自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

火都o黎埋~大家評下理!!

有個人爭我錢...我就係Xanga o度留言比佢,因為佢MSN block o左我!! kanus_6688係我本人...Moia126係爭我錢o既 C1332係Moia126 o既男朋友!!

係wor~~你仲未還錢比我 祝你工作愉快!!Posted 4/14/2007 10:39 PM by kanus_6688

OOOO~~~好ar~~欠你果幾文∼我會爽快地比你ka la~~ng 記得左你mo果幾文就買ng到野食tim!~多謝你祝福∼我都祝你小心身體~ Posted 4/16/2007 12:34 PM by moia126

下點知幾蚊ah...Tim Hontons2杯野飲(三個幾一杯,我收你6蚊算la) 再加果7蚊o既衫錢~仲有件外套$33...如果可以還埋車錢o既就最好還埋...都收少o左ka la(以上果d係加幣 計返hk$都幾百la係咪) 最好可以存入我香港果銀行啦!! 有時d野計返清楚好d ma~不過我又唔會為幾蚊先搵你o既 就係唔止幾蚊先問你拎返ah ma~~最好係數還數 路還路啦!! 所以最好可以還清晒d錢啦...我會e-mail我個account number比你!! thzPosted 4/17/2007 1:35 AM by kanus_6688

ok~~ 還比你啦~我記得當時有個人極度湧躍咁想送比我,又話件褸又係生日禮物~可能我聽錯啦~不過算啦~見你咁等$洗~就比返你~比多少少我都唔介意既~你唔屎sd email 比我ka la~~我唔想我mail box 有d唔想見到既dirty野~我會寄比你ka la~仲要係加幣tim!郵費我都比埋啦~唔屎你比啦ps:你等$洗,我可以借比你wo~~唔屎扮記性好wo~Posted 4/17/2007 2:31 AM by moia126

$33+$33+$33 west49 ge一份禮物終於 表露無遺明白曬我諗起前排另一對"情侶"ge一件事原來係同一件事其實 你係唔係效法佢ge做法Posted 4/17/2007 2:57 AM by c1332

你地覺得點~係咪我錯!!

大宅

Re: 火都o黎埋~大家評下理!!

大宅

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁即係咩呀~~係咪即係話佢欠你錢未還??

[img][/img][img align=left

大宅

補充~果時係佢男朋友叫我地一齊夾o既 但係佢男朋友果時話我係女仔 要我比得最多果份 係我比$33 佢男朋友$30 仲有另一個男仔都係$30

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

你地都仲係學生?點解唔即時收呢?
你番左香港?佢block 得你,
咁你預左佢唔會比番你好D 囉。

禁止訪問

大宅

我地係學生...果時佢上機前我又叫佢還 但佢話唔夠錢...
但係我初時覺得自己當食o左野算啦D錢
但係有一日覺得做朋友唔會做成咁
我係space同xanga係打自己生活o既事
佢地就拎去討論一番 又自己幻想D野出黎!!
因為佢男朋友係成日講事非 成個女人果D人o黎!!
而家我只係想佢還錢之後我就會搵地方搬出去...

大宅

double4 寫道:
佢係bf就比少d, 你係女仔要比多d, 咩logic呀 我估你都係收唔返d錢架啦, 計落都係300蚊港紙左右, 當300蚊買兩個所謂朋友的人格囉, 好抵架啦

你都講啦, 以後數還數, 路還路, 當時講清楚會好好多囉

其實佢一直冇還平時借比佢果D 係因為諗住做朋友唔洗計足 但係我寫自己日常生活 係E.G講今日同o左邊個出街 去o左邊 玩o左D咩野... 佢地都可以拎去兩條友討論lor...又話同我有壓迫要就我..... 既然佢咁辛苦......大家做朋友落去都冇意思!! 我個人係因為佢唔想比我知佢同個男仔一齊 要門住我呢邊 所以佢先覺得係咁!! 我地係一齊住 平時我煮野都會預埋佢地......果時諗大家係朋友!! 後來知到佢地咁 真係火都有...... 我可以當佢係自己亞妹咁(因為佢細我半年) 佢扭親果D我都叫佢唔好食毒o既野 因為大家都係留學生 冇媽媽係身邊照顧 我係諗幫得就幫!! 點知佢地拎我D野日記 自己去評論就當我係咁!!

