自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

stephen168win 發表於 13-11-26 10:20
我相信你係搬過屋的人,一個家庭的什物根本無法全部入箱,一定有好多三尖八角嘢,下星期就到我搬啦,到時回 ...

其實我之前用開嗰間幾好既, 一個價全包. 我今次就係貪"宜家"報價平幾百蚊, 試吓啦. 鬼知就 lai 野, 埋單仲貴過用開嗰間, 停車場錢都係另收架, 但唔比單我睇囉. 搬多左既野收錢就咁比個大數出黎, 問佢點計仲大聲夾惡, 嚇死人. 最衰係屈錢囉. 想掉底我D傢俬喺門口就算.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:有冇人用過宜家or實惠搬屋?邊間好D

個個都讚好~你真係唔好彩咯
問題喺邊呢??

侯爵府

回覆 sumi5354 的帖子

真係個個都讚好? 定係你已經做左代表呀?

呢間野標榜按件收費, 但你話佢唔數件數唔計重量, 大家都識分啦, 呢度D媽咪都好醒目家嘛. 而家直頭成個代表走埋出黎, 勁呀.

我亦都唔會同你再對答啦. 公道自在人心啦. 費事呢個POST成日走出黎, 達到左某人既目的啦.

洋房

BK Milk勳章

回覆:honatalie 的帖子

公道自在人心

洋房

BK Milk勳章

公道自在人心

洋房

BK Milk勳章

公道自在人心

伯爵府

我個幾月前用完實惠,有好有唔好, 好既就係超平, 我搵左工聯會同龍門上門報價都係2XXX, 好似2300咁上下, 但實惠搬完1800連埋tips, 真係好平...因為佢有成5-6個人搬...

唔好就係遲到, 遲左2個幾鐘, 同埋我個鞋櫃唔知點解去到新屋歪左, 衣家要攝野係底先唔會郁郁下

大宅

回覆:有冇人用過宜家or實惠搬屋?邊間好D

用過宜家兩次,都準時,無收多錢。我同c6都滿意。

sumi5354    發表於 13-11-26 16:52

男爵府

回覆 SK5 的帖子

公道自在人心

男爵府

引用:回覆+sumi5354+的帖子真係個個都讚好?++定

原帖由 honatalie 於 13-11-26 發表
回覆 sumi5354 的帖子

真係個個都讚好? 定係你已經做左代表呀?
我由頭到尾都係話佢按件收費wor~按重量收費~~~
34箱呀~~~前後講左幾次啦~25kg内呀~~~~又講幾次啦~~~~
只係搬完人地師傅無特登數係咪34件係咪每箱25kg囉~~~見單收錢~就係咁簡單

你千祈唔好再同我對答呀~~~~公道真係自在人心架
又多個JM話ok la~~~~~

男爵府

畀面勳章

千祈唔好用逐件計嘅搬屋公司,我都lai過嘢,嚟到無la la話我屋企同貨lift距離遠,要加唔知幾多%,最後仲要搬淨廚房啲嘢話唔搬,佢哋趕住要做下一轉,我頂佢個lung,幾想爆粗,勸大家搵番d全包穩陣,唔好貪平,埋單一定唔會係報價個價錢

男爵府

畀面勳章

其實諗都諗到有咩可能一千幾百搬到成間屋呀,啲搬屋工人食咩?我以為家事百科先多xx,原來呢度都咁多

洋房

BK Milk勳章

回覆:ntkwong 的帖子

公道自在人心
終於有人明白六個公人分幾百蚊,真係唔只工人食屎,連公司都要食屎!
其實希望大家明白收費合理最重要,蘋果動新聞都有教千其唔好貪平,最重要合理,工人有飯食唔洗食屎就唔洗屈人錢兼有禮貌啦

男爵府

畀面勳章

honatalie 發表於 13-11-25 10:47
吓? 報個咁special 既價比你? 仲對你咁好? 又唔同你數件數, 爆重又唔加錢. 睇黎同你講感情咁喎. 嘩.. ...
梗俾好價佢la,4日前話上次搬完,兩日前話尋日搬完,跟住姨媽姑姐親戚朋友又搬,成日搬梗對佢好la........

男爵府

畀面勳章

stephen168win 發表於 13-11-26 17:32
公道自在人心
終於有人明白六個公人分幾百蚊,真係唔只工人食屎,連公司都要食屎!:sick ...

工人同公司齊齊食屎得幾舊水幾個人分,返屋企好過

男爵府

引用:Quote:honatalie+發表於+13-11-25+10:47+吓

原帖由 ntkwong 於 13-11-26 發表
梗俾好價佢la,4日前話上次搬完,兩日前話尋日搬完,跟住姨媽姑姐親戚朋友又搬,成日搬梗對佢好la........ ...
睇下樓主新post la~~~~~用後感都係good ar~~~~公道自在人心呀
我只係搵過佢地兩次
一次入倉,三個月後出倉,就係咁多
兩次服務都好好~
我亦無介紹過任何親朋戚友比佢地~身邊亦無朋友要搬屋囉:pppp:
只係咁啱樓主開post問,咁啱過幾日又再用,先回應下
唔使講到我好似做媒咁:pppp:
用唔用自己決定嘅~
講多無謂係真用家就知好壞啦

男爵府

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D3

子爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+Q10+於+13-11-25+發表可以Pm

原帖由 sumi5354 於 13-11-25 發表
唔使pm~之前有講,我用宜家
實惠都有問過,不過要收路費約$200但什物件數就$10/箱,平少少
宜家就無路费, ...
請問深水埗邊到買紙箱

大宅

回覆:sumi5354 的帖子

真係好抵,又快手,又好人!

sumi5354    發表於 13-12-2 12:38

男爵府

回覆 aki0106 的帖子

喺深水埗公園西九龍走廊附近~
see #21

首頁