跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

請問觀塘區那些補習社好呀

請問觀塘區那些補習社好呀, 或有冇一些媽咪在自己屋企開班呀而又好的呀, 可否介紹下呀

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 請問觀塘區那些補習社好呀

tungwai,

你個囡囡一年級咁快想補習呀?你個囡囡而家係邊間讀呀?

子爵府

好媽媽勳章

LL6684
佢現在在油塘基法讀呀, 因我地又要返工, 所以我現在搵一星期補兩日呀, 我之前在百佳看過, 昨晚終於覆佐我啦, 下星期開始, 希望好啦, 唉, 個女一上小學, 我覺得真係好唔得閒呀 (係我自己呀), 好多野要跟呀, 咁你近排點呀, 好耐冇聯絡啦

大宅

認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章

大宅

tungwai:

請問要幾錢一個鐘呀? 是上門嗎?還是去老師屋企?
咁你一星期補兩日, 每次補幾耐?

我都想搵補習老師, 我都見過百佳有好多, 不過冇人介紹又唔知好唔好, 所以唔敢試! 有咁多, 你點樣選擇呀? 個老師有什麼qulification?

子爵府

好媽媽勳章

adman
我那次去百佳搵, 打電話去啦, 原來好多個都係同一間補習社呀 (我估那間係一間專幫補習老師找學生的公司), 我現在搵佐一個, 一星期補二日, 她們說每次只小要 1.5hr, 價錢就 $60/hrs, 我個女係讀一年級呀 (希望那個姐姐好啦)

大宅

tungwai :

$60/hr 都叫做平, 不過最緊要好!!!…….遲d如果你覺得個姐姐ok, 你pm資料比我呀!! Thanks.

我都有朋友介紹咗一個補習老師比我, 跟左佢個仔5年, 成績好好!…..不過我覺得貴左d要$150/hr, 不過個補習老師大學畢業, 又教緊小學, 所以收咁貴喎!!…..

你話$150/hr是咪貴咗d呀?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

tungwai,

真係好耐無見啦 好懷念個次聖誕party,真係好開心呀,有一次係綠色小巴度見到你諗住叫你,我望了你一陣,不過你好似唔認得我. :-(
你就好啦,請個工人可以幫到你湊到d囝囡,你又可以出去做嘢,我前排出去做野,請個菲庸一d都無愛心湊我d囝囡,稿到我即刻辭職自己湊番佢哋.
佢哋讀小學真係好忙又多功課,之前我哋都找個上門私人補習同我囡囡補習,我哋係信箱收到派全單,係讀中大二年級,成60蚊個鍾,日日上門2小時,不過麻麻,之後朋友介紹到了補習社,都o.k.官塘區d補習社我都試過一些,而家暫時無補習,我囡囡話要自己獨立溫習,唔識再幫她.

首頁

尾頁

跳至