意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240809

跳至
有左3個月可唔可以食壽司呢??

禁止訪問

國民生產總值:2066

有左3個月可唔可以食壽司呢??

大宅

國民生產總值:1020

Re: 有左3個月可唔可以食壽司呢??

我有食, 一直都有食, 而家8個月多d啦!

禁止訪問

大宅

國民生產總值:1254

我都有食呀, 但就小心d, 揀d新鮮乾淨嘅先好食 ,唔好買街邊或者超市嗰d, 去d酒店或者大型壽司鋪頭點都好d!!

Welcome to my blog蝦仔媽媽

禁止訪問

別墅

國民生產總值:644

有魚生的,我盡量冇食
bowie_p ;-)

男爵府

國民生產總值:5343

我陀住亞b時都一路有食, so far冇問題, 但搵d信譽好既餐廳或酒店!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

民房

國民生產總值:23

生冷野忍到口最好唔好食

民房

國民生產總值:94

一定不可以食魚生,其他熟食還ok,加州捲亦可。生食易有菌。忍住先
Cats

複式洋房

國民生產總值:371

原本我以為壽司係生冷野, 所以唔敢食, 點知我亞媽話壽司唔係生冷野喎, 於是就食左幾次. 不過最近一次食完肚

大宅

國民生產總值:1705

最好唔好食魚生果d啦...好易有菌架, 我只會食蛋呀, 蟹柳果d架咋, 叫做頂住下都叫有食丫嘛

伯爵府

國民生產總值:18078

畀面勳章

C啦......我好鍾意去元氣仔食壽司,我有BB個多月 食完有什麼影

大宅

國民生產總值:3507

最好唔好食啦, 好差多菌架. 一個唔好彩肚all 好易令子宮收宿. 忍下啦 我一件都無食過啊 最摻係我身邊的老公食到"集集"聲 我只可以聞...........

別墅

國民生產總值:982

我有食呀,上次去間新嘅壽司店到試,
好好味呀,咩魚,咩他他牛,咩蝦,帶子,咩都試,
話哂忍咗幾個月,點都食番夠,
但食完個肚有d唔知點咁,但去大大一次就無事啦,
浸晚又有食,但係食咗兩塊三文魚,1客生帶子,就無食生野啦,
食熟嘅.

民房

國民生產總值:21

我都好鍾意食架, 不過阿媽叫我記得唔好食, 我有時行過真係想偷偷地入去食架 :-( :-(

大宅

國民生產總值:2094

fpy: 我昨晚又係去食壽司,同你一樣都係食咗兩塊三文魚,1客生帶子,就無食生野啦,其餘就點了熟食,真係好好味呀!

伯爵府

國民生產總值:18078

畀面勳章

:-( :-( :-( THX THX

別墅

國民生產總值:982

angelar 寫道:
fpy: 我昨晚又係去食壽司,同你一樣都係食咗兩塊三文魚,1客生帶子,就無食生野啦,其餘就點了熟食,真係好好味呀!

angelar~~
而家唔食得嘅野係最正架,同埋特別想食,
你係咪呀???

別墅

國民生產總值:768

我本身好鍾意食壽司, 所以都無介口, 間唔時就去. 樣樣都食, 不過帶子就只吃一碟, 三文魚有omega 3麻, 其實睇你個人身體受唔受得姐. 今晚我吃西瓜tim.

洋房

國民生產總值:47

我就睇个報導,寿司容易有李斯特菌,(其他生冷嘢,好似雪糕及cool cut 都会有),可透過胎盆感染bb。其實大家心情我好明白,惟有叫大家小心d,唔好太放肆。

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.