跳至

首頁

尾頁

別墅

孕婦瑜珈班

請問有無人聽過"香港瑜珈舍"? 我上網見到佢有孕婦瑜珈班上, 不過唔知好唔好呢?

民房

Re: 孕婦瑜珈班

我都想知呀..以前我都有做開瑜珈。但pure yoga d時間唔
fit我,所以先冇做。 希望做返d運動keep一keep

男爵府

畀面勳章

Me too

男爵府

畀面勳章

我剛剛見到9月王國媽媽會見到有關瑜伽班post, 便轉貼過黎, 原來我有個fd上年大肚時,都係係呢到學.

香港瑜伽舍
孕婦瑜伽簡介 : 懷孕 令到許多女士擔心產後暴肥及身體虛弱,孕婦學會呼吸法及瑜伽式子後,能強化生殖系統,促進胎兒健康,更有助分娩 時減低痛楚:而產後能加速修身,回復產前的體形,減少產後對身體耗損。

為了腹中的寶寶,孕婦每天都擔憂失眠、精神緊張,期間更受腰痠背痛、肌肉抽搐、便秘之苦,又害怕分娩時的痛楚和坐月期的不適;產後又擔心體型暴肥、身材走樣,甚至患上產後抑鬱症,那麼孕婦瑜伽就能夠幫到你。

擁有數千年歷史的瑜伽,對提升生理及心理質素起

別墅

唔該晒awesomeada!!! 我都打算下個月就去報名, 依家已經feel到每晚腰骨痛啦, 不過唔知我地儲唔儲夠十個人呢?
仲有無mama有興趣一齊做呀?

男爵府

畀面勳章

我自己會報, 我打算呢一,兩天打比個Miss問下最快幾時開班.

想統計下有幾多mama 有興趣一齊做, 如果儲夠十個人, 咪可以平d law

香港瑜伽舍
收費 : $800/十堂 (送瑜伽墊)
**如我們夠十人報名, 有9折, 即$720, 但就不送瑜伽墊**
每堂人數 : 20人以內
時間 : 逢星期一 6:45PM-7:45PM (另星期六也有一堂 12:45PM-1:45PM

1. awesomeada

別墅

咦, 我星期六返唔切喎...你係咪報星期一晚果堂o架? 如果係, 我都去報名啦!!

2. Rabbitcarol

洋房

我想問有冇人知有冇九龍區星期日上既孕婦瑜珈班呢??
唔該~~

男爵府

畀面勳章

我剛問過香港瑜伽舍Miss Lee.

此兩班是 - 循環班可以除時上堂.
十個人不一定要一齊上同一班, 可以不同日子, 不同時間.
但報名時一定要講明by what group ( 即攪手e.b badykingdom - ada)

時間 :
逢星期一 6:45PM-7:45PM
逢星期六 12:45PM-1:45PM

Rabbitcarol - 我兩個時間都ok. 你打算幾時開始上呀??

報名處 :
逢星期六 12:45PM-1:45PM
awesomeada
Rabbitcarol

複式洋房

我都有興趣, 但要上星期一, 因為星期六要返工, 去唔切!!
請問係咪要親自去報名, 有無得電話報名?

大宅

睛靈勳章

我上一胎都係在此上YOGA, 不過到8個月就沒有上堂, 個肚好大都好辛苦, 而且位置唔係太好, 我老公唔想我成日去上堂, 因為佢話果度四周都係工廠包圍住,空間好差, 貨車又多, 果座大廈係工廠, 佢次次接我時都叫我唔好再上!!!不過上堂時個個都大肚, 玩時都幾開心大家可以交流下!!!

男爵府

請問查詢電話係幾多號? thx...

別墅

pwypaulina,你可以上網look look呀!!有報名電話架,我上左兩堂感覺都ok,成班孕婦又幾特別,有時好有共鳴!!

http://www.####.org/

別墅

awesomeada,我已經開始上緊喎,今日上左第二堂啦,會唔會係堂上已經見到你架?! 哈哈~~

別墅

咦,babykingdom唔俾出網址咩?

可以打去香港瑜伽舍:
電話: Billie Lee 9141 6776
地點: 香港九龍長沙灣青山道478號百欣大廈4字樓C室
(荔枝角地鐵站B1出口)

Rabbitcarol 寫道:
pwypaulina,你可以上網look look呀!!有報名電話架,我上左兩堂感覺都ok,成班孕婦又幾特別,有時好有共鳴!!

http://www.####.org/

男爵府

我係12月媽媽, 不過都打算去這裡上yoga斑
我今日去試堂呀 ! 我本身有玩開yoga, 所以沒上3個 月都覺得好唔自在.. 好想做番yoga

別墅

hello,
大家好, 請問你地幾多 week 開始做 yoka 呀 ? 我未試過的, 好想學下,等腰骨無咁攰...

Rabbitcarol & awesomeada,
請問你地一班有幾多人呢 ? 男導師 or 女導師 ?
many thanks,

summe

別墅

Summe,

一般建議3個月先開始做架, 你依家應該都有4個月啦, 可以報啦, Billie係女導師黎架, 她話收開一班十幾個學生, 不過因為唔使一定連住上堂, 所以有時一堂見到幾個學生, 有時就會多d咯~~ 可以上果日先俾錢喎~~

別墅

Rabbitcarol,
唔該哂你呀
我e+ 19w3d 呀... 好想試下, 請問你覺得d動作難度高唔高呢 ? 因為我hasband 有少少唔放心, 驚我會整親bb.

乜原來可以唔使一定連住上堂咁正 ! 打去問下先
thanks!!

別墅

放心喎, 都係簡單拉筋動作, 唔會話好辛苦, 做完成身都係舒服左, 仲可以返屋企夜晚自己做下, 訓都訓得lum d!!  

首頁

尾頁

跳至