算好呀? :-( :-(

珍珠宮

Re: 結左婚9年的老公講對我冇哂感覺,係咪得離婚先可解決呢?

都係同個女諗定後路啦.....

男人要變心可以好狠心架!

好好過每一天......

珍珠宮

Re: 結左婚9年的老公講對我冇哂感覺,係咪得離婚先可解決呢?

講真如果我係你..沒有經濟問題的話我會同佢分開....佢都講到咁明比你聽+佢而家係有行動去揾另一個, 佢遲早都會同你分開, 咁不如自己揾定出路...

如果個男人覺得同我一齊係一種負慮我唔會留他...
該用戶已被刪除

大宅

如果我係你,我一定會帶埋女女離開佢,佢都變左心,做乜仲要同佢一齊唧?更何況佢仲打你,算吧啦!早D為你自己同女女打算吓!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

妳能講出他這麼多的不好, 那...妳可以講下他好的地方嗎?

如果真係想不出來的話, 妳咁唔 自愛 點樣要人去愛妳呢 ?-(

睇落...他從結婚第二年開始巳經想解決妳了......

珍珠宮

KY: 退一步海闊天空, 回頭想想你跟他的十多年裡, 有幾多真正開心的日子呢?放手吧! 你老公根本不是一個值得你去傷心的人, 他連你大肚期間都可以這樣你, 為何你還不對他死心呢? 好好為自己同女女打算, 你媽媽絕對可以幫倒你的, 和她談談吧, 而且你都應該同你奶奶果邊的人(如叔仔老婆/姑奶/姑仔)佢地講下, 睇下佢地有乜野意見比你都好.

民房

佢坦白到咁,行為又配合哂,留住佢仲有咩意思?
每個人都有權選擇,佢做出佢ge選擇,你都無辦法改變佢,呢種生活一D都唔快樂,不如積極D想想如何改善自己的人生。

男爵府

我真係好想放手,但好唔捨得,佢好的地方我講唔出,但個心還很想留住他。我都好恨我自己點解咁犯賤,還要苦苦哀求這個已背叛了我的人返回我的身邊。我面對唔到自己,女兒和家人,真的很辛苦,真係想死左就算啦! :-(

大宅

如果比著我,無論我有無錢,愛唔愛佢都會同個女走架,第一無錢e樓野好死既之嘛,如果有人幫你照顧個女的話咪找工作做囉餓唔死既,更何況你個女都咁大,第二就係一個男人咁樣同你講就知佢有幾愛你同個女喇,如果係我就會早走早著,點解要留喺倒受苦喎~要愛人就先要愛自己嘛,你連自己都唔識愛又邊有人愛你呢!出面仲有好多美好既事等緊你,無謂等個唔理你地既人喇......自己都可以活得好好架,加油呀......

大宅

你唔為自己, 都要為個女, 個女在如此環境成長, 都一定有負面形響....

你可以為自己/情感而自私, 不過個女係無辜.

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

KY2004 寫道:
我真係好想放手,但好唔捨得,佢好的地方我講唔出,但個心還很想留住他。我都好恨我自己點解咁犯賤,還要苦苦哀求這個已背叛了我的人返回我的身邊。我面對唔到自己,女兒和家人,真的很辛苦,真係想死左就算啦! :-(

ky2004:

死?.....諗都唔准諗呀

帶囡囡返媽咪到住幾日先.......妳唔想比屋企知道,都係怕佢地傷心, 唔好想歪呀~~~

又不是妳違背婚姻, 有甚麼好怕比人知道他的惡行 :evil:

民房

ying媽 寫道:
要愛人就先要愛自己嘛,你連自己都唔識愛又邊有人愛你呢!出面仲有好多美好既事等緊你,無謂等個唔理你地既人喇......自己都可以活得好好架,加油呀......

講得好呀

珍珠宮

KY2004: 死???? 仲有咁大的責任未完, 諗都唔[size=large]你諗呀? 你媽媽點呀? 你女女點呀???? 你而家只係一時間作唔倒決定, 比D空間自己, 多D同朋友呻下啦.

男爵府

我媽媽80幾歲啦!我冇其他兄弟姊妹,我唔想佢跟我一齊喊。我總覺得離婚後,會好冇依靠,萬一媽媽都唔係到,我真係好驚好驚呀!同99個邊講,佢地一定搵他傾,他更唔鍾意,佢好討厭搔擾他的屋企人。

珍珠宮

妳係 妳媽媽和女女的依靠才真.......... 比d 信心自己, 妳一定可以活得比他好...... :-P

男爵府

佢講到咁,你認為重有轉彎既餘地咩?我覺得佢既意思係,佢家下認咗佢係出面有女人,你忍到既,咪繼續一齊law,將來你忍唔到係你既事,佢一早已經同你講清楚,你自己要繼續同佢一齊,所以你唔可以怨佢,佢無對你唔住(佢自己認為無對你唔住,因為係你自己要留低),以上只係我既個人見解......
而且我覺得佢而家好似好積極咁佢搵佢既 "外遇" , 佢唔怕比你知,亦唔怕比你見,佢只係等你自己忍唔住走,你唔同屋企人講(包括你99),將來有d咩都好,分分鐘你個c6推晒落你到,話你屈佢都似,唔好咁傻,自己一個啃晒,要比人知道佢d衰嘢,要為自己同個女打算先得+........

男爵府

今朝係公司,好絕望時已想

珍珠宮

KY: 真係要 醒你呀!!! 你自己都識講媽媽已經80幾歲, 係咪真係要咁樣傷佢老人家????? 而家你同媽媽/女女互相依靠, 如果無左中間果個"你", 唔通要你媽媽幫你養埋亞女嗎???? 如果99果面真係幫唔倒你, 就靠自己吧! 唔好望個衰人會返轉頭, 你仲後生, 無理由咁比佢傷害落去架!!! 加油呀......

大宅

唔好做傻事啦,女女係你心肝寶貝,重有你媽媽呢?你如果走左,女女點呀?唔好咁啦.
小玄玄於15-3-06在聖保祿醫院出生!!!

首頁

尾頁

跳至