跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

將軍澳區都想搞playgroup, 有無興趣?

quote 番之前個topic, 因唔想阻住 '太子playgroup' 用o既版位, 所以開多個新subject.

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=959593&forum=158&start=40&viewmode=flat&order=1

資料quoted from kids graden
--------------------------------------------------
你好,很開心你有興趣我們的playgroup,我們playgroup對象由6個月~3歲,人數為8~12對親子,內容以每一個月為一個主題形式,每堂為一小時一節。

每堂活動包括親子律動,故事,故事延伸遊戲,圖工創作,小食時間。

費用$280/4堂,地點如貴 家長能自組8~12對親子則地點及時間任擇,主要以體育館為主,如未能自組,則可致電留名,現3月份將於荃灣, 旺角 體育館開班,歡迎參加。如自組8對,地點時間任擇。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: 將軍澳區都想搞playgroup, 有無興趣?

-quoted-

m12chan3 寫道:
Hello,

我知有媽咪同我一樣住在調景嶺維景灣畔,唔知有冇住在鄰近(如藍田,觀塘,油塘,將軍澳等)媽咪有興趣form group, 我可以在club house 租地方.

Maggie Chan

珍珠宮

以下係之前講過有興趣mami

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma

仲有無其他住呢頭附近又有興趣mami? 請報上.

男爵府

若果將軍澳攪到 我perfer將軍澳區 咁我需唔需要讓左太子個位出黎先

大宅

陪月勳章

Be,foggyao,lok2ma,shirleytong28

唔好意思,今日club house覆我, 話佢哋維景灣畔管理處唔比私人book場來做course, 除非開party, 所以攪唔成kowloon east 個 playgroup. Sorry, sorry, sorry

Maggie Chan

珍珠宮

ooo

我剛問o左新都城club house, 都唔得添!

有無其他mami幫到手呢?

子爵府

畀面勳章

我有興趣....

foggyao 寫道:
以下係之前講過有興趣mami

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer

伯爵府

我住彩明苑, 如果係將軍澳搞, 我都有興趣呀....

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML

珍珠宮

deerdeer, YML,

因m12chan3 o個度無得book 場呀, 所以而家要 '覓' 場地呀, 有無mami可以幫到手呀?

如果唔係就要去番之前個topic, 睇下開唔開得成第3班喇!

大宅

我住維景灣畔, 我都有興趣呀....

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML
7. BChiMa

我叫樂樂呀, 我媽媽想我同個名一樣, 時時刻刻都咁快樂!!

複式洋房

複式洋房

我都係住維景灣畔, 我都想join ar

別墅

我都係住將軍澳中心, you can try 將軍澳体育館

別墅

My friend highly recommand:

體能活動對孩子的發展有什麼好處呢?

l 動作技巧
透過體能活動,幼兒能掌握到不同類形的動作技巧和建立平衡力及動作協調能力,對日後發展生活技能如游泳,舞蹈,樂器學習及駕駛等有莫大的幫助

l 體適能
體能活動能培養兒童良好的心肺功能,柔軟度和脂肪比例,建立強健體魄

l 社交情緒發展
運動能培養兒童的毅力和信心,更可提供機會讓兒童學習與人相處和合作

l 智能發展
兒童可透過趣味形式掌握一些抽象概念,如四週環境物件關係和空間概念等,有助日後學習成長
既然有這麼多好處,還不快快報名參加!

日期: 14/4、21/4、28/4、5/5、12/5、19/5、26/5、2/6/07 (逢星期六,共8節)
時間: 下午3:30 –下午 4:30
地點: 協康會陳宗漢紀念中心
地址﹕ 將軍澳尚德

珍珠宮

我問過喇,佢

複式洋房

將軍澳區運動場可否試下6月呀?
或者有冇其他地方呀?

男爵府

我都有興趣呀....

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML
7. BChiMa
8. MYLIM

複式洋房

我住維景灣畔, 我都有興趣呀....

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML
7. BChiMa
8. 52806cm

男爵府

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML
7. BChiMa
8. MYLIM
9. 52806cm

男爵府

1. m12chan3
2. foggyao
3. be
4. lok2ma
5. deerdeer
6. YML
7. BChiMa
8. MYLIM
9. 52806cm
10. shirleytong

首頁

尾頁