最後, 睇你post出嚟的資料就唔覺你有錯囉, 唔使唔開心 [quote]
kayan_329 寫道:
補充~果時係佢男朋友叫我地一齊夾o既 但係佢男朋友果時話我係女仔 要我比得最多果份 係我比$33 佢男朋友$30 仲有另一個男仔都係$30
[/quote]

大宅

其實佢一直冇還平時借比佢果D 係因為諗住做朋友唔洗計足 但係我寫自己日常生活 係E.G講今日同o左邊個出街 去o左邊 玩o左D咩野... 佢地都可以拎去兩條友討論lor...又話同我有壓迫要就我..... 既然佢咁辛苦......大家做朋友落去都冇意思!! 我個人係因為佢唔想比我知佢同個男仔一齊 要門住我呢邊 所以佢先覺得係咁!! 我地係一齊住 平時我煮野都會預埋佢地......果時諗大家係朋友!! 後來知到佢地咁 真係火都有...... 我可以當佢係自己亞妹咁(因為佢細我半年) 佢扭親果D我都叫佢唔好食毒o既野 因為大家都係留學生 冇媽媽係身邊照顧 我係諗幫得就幫!! 點知佢地拎我D野日記 自己去評論就當我係咁!!

double4 寫道:
佢係bf就比少d, 你係女仔要比多d, 咩logic呀 我估你都係收唔返d錢架啦, 計落都係300蚊港紙左右, 當300蚊買兩個所謂朋友的人格囉, 好抵架啦

你都講啦, 以後數還數, 路還路, 當時講清楚會好好多囉 最後, 睇你post出嚟的資料就唔覺你有錯囉, 唔使唔開心 [quote]
kayan_329 寫道:
[/quote]

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

是非當人情既男人係咩朋友?!
呢D 人唔交往也罷!
不過想佢還錢,我諗你打定輸數喇!
我記得你喇…..你學校好似倒閉左吖嘛,
咁你搵到學校未?個Visa 又攪得掂嗎?
佢地係你 Roommate? 唔好群埋D 咁既人喇,
睇怕佢都唔係讀書,亂咁黎既所謂留學生啦。

禁止訪問

大宅

麟媽媽~我搵返學校啦...我visa一直都係去到08年9月o既 所以visa果邊佢地話冇問題!! 我地係全部都係租人屋住o既 我就係打算5月會搬走呀!! 真係一肚火... 好似而家我係要佢施捨錢比佢 仲話我冇洗錢問佢借!!

大宅

呢D朋友真係交唔過~~ 我o黎o左半年讀緊grade11咋...因為我英文好差 而家努力練緊... 我係o係加拿大先識佢地o既 係一次學校要落downtown咁冇意中識佢o既...... 我而家轉o左學校 新學生好多都係中國去o既學生多 so好多講普通話o既人 有黑人同有兩,三個係西人!! 希望我o黎緊個sem識到D好朋友...... 唔想再比我識到果d咁o既衰人!! 我只係想問佢還錢就好似講到我問佢借錢咁...... 我問佢還錢o既原因係因為我唔憤氣 點解要同佢男朋友講到係我背後講事非!!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

佢地咁賴皮,都唔好群佢地喇!
你仲細,銀碼都唔算大,
咁當比自己一個教訓,
將來唔好咁易借錢比人囉。
我個仔都試過,拎左成個星期零用回校,
之後比呢個嗰個叫佢請食野,
最後返黎同我講︰媽咪,我無晒錢喇…..
咁我話係無晒架喇,你諗吓以後點囉?
自始我亞仔最多拎$5,孤寒仔一個!

禁止訪問

大宅

麟媽媽~HaHa 我都覺得你個仔醒o左
果次有個男仔想叫我請佢食飯
唔知點解呢邊D人鐘意比錢先同人講冇錢o既 >~<
佢想叫我出 我話我得$25咋wor 果時係任食打邊爐 每人食o左$16.99 因為加埋tax 之後我其實一早估到佢地係咁 我就收o左係另一個ipod袋 o度!! 因為呢邊唔係o度o度都有銀行 如果唔係係自己開戶口果間bank又要比手續費wor!! 而家我都係學你個仔好d la!!

大宅

double4~ 大6d人讀帕真係好勁 拎成9字頭!!
我地都係6字/7字咋!! 我知道佢地咁對我一早憎o左佢地!!
之不過拎到錢就固然好 拎唔到都預o左係買人格!!
真係未見過d話自己係香港人o既人都咁衰格ja!!

大宅

double4~ 大6d人讀帕真係好勁 拎成9字頭!!
我地都係6字/7字咋!! 我知道佢地咁對我一早憎o左佢地!!
之不過拎到錢就固然好 拎唔到都預o左係買人格!!
真係未見過d話自己係香港人o既人都咁衰格ja!!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至