嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

奶樽一問

之前咪話d奶樽有問題...
咁你哋買咗或用緊咩牌子嘅奶樽呢?
同清洗係咪要用唔使用咩清潔劑

thank you

別墅

Re: 奶樽一問

之前bb用nuk "自己感覺" 比較吸不到或不容易排氣
有換過dr brown 但清洗太麻煩= ="
bb六個月後都用playtex(彎彎地,樽尾會進空氣那種),
而家bb13個月都沒換過
原因是 playtex後面可以拆開洗 所以買了一個沒換過 呵呵

清洗劑....沒用過 都是洗完 開水燙下 再放入消毒鍋囉

ps.奶樽頭一直都用nuk的 換了4個囉
給你參考

超級版主

超級版主

我用pigeon

奶瓶用完即洗,無需要用清洗劑

別墅

請問你換奶樽時,BB有冇唔適應呀?

anniehung 寫道:
之前bb用nuk "自己感覺" 比較吸不到或不容易排氣
有換過dr brown 但清洗太麻煩= ="
bb六個月後都用playtex(彎彎地,樽尾會進空氣那種),
而家bb13個月都沒換過
原因是 playtex後面可以拆開洗 所以買了一個沒換過 呵呵

清洗劑....沒用過 都是洗完 開水燙下 再放入消毒鍋囉

ps.奶樽頭一直都用nuk的 換了4個囉
給你參考

大宅

Thank you 各位...
之前都有意買Dr. Brown 但好貴...
如果想餵人奶, 係咪要買特別嘅奶咀呢?

別墅

^^ 換成brown奶樽時 bb從nuk拇指型換成圓頭時 也擔心過 所以是買闊頸型 跟nuk較像 就還ok

換playtex時奶嘴仍用nuk(同水樽一樣) 仔仔根本沒發覺

以前到現在10~15分鐘 飲晒一樽奶^^v

至於
bb食品餵人奶最好 我奶水不足 只餵20天>"<
看bb水樽用哪一種奶嘴 就給他同一個奶嘴(大孔些)喝奶試試

ps 我nuk奶嘴而家仲係"初生"用的中孔洞給仔飲奶喔
水樽都改為不漏水飲管型

加油加油

首頁

尾頁

跳至