跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

大埔小學 - 來緊9月要報了

想問下你地的小朋友返緊邊間小學

大埔賽馬會教育學院果間好嗎?
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

已刪除用户

Re: 大埔小學 - 來緊9月要報了

男爵府

我囡囡都係9月選校. 我就有幾間都喜歡. 同學大多選黃建常.

子爵府

但是.... 聽人講教院 是活動 & 小班教學?

黃建常的教學模式是....?

別墅

孫小,阮鄭,運頭塘田家炳

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我大仔都係今年9月入黃建常讀小一, 我地係第一輪自行選校, 因為我本身都係黃建常畢業生, 所以對佢好有信心

另外, 我覺得阮鄭夢芹/運頭塘田家炳兩間都係我心水小學, 孫方中我好鍾意佢既國語教學, 我朋友讀循道衛理都幾好...

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我大女今年9月會入讀運頭塘田家炳小一, 我地都係第一輪自行選校時入到架, 好開心呀!!

另外, 我同mrs. so一樣, 覺得阮鄭夢芹同孫方中都好. 當初選校時我都有考慮呢兩間架~~~

男爵府

其實大埔真的有好多好學校,每間學校都有它的好處.

大宅

啱啱睇到阿女學校通告 :

由香港大埔教育文化交流協會主辦 :
"大埔區學校匯展2007" 將於四月廿二日(星期日)
於太和林村公立黃福鑾紀念學校舉行,
時間約為 9.00 am - 4.30 pm

到時應該會有好多中、小學放展板同埋有老師、
學生介紹自己學校,有時間不妨去睇睇

男爵府

到時一定會去睇睇.
Marco-ma 寫道:
啱啱睇到阿女學校通告 :

由香港大埔教育文化交流協會主辦 :
"大埔區學校匯展2007" 將於四月廿二日(星期日)
於太和林村公立黃福鑾紀念學校舉行,
時間約為 9.00 am - 4.30 pm

到時應該會有好多中、小學放展板同埋有老師、
學生介紹自己學校,有時間不妨去睇睇

已刪除用户

大宅

tiktikbb 寫道:
已經第八屆了,得到各校長的支持才可以舉辦到現在。黃福鑾學校林校長話可能宣傳不足才另到家長唔知道有是次活動。多多支持!

肯定係 "宣傳不足" 啦!

其實我琴晚都有上黃福鑾小學個校網,
同 search

男爵府

我之前兩年都知道有這活動,但兩年都係過左先知,今年終於有得去.

已刪除用户

男爵府

請問是否有幼稚園,小學同中學?謝謝.

大宅

mandyfung 寫道:
請問是否有幼稚園,小學同中學?謝謝.

hi, mandyfung,

我舊年淨係見到有一、兩間幼稚園表演,
唔覺有幼稚園擺展板 ~ 今年唔知!?

複式洋房

2024勳章

這個名為 [size=medium]『大埔網站』 有多些今日聯校展的資料,邊間學校會參加等...希望唔會太遲.... 我都覺得要多些宣傳。

而季節週而復始,尤如旋轉木馬不停的轉,我們迷失在時間的巨輪中,我們祇能回望,卻不能返回往昔的歲月,惟有在這旋轉遊戲裏不停的轉。
Circle Game - Joni Mitchell

子爵府

子爵府

missed :-(

男爵府

唔緊要啦!因為都無乜嘢睇,只是有一些學生派學校的資料.
Joy 寫道:
missed :-(

首頁
12345...9

尾頁

跳至