意見反饋
義工
跳至
[2006年] 辭左工啦......

大宅

國民生產總值:3947

辭左工啦......

今日比左信佢, 我真係頂佢唔順.....
我生左豆妹之後, 佢就唔知做咩愈黎愈搵野黎挑剔我....
佢都係人阿媽, 應該好明白為人父母又要打工既辛苦架啦...
我唔係為左阿b, 我都唔忍佢咁耐.....

你地有冇聽過, 加左既人工都可以按比例扣返.......
真係第一次聽......

今日仲抵死......
平時公司包飯架嘛.....
你大拿拿收左人地20蚊每餐, 唔可以唔比人添飯架嘛....
(今日只係吃火腿通粉)
你大聲講唔可以添, 邊個小朋友敢膽舉手喎.....
我見有野梗係留返比小朋友吃,
咁我咪同另外一個miss出去買飯盒囉......
返到去就野黎罵啦....
話我比說話佢聽....話我想買飯咪同佢講聲囉.....
唔洗搵野黎講.......
仲話, 問過d小朋友, 冇人話想添......
都痴線架.....
你咁講, 邊個夠膽出聲喎........
我都話, 咁算啦, 當我錯, say sorry囉......
佢仲話, 你地邊個話想加, 講丫......
(大人黎架, 做咩擺個小朋友上台)
我話, 我錯囉, 佢地唔想吃.......
佢仲一咪搵話想添個個小朋友出黎.....
ok, 個小朋友知道冇得避, 都話係佢講,不過之後覺得唔餓啦....
(你咁樣, 試問邊個會話肚餓, 要添)

明明係你錯, 預唔夠野比人吃.....
仲話人, 唔夠, 唔緊要, 我買lunch box囉,
做咩搵d野黎講, 我都say sorry啦, 比足面你.....
你都仲要係小朋友面前囉威,

不過, 唔緊要, 比左信, 一個月之後拍拍屁屁走人.....

複式洋房

國民生產總值:409

Re: 辭左工啦......

恭喜,終於可以過返D少奶奶生活,咁我地就可以多d一齊帶b出街啦!

禁止訪問

國民生產總值:22266

好媽媽勳章

男爵府

國民生產總值:8848

2018勳章

見你終於脫離左你個衰老細,替你高慶,我地呢班姊妹實撐你

歡迎參觀"伴伴大宅www.babyhome.com.tw/bb/268190

男爵府

國民生產總值:6734

畀面勳章 環保接龍勳章

好擺,東家唔打東西家,一天光晒...有時間出來飲茶 :wink:

男爵府

國民生產總值:6229

your boss is crazy .... I feel bad for the kids in your school~ you did the right thing and you should save your energy to raise your baby instead of facing this kind of monster everyday.

I think you should report to the education bureau...

大宅

國民生產總值:1150

Angel小茵

你公司o甘刻薄, 早走早著, 不過d小朋友就慘d,仲要對住佢. 出面個市幾好,應該好易揾工.

希望你早日找到好工.

大宅

多謝你地......嗚.....好感動.....

我都想做少奶奶, 不過搵下part-time先囉....
多d時間照顧阿紅豆妹......

今日煮炒米線, 佢地(老闆同老闆阿媽)講, 好多, 唔夠就添啦...大部分小朋友都吃2碗........

今日個小朋友靜靜地同我講.....
miss, 其實我......我尋日想添架........
不過阿x miss咁講, 我唔敢添呀........
阿邊個邊個都想架......

大宅

國民生產總值:1130

支持你!!! 你老細咁鬼盲不講理, 咪再受佢氣la...

禁止訪問

國民生產總值:4311

大宅

國民生產總值:4347

Angel小茵,

你老細會唔會係更年期呀, 我意思係, 由一出世開始就「更年期」到宜家, WAHAHAHA

不過我好似有印象你老公工傷無做野, right? 如果係, 0甘希望你經濟上可以負擔到啦... 不過呢, 我好鄧豆妹開心啊, 可以多0的時間見到媽媽啦~~~
@ 如果有錢有社會地位先至會被人喜愛,呢個世界就太可悲了 @

別墅

國民生產總值:526

我都係呀, 5月17日號開始唔駛返.
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

大宅

國民生產總值:3796

Angel小茵

我好明白既, 我既情形同你差不多, 我仲要係大住肚時比面色同說話我聽, 最后我都返工第一日就resign, 不過, 都係走得好唔開心, 因為佢叫我唔洗一個月通知比佢, 叫我即走, 但冇$比返我, 我咪reject 跟住叫佢check with labour department
第二日, 佢又話我既last day unchange 拉, 因為佢唔想補$比我.
第三日, 我條氣唔順, 我咪send 番個e-mail 比佢, 叫佢講清楚我既last day 係幾時, 唔好大家攪錯, 佢可能身有野, 結果賠$ 炒左我, 個reason of leave 係lay-off.

我其實係好唔開心, 因為前期佢已經甘對我, 再加上連我自己resign 都變成為lay-off, 你知道嗎, 我因為甘......... 約左今個星期六去看臨床心理醫生, 因為我擔心自己有事, 我bb 甘細, 我自己唔可以有事, 因為我要照顧bb.

另外, 因為個人唔開心, 本來想係6月之后才搵番野做, 但都唔得拉, 一來想有d 寄託, 二來係經濟都唔係太容許.

大宅

KENNIS,
你點呀, 冇野丫嘛?

別墅

國民生產總值:619

恭喜晒. 咁就襯e+休息休息啦 遲少少先搵工啦. 其實我都好想唔做, 不過仲要供樓吖 :-(

別墅

國民生產總值:526

我份工做了6年多, 正正因為有了bb,看到好多野, 好多人以為生左bb就唔會走, 錯晒! 正因為生了bb, 才真真正正尋回自己
彤彤最新一輯寫真集出爐了!{Weight 3.33kg}12月22日 3.7kg ;-)[size=medium]1月10日 4.63kg2月12日 5.5kg ;-)6月11日 8.11kg

大宅

吱喳妹 寫道:
我份工做了6年多, 正正因為有了bb,看到好多野, 好多人以為生左bb就唔會走, 錯晒! 正因為生了bb, 才真真正正尋回自己

係呀, 我記得我老闆講, 你有左阿b, 要用好多錢.....
言下之意, 好似我冇左呢份工唔得......
所以我好嬲呀.....

大宅

Angel小茵

星期六去完看臨床心理醫生, 其實係一個治療, 約左下星期覆診, 醫生方面都要時間做評估, 所以冇甘快知, 不過, 佢話我唔係好嚴重. 甘我都安落D.

Angel小茵 寫道:
KENNIS,
你點呀, 冇野丫嘛?

珍珠宮

國民生產總值:36667

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

kennistong ,Angel小茵

hello 呀
本來我放完產假都係返工..點知HOME發生左0的得怪野
所以我做埋2月尾..就冇做..照顧BB呀

大宅

mimibooo

屋企發生什麼事, 我同你相反, 自己 resign 諗住休息下, 點知唔太開心, 所以搵番工!!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.