跳至

首頁
12345...17

尾頁

男爵府

Re: 赤柱媽咪會

Babies,
唔駛客氣啦!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

大家好!
就快放暑假啦!明愛有乜野學??
想知赤柱有無褓姆車去南 官小學???
星期二又係端午節,正灘又好熱鬧.當曰我會在正灘.希望有機會見到 大家:mrgreen: :mrgreen:

男爵府

pakwong,
明愛更係多野學啦!今年仲要一早去排隊報名添呀!仲慘過報學校讀書呀!哈哈!
我幫你問問有無車去南官啦!
明天都有可能會見到你呀!希望我們有緣啦!
------Pochacco2001(Ming)------

男爵府

Pakwong,

你好嗎 ?? 你而家是否住赤柱 ??

我昨日都有去沙灘, 不過見唔到你, 阿女同朋友仔玩得好開心。

今年明愛要一早排隊報名暑期班, 攪左成朝, 仲慘過排隊報名讀小一。

別墅

各位赤柱媽咪,請問大家對選幼稚園有咩意見,
可否提供一些幼稚園給我參考呢,我仔仔出年入學la

男爵府

ysy111104,
我見赤柱d小朋友多數讀寶血,玫瑰崗,聖瑪加利大,真光,聖保綠等幼稚園!

別墅

請問係咪所有學校都有校車到赤柱(廣場果邊),聖保祿好似女仔比較多喎。。。
點解大家唔考慮馬坑間聖彼得呢!

原文章由 Pochacco2001 於 07-6-23 21:24 發表
ysy111104,
我見赤柱d小朋友多數讀寶血,玫瑰崗,聖瑪加利大,真光,聖保綠等幼稚園!

男爵府

唔一定所以學校都有校車入來的!你一定要問清楚學校呀!
聖保綠幼稚園係男女校的!但我唔知有幾多男幾多女?
而聖彼得堂我就唔清楚d資料!

原文章由 ysy111104 於 07-7-4 12:06 發表
請問係咪所有學校都有校車到赤柱(廣場果邊),聖保祿好似女仔比較多喎。。。
點解大家唔考慮馬坑間聖彼得呢!

別墅

Pochacco2001
Thanks a lot for your information

男爵府

ming

有野問,
聽聞赤柱間鄭xx小學有名較收購 係乜校名

[ 本文章最後由 pakwong 於 07-7-10 19:04 編輯 ]

男爵府

pakwong,
嘩!你收D風都幾勁!而我所知有聖心,華仁等!不過全部學校都唔要,因為地點太遠了!

男爵府

原文章由 Pochacco2001 於 07-7-10 21:38 發表
pakwong,
嘩!你收D風都幾勁!而我所知有聖心,華仁等!不過全部學校都唔要,因為地點太遠了!

如你遲d知到邊間.正實邊間/有新進展.記住報料.如官立都幾好 或許亞仔吾使出去讀

男爵府

你地的資訊都好快喎。

大宅

Hi, 你哋好!! 我都係住赤柱 (星期五六日), 平時就返亞媽到(沙田). 我囡囡出年2歲, 想返呢邊讀n1(全日).唔知各位媽咪有冇好介紹呢(銅鑼灣,灣仔 or 南區 )???? 而我老公就話想讀聖雅各福群會銅鑼灣幼稚園,貪就腳(40號一落車對面),唔知間幼稚園得唔得呢??請各媽咪俾d意見.Thank you!!!

男爵府

我一有新消息再話你知!

原文章由 pakwong 於 07-7-11 12:35 發表

如你遲d知到邊間.正實邊間/有新進展.記住報料.如官立都幾好 或許亞仔吾使出去讀

別墅

你可以打電話去約聖雅各福群會參觀學校,我上年都去過,佢地好樂意帶你參觀,你可以自己去睇吓環境同老師
另外,全日可以揀St. Paul Nursery

原文章由 eli_leung 於 07-7-12 17:41 發表
Hi, 你哋好!! 我都係住赤柱 (星期五六日), 平時就返亞媽到(沙田). 我囡囡出年2歲, 想返呢邊讀n1(全日).唔知各位媽咪有冇好介紹呢(銅鑼灣,灣仔 or 南區 )???? 而我老公就話想讀聖雅各福群會銅鑼灣幼稚園,貪 ...

男爵府

我個女前年都有去過讀暑期班!見到d老師都好好人!而我有朋友都讀緊,都好好!你可以去參觀o左先!

原文章由 eli_leung 於 07-7-12 17:41 發表
Hi, 你哋好!! 我都係住赤柱 (星期五六日), 平時就返亞媽到(沙田). 我囡囡出年2歲, 想返呢邊讀n1(全日).唔知各位媽咪有冇好介紹呢(銅鑼灣,灣仔 or 南區 )???? 而我老公就話想讀聖雅各福群會銅鑼灣幼稚園,貪 ...

男爵府

原文章由 Pochacco2001 於 07-7-13 13:22 發表
我一有新消息再話你知!

ming
thanks

大宅

thx!!!!

quote]原文章由 ysy111104 於 07-7-16 12:26 發表
你可以打電話去約聖雅各福群會參觀學校,我上年都去過,佢地好樂意帶你參觀,你可以自己去睇吓環境同老師
另外,全日可以揀St. Paul Nursery

[/quote]

男爵府

pakwong,
唔駛客氣啦!你最近點呀?搬返來未呀?

原文章由 pakwong 於 07-7-29 18:51 發表

ming
thanks

首頁
12345...17

尾頁

跳